reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2016

Ależ się musiałam naczytac, żeby nadrobić ;D ja w przyszłym tygodniu idę na glukoze i jak Was czytam to mi już niedobrze !. Będę szła jak zawsze prywatnie -wiec musze kupić tylko cytryne:)
Mi na każde pobieranie krwi każe lekarka iść na czczo ,a co dopiero na krzywa cukrowa -ale nie znam się i nie wypowiadam czy można coś zjeść czy nie ;)

Jeśli chodzi o zwolnienie to w pierwszej ciąży ze względu na tarczyce itp miałam ta 1 ,ale teraz na szczęście mi dala 2 ,bo z małym na spacery bym się bała wyjść , ale wtedy z 1 tez wychodziłam , jest tyle usprawiedliwien, że się musiało wyjść ,bądź ze przez kilka dni np się mieszkało u rodziców ,bo męża nie ma- cokolwiek i nic nie zrobią -jedynie upomna ,że trzeba to zgłaszać. wiem też ,że w 90 %jak sprawdzają ,to te podejrzane umowy (wysokie bardzo zarobki, od niedawna umowa czy też własną działalność i nagle zwolnienie )

reklama
co do karmienia piersią, to ja córę karmiłam przez 4 mce, ponieważ nie przybierała na wadze i musieliśmy przejść na mm. ale dla mnie to była duża niewygoda... wyparzanie wszystkiego, gotowanie wody o 4 nad ranem żeby zrobić mieszankę... ło matko... a najgorsze było to, że brakowało mi tej wyjątkowej bliskości jaka wytwarzała się miedzy mną a małą w czasie karmienia. :(
teraz zrobię wszystko żeby karmić piersią jak najdłużej! choćby dziecko miało mi wisieć na cycku co 5 minut :p

Ja tez mam narazie takie podejscie. Chcialabym karmic jak najdluzej,nawet do roku mimo,ze w domu bede miala rozbrykane 4latki :p,ale jak bedzie czas pokaze ;)

Ogorkowa gotowa ryba naszykowana na obiadek ziemniaczki są więc teraz odpoczywam i czekam na męża bo przyjdzie i padnie bo jest coraz bardziej chory ale do roboty chodzi bo koledzy sobie nie poradza żaden nawet mu nie za proponuje żeby poszedł do domu ale chyba zadzwonił i ściągnęli go wcześniej do domu i wykuruje go żeby mnie potem nie zaraził

Ale mam dosyć dziewczyny... najchętniej bym spała teraz :) M zaraz jedzie z Z na zajęcia plastyczne, potem przyjadą na chwilę do domu i pojedziemy na jujitsu...
A moje dziecko w brzuchu szaleje na całego :)

Z tymi kontrolami z ZUS-u to podobno loteria, bo to komputer wybiera kogo sprawdzić...

Dziewczyny czy któraś z Was miała robioną w ciąży teraz bądź kiedy indziej biocenozę pochwy? JA dzisiaj odebrałam wynik i nie umiem się doczytać czy jest dobrze czy nie ;/

reklama
Do góry