reklama
Chyba raczej nie. Sprawdź sobie skład ale tych wyszczuplaczy nie powinno się używaćDziewczyny. Mam taki zel/balsam liftingujacy z Eveline...mozna tym uda i posladki potraktowac czy nie bardzo?
Ale sie stesknilam za moja Malusia Kruszynka teraz slodko spi a ja sie na nia gapie
Broń Boże!!! Nigdy nie jedzcie surowych jagód ! Zawierają masę bakterii które tylko przez obróbkę cieplną się usuwają! Zwierzęta jak dziki sarny itp. Załatwiają się w lesie i bardzo lubią na krzaki jagód. Czytałam o tym artykuły. Zwierzęta dzikie przenoszą masę chorób podobnych do tasiemców i innych. Jagodzianki , pierogi tak. Surowe stanowczo nie[emoji4] sory że tak ostro ale ludzie kompletnie nie zdają sobie sprawy z tego. A też w mediach mało o tym.Cześć dziewczyny m pytanie czy w ciąży możemy jeść jagody?
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Lilip
Fanka BB :)
Trzeba po prostu dobrze myć. Idąc tym tropem warzyw surowych tez jeść nie można bo rosły w ziemi albo blisko niej i może być toksoplazmoza albo listeria (akurat bardzo groźna w ciąży). W ciąży nawet "umyte już sałaty" myje jeszcze raz.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja bym nie ryzykowała. Wszystkich bakterii nie da się usunąć. Przykładowo na rękach mamy ich 5 mln. Na takich jagodach podobnie a nawet więcej . Zawsze lepiej coś ugotować, sparzyć niż jeść na surowo. Wszystkich nie da się usunąć. Zwłaszcza że to maleńkie kuleczki.Trzeba po prostu dobrze myć. Idąc tym tropem warzyw surowych tez jeść nie można bo rosły w ziemi albo blisko niej i może być toksoplazmoza albo listeria (akurat bardzo groźna w ciąży). W ciąży nawet "umyte już sałaty" myje jeszcze raz.
Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Lilip
Tylko surowe owoce i warzywa mają nieporównywalnie więcej witamin. Od zawsze w dzieciństwie jadłam jagody ze śmietaną i cukrem. Borówki chyba na szczęście głównie rosną na jakis plantacjach i są to wyższe krzaki. Maliny tez jem surowe.. zawsze myte "w kąpieli".
Ewarut
Też zjadłam nawet prosto z krzaka i nic nie było. Zgadzam się, że surowe mają więcej witamin.Tylko surowe owoce i warzywa mają nieporównywalnie więcej witamin. Od zawsze w dzieciństwie jadłam jagody ze śmietaną i cukrem. Borówki chyba na szczęście głównie rosną na jakis plantacjach i są to wyższe krzaki. Maliny tez jem surowe.. zawsze myte "w kąpieli".
Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Lilip
Ciężko cała ciąże nie jeść np sałaty..
A co do pasożytów to w ogóle powinnismy się co roku odrobaczac ale o tym się w ogóle nie mówi. Każdy nosi w sobie pełno robactwa, wiem to obrzydliwe. To jedna z tych rzeczy o których wole nie myśleć.
A co do pasożytów to w ogóle powinnismy się co roku odrobaczac ale o tym się w ogóle nie mówi. Każdy nosi w sobie pełno robactwa, wiem to obrzydliwe. To jedna z tych rzeczy o których wole nie myśleć.