reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcowe mamy 2020

Ale mała czarna już miała wcześniej plamienia więc myślisz że jakby doszło do poronienia to te plamienia same od siebie tez znikły?
Myślę że u małej czarnej jest dobrze, beta jej dużo urosła a to bardzo dobry znak. Ale najwięcej powie usg, plamienia na początku ciąży mogą być całkiem normalne i nie świadczyć o niczym złym. Ja tylko mówię że niekoniecznie jak wszystko wygląda idealnie to tak jest chociaż pewnie w 90% tak jest.

reklama
Wiesz Ja pierwsza córkę urodziłam mając 20 lat planowana bardzo chciana wyczekana wtedy partner miał być już do końca życia niestety życie napisało inny scenariusz i dlatego też w tamtym czasie powiedziałam sobie że będę miała tylko ta jedna córeczke której zapewnia co tylko będę w stanie miała być jedynaczka, oczywiście długo nie pozostalam sama i nadszedł tak silny kolejny instynkt macierzyński że chociaż byłam zdania przeciesz ten facet teraz sie wydaje taki idealny i na zawsze a przyjdzie taki czas ze sie przekonam ze tak nie jest mimo tego zdecydowałam się na drugie i naprawdę nie żałuję A wkrótce po urodzeniu drugiego bobasa myślałam już o kolejnym i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze i doczekam się synka w Marcu 2020
A miałam być młoda mama z jedynaczka ❤
To ile masz lat? Teraz będziesz młoda mama 3 dzieci :) nie można wszystkiego zaplanować, najważniejsze żeby życie nas zaskoczyło w pozytywny sposób.

Nie martw się tylko idź jutro lub w piątek na betę i zobacz co się z nią dzieje. Jak te plamienia? Mi się wydaje że do tego czasu poronienie by się rozkrecilo i normalnie byś krwawila.
Moje poronienie wyglądało tak że w 5 tygodni jakoś podczas gdy lezalam poczułam coś ciepłego pobieglam do toalety sprawdzić rzeczywiście była krew żywo czerwona lecz bardzo nie wiele jej w sumie sie podtarlam i na tym koniec mojego krwawienia. Od tamtej pory na samoistne poronienie musiałam poczekać 12 dni i się zaczęło, po za tym żadnychinnych objaw bety nie badala niestety. W kolejnej ciąży mniej więcej w tym samy czasie również podobna sytuacja tyle że przy okazji wizyty w toalecie zobaczyłam krew uwierz mi już byłam załamana nawet pewna że tym razem znowu to samo..... nawet w podobnym czasie, tylko ze te plamienia trwaly kilka dni byly juz wtedy bardziej brazowe. Pojechałam prywatnie do polskiego ginekologa (tu w Irlandi gdzie mieszkam.nic nie robią z ciąża do 12 tygodnia ) z ciaza bylo wszystko w porządku za k8lka dni nawet z9baczylam serduszko i urodzilam zdrowa coreczke. WIEM ZE KAZDA SYTUACJA JEST INNA ale opowiedzialam Ci troszkę o mojej.
Trzymam kciuki żeby wszytko było dobrze ❤

To ile masz lat? Teraz będziesz młoda mama 3 dzieci :) nie można wszystkiego zaplanować, najważniejsze żeby życie nas zaskoczyło w pozytywny sposób.
We wrześniu skończę 33 lata i nigdy bym nie pomyślała że będę miała 3 dzieci A kto wie może na tym nie koniec, będę bardzo szczęśliwa chyba z wiekiem się zmieniają poglądy na wszystko

Dziewczyny nie bylo mnie pol dnia a tu 10 stron nowych wiadomosci.

Dziewczyny, ktore dzisiaj mialy pozytywne spotkanie z maluchem na usg - wielkie gratulacje!!

Mała czarna. - sprawdz bete w piatek, wtedy mozna cokolwiek powiedziec... jak mialam stwierdzone poronienie zagrazajace to beta spadala z dnia na dzien o ponad 1000... jesli wzrasta to jest nadzieja :)

We wrześniu skończę 33 lata i nigdy bym nie pomyślała że będę miała 3 dzieci A kto wie może na tym nie koniec, będę bardzo szczęśliwa chyba z wiekiem się zmieniają poglądy na wszystko
A ile mialas jak urodzilas pierwsze?? :) marze l trojeczce ale przy mojej 30.. to chyba juz malo realne:(

Nie przekreślaj jeszcze, nie masz wyników, d
Miło, że nie tylko Ja na tym forum na obczyźnie obecnie mieszkam w Irlandi Północnej i widzę że podobne podejście u Ciebie mają z badaniami. U mnie wygląda to tak że pierwsza wizyta u gp taki rodzinny lekarz on wysyła wiadomość do kliniki ginekologicznej A od nich dostaje już wtedy list z terminem wizyty A pierwsza wizyta przypada dopiero między 12 a 16 tygodniem nie wcześniej do 12 tygodnia nie ratują ciąż nie robią praktycznie nic..... wiem cos o tym bo mam za soba poronienie w 7t4d zrobili wyedy tylko badanie krwi czy faktycznie jestem.w ciąży nic więcej zmuszona byłam chodzić prywatnie.
Cześć I gratulacje ;) tak jakimś cudem jutro idę do położnej, normalnie położne przyjmują od 12 tygodnia i wtedy zakładają kartę ciąży a usg w 17 lub 18tyg, zobaczymy co mi powie jak mi nie da skierowania na usg idę prywatnie w przyszłą sobotę ;) bo nie wytrzymam nie iść, w przyszłą sobotę to już będzie końcówka 7 tygodnia

Skromnie się przywitam wczoraj i dzisiaj testowałam DSC_1558.JPG i ujrzalam upragnione dwie kreski miałam być tegoroczna wrześniowa mama ale się nie udało mam nadzieję że tym razem się uda pozdrawiam przyszłe mamusie

reklama
Do góry