Jejciu jaki piekny brzuch! Mi w pierwszej ciazy zaczal sie pokazywac dopiero ok 14-15 tygodnia. Teraz jest dopiero 5 tydzien i oczywiscie jeszcze nic nie widac.
Mam porownanie jak traktuje sie kobiety w ciazy w Holandii i w Polsce, bo w pierwszej ciazy mialam badania i zdarzylo mi sie lezec w szpitalach w obu krajach. I powiem Wam dziewczyny, ze jedna i druga macie racje

Nigdzie nie jest idealnie. Wydaje mi sie, ze w Polsce chuchaja i dmuchaja na ciezarne od pierwszego dnia, co jest super. Z drugiej strony zleca sie duzo badan i co chwile robi usg, ktore nie sa konieczne. Takie byly moje odczucia.
Z drugiej strony w Holandii ciaze traktuje sie jak codziennosc. Zadne szczegolowe badania, chyba ze to ostatecznosc. Usg robi sie 3, czasem 4 razy przez cala ciaze. Ze szpitala po porodzie wyszlam po 4 godzinach, bo jesli nie ma wiekszych komplikacji to po prostu wsiadzaja Cie do samochodu i z Bogiem

Wszystko jest bardziej na luzie, o ile nie ma komplikacji.
Kazdy system ma swoje wady i zalety. Najlepiej byloby wziac po troche z kazdego i to bylaby moja idealna wizja traktowania kobiety w ciazy.
Nawet nie probuj

Mialysmy obie isc 6 sierpnia, a teraz zostane sama na koncu!