Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Tak prowadzą położne chyba ze coś się dzieje wtedy wysyłają do szpitala na spotkanie z ginekologiem ,aczkolwiek ja zobaczyłam ginekologa w pierwszej ciąży dopiero przy ccW Anglii ciąże prowadzą położne? nie lekarz ginekolog? W Polsce też niby tak może być ale nie mają wszystkich uprawnień, nie wtajemniczalam się jak wygląda prowadzenie ciąży przez położna.
Polec jakie widzialas ostatnio dobre filmy i seriale i gdzie je mozna obejrzecA co do książek - kurczę polecić mogę filmy i seriale bo z książek czytam tylko medyczne (do pracy) a teraz jeszcze o ciąży, macierzyństwie i wychowaniu [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja nosilam. Na poczatku uzywalam czesto wosku bo rany ciezko sie goily bez niego. Po pewnym czasie buzia sie przyzwyczaja i nie powinnas miec juz problemu z ranami. Najgorsze sa poczatki, potem z gorkiDziewczyny nosiła z was któraś aparat ortodentyczny ? Założyłam w wtorek i w sumie tragedi nie ma z bólem oprócz tego że najlepiej jeść tylko zupki [emoji23]
Co mi najbardziej dokucza to obolale pocharatane wewnętrzne strony ust i tu pytanie, zagoi się w końcu i nie będzie sie tak ranić czy non stop uzywac tego wosku ortodontycznego? Mam to ale jakoś nie używam, tak sobie myślę przecierpie i będzie spokój..... Chyba że się mylę
Co do innych państw z tego co się orientuje to Norwegia , Dania Holandia działaja w taki sam sposób lub bardzo podobny jak w UK i jeszcze dodam ze tu ciąża jest traktowana baaaardzoooo normalnie nie ma zwolnień z pracy .Ciekawe jak to wygląda przy ciążach gdzie skraca się szyjka, gdzie przy badaniu ginekologicznym można to wykryć, a ciężarna może nie odczuwać tego, a przecież jest to dość częsta dolegliwość. Chyba mają jakąś metodę. Wydaje mi się że angielki które nie mają porównania z innymi krajami to wydaje im się ten sposób prowadzenia ciąży za normalny i bezpieczny. Ja osobiście wolę mieć na wizycie badanie ginekologiczne + usłyszeć tętno serca niż samo USG co wizytę, ale z tego co piszecie to w Anglii niema nic.
U mnie tez jest dokładnie tak jak pisze Ciocia Klocia.W Anglii ciąże prowadzą położne? nie lekarz ginekolog? W Polsce też niby tak może być ale nie mają wszystkich uprawnień, nie wtajemniczalam się jak wygląda prowadzenie ciąży przez położna.
Tak na pierwsza wizytę przychodzi do domu . Tak robią testy pappa pytają się czy chcesz . Wypełniłam online na stronie nhs swoje dane i szpital . Po tygodniu zadzwoniła położona , przez telefon umówiła się ze mną na spotkanie wytłumaczyła co będzie robić . A po kilku dniach od rozmowy z nią przyszedł list z data usg]
Mój termin jaki wyliczyla u gp to 6 marzec i w sumie taki sam mi wyliczyla doktor na prywatnym USG (JA OSTATNIA MIESIĄCZKE MIALAM 32 MAJ) Piszesz że położna do Ciebie przyjdzie hmmm nie wiedziałam że tak też mogą [emoji6]
Obecnie jestem w 9t4d i ciągle czekałam na ten list od lekarza aż do dziś, też się dziwię że tak późno. U Ciebie robią testy papa fajnie tu nie słyszałam o nich bynajmniej rok temu.
Jak umawialas się z położna osobiście czy gp Cię umawialo?
Właśnie widzę że podobnie są prowadzone, napewno jest w tym jakas logika, skoro tak rozwinięte kraje maja taka metodę. Ja przyzwyczajona do polskich warunków czulabym się nie pewnie w tych krajach z ciążaCo do innych państw z tego co się orientuje to Norwegia , Dania Holandia działaja w taki sam sposób lub bardzo podobny jak w UK i jeszcze dodam ze tu ciąża jest traktowana baaaardzoooo normalnie nie ma zwolnień z pracy .