Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jasne,dlatego piszę,że jak sama pracowałam u kogoś,to o tym nie myślałam, ale jak sama doświadczyłam jakie to straszne koszty, to przeżyłam szok. Teraz już podchodzę inaczej,bo jestem już w innym momencie życia,ale jak zaczynałam rozkręca firmę i w ciągu 2 lat 3 dziewczyny zaszły,to niejedna firma mogłaby upaść. Poza tym,ja w pierwszej ciąży pracowałam do 7 miesiąca,a teraz ledwie ktoś zrobi test i już jest na L4 i to nie jest fair.
No niestety. Tez mi się to nie podoba jak od razu dziewczyny idą na zwolnienie. Ja Lubię i chce pracować. Nie mogę siedzieć bezczynnie w domu, bo mi to szkodzi na psychikę.Jasne,dlatego piszę,że jak sama pracowałam u kogoś,to o tym nie myślałam, ale jak sama doświadczyłam jakie to straszne koszty, to przeżyłam szok. Teraz już podchodzę inaczej,bo jestem już w innym momencie życia,ale jak zaczynałam rozkręca firmę i w ciągu 2 lat 3 dziewczyny zaszły,to niejedna firma mogłaby upaść. Poza tym,ja w pierwszej ciąży pracowałam do 7 miesiąca,a teraz ledwie ktoś zrobi test i już jest na L4 i to nie jest fair.
No wlasnie kazdy inaczej czuje i mysli i ma do tego swiete prawo, dlatego zycze Wam zebyscie pracowaly jesli sie czujecie na silachNo niestety. Tez mi się to nie podoba jak od razu dziewczyny idą na zwolnienie. Ja Lubię i chce pracować. Nie mogę siedzieć bezczynnie w domu, bo mi to szkodzi na psychikę.
Wiesz co no myślę, że 5 uderzeń to nie jest duża różnica. Dziecko jak śpi, odpoczywa to mniej uderzeń jest jak bryka to więcej? Tętno płodu można zbadać bez większych problemów. Może pójdź jutro do lekarza i poproś o sprawdzenie wcześniej zjedz coś słodkiegoDziewczyny jestem załamana
Byłam na usg prenatalnym wszystko okej prócz tego, ze jest 13 tydzień a akcja płodu wynosi 145 uderzeń na minutęlekarz powiedział, ze norma jest od 150. Jestem załamana, boje się, ze serce jej przestanie bić czy cokolwiek się stanie. proszę wesprzyjcie mnie jakoś bo siedzę i nie wiem co mam z sobą zrobić
Zagladam prawie codziennie ale nie komentowalam za bardzo w ostatnim czasieDawno nie widziałam Twoich wpisówPrzegapiłam, czy nie zaglądałaś? ;P Jak zwykle optymistycznie
U mnie też użył słowa maluch ale to na początku 10 tyg. więc mi to nic nie wróży. Chcecie chłopca ?
![]()
Przyczyna pobolewania moga byc tez jelita. Mam tak codziennnie rano i przechodzi dopiero jak sie rozchodze. Zaufaj lekarzowi, jesli mowi, ze wszystko jest w porzadkuByłam dziś u lekarza, sądzę, że przy nim już zostanę. Powiedział, że usg jest w pełni bezpieczne jeśli jest robione krótko. Zrobił mi usg - wszystko ok. Nadal mnie jednak niepokoją bole - to jest taki ciągłe, jednostajne cmienie brzucha, takie uczucie hmm ciężkości... Mówiłam mu, że mnie pobolewa - no spa. Ale tak myślę, czy gdyby coś się działo niepokojącego to by na usg widział?
To ja powiem z pozycji pracodawcy, ciężarna to żaden luksus,bo niestety mimo,że siedzi w domu,to należy jej się urlop (za 9 miesięcy ciąży i rok urlopu macierzyńskiego),za który pracodawca później zapłaci niemało. Jak pracowałam u kogoś,to myślałam inaczej,jak mam teraz kilka dziewczyn ciąży i kilkadziesiąt tysięcy kosztów (wynagrodzenie za pierwszych 30 dni chorobowego,pensja dla osoby,która zastąpi ciężarna, 2x26 dni urlopu) z tego powodu,to już patrzę inaczej.