Kinderka88
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Ja nigdy nie miałam po nim plamien. Od jutra nie biorę to napisze czy coś się zmieniło, chociaż jak przez ostatnie 20 dni zmniejszyłam dawkę to też zero plamien.@Dreamy i @m-madzix
A czy mialyscie duph. przepisany moze na plamienia ktore byly przed ciaza? Czy odkad go przyjmujecie zdarzaja sie czasem jeszze plamienia? U mnie miesiac bylo czysto a teraz na kilka dni przed data kiedy mialam powoli odstawiac to sie pojawily... Zazdroszcze wam ze jestescie w Polsce. Tu w Irlandii niby bylam w szpitalu na wizycie wlasnie po tych plamieniach ostatnio ale oni to wiadomo nawet nie uznaja zadnych lekow do 12 tyg wiec co do duphostonu nic mi nie powiedza.. ( tylko ze w Polsce lecza inaczej ) Na scanie nic niepokojacego nie widzialy co do tych plamien krore ostatnio wystapily.. Tylko tak mysle czy robiac go przez brzuch mozna to dobrze sprawdzic??
U mnie w 8 tyg czyli tydzień po rejestracji zrobili morfologia i badania na Hiv i te choroby plazmozy wszystkie, wyniki dali dopiero w 12,3 tyg podczas pierwszego skanu gdzie obliczali ryzyko i wtedy też robili mi badania krwi znowu na te chromosony i peppa itp i tu już wyniki mi wysłali na te 3 choroby do domu. Kolejny i ostatni skan mam 9 października to będzie chyba 20tydzien albo coś w tym stylu teraz mam równo 14Widze ze tu wszystko jest jakies dziwneja mialam juz w 10 tyg scan.. I cieszylam sie pierwsza wizyta tak szybko wlasnie. A to sie okazalo ze to byl tylko scan. A morfologia i wszystkie inne badania dopiero jakos w 16 tyg.... Ich podejscie... Do tego czasu nie bede wiedziec czy wszystko w normie..
Daj znac jak to przezylasDziewczyny trzymajcie kciuki noc na promie będzie wesołojuż czuję bujanie...
![]()
No wlasnie w 12 tyg.. A ja w 10 juz mialam ale tylko skan a morfologie, grupe krwi itp ( wlasnie sprawdzilam na liscie ) bede miec dopiero w 18 tyg... Nie wiem moze powinnam do nich dzwonic i jakos sie dopominac, przeciez to strasznie pozno. Tym bardziej ze u Ciebie i @Ivve jednak podobne zasady a takie badania juz byly...Spokojnie ja dostałam w Norwegii na odvzeone badania szybciej, tak to morfologie powinnam robić w 12 a dostałam w 8, teraz w16 będę mieć też coś z krwi, we wtorek idę na wizytę do położnej zobaczymy będzie bicie Serca sprawdzać, pewnie list powinien dojść do mnie ze szpitala z wizytą między 18 a 20 tygodniem na usg w końcu "oficjalnie" pierwsze i jedyne chyba że się czegoś dopatrza.
A Ty tez za granica?U mnie w 8 tyg czyli tydzień po rejestracji zrobili morfologia i badania na Hiv i te choroby plazmozy wszystkie, wyniki dali dopiero w 12,3 tyg podczas pierwszego skanu gdzie obliczali ryzyko i wtedy też robili mi badania krwi znowu na te chromosony i peppa itp i tu już wyniki mi wysłali na te 3 choroby do domu. Kolejny i ostatni skan mam 9 października to będzie chyba 20tydzien albo coś w tym stylu teraz mam równo 14
Tak tak londynA
A Ty tez za granica?