Patii26
Fanka BB :)
Ja mam kupiony laktator ręczny Medela Harmony i do tego butelkę Medela Calma 150 ml, a smoczki będę kupować bibsy rozm. S.A dziewczyny kupujecie smoczki i butelki do szpitala ? Jeśli tak to jakieś marki?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja mam kupiony laktator ręczny Medela Harmony i do tego butelkę Medela Calma 150 ml, a smoczki będę kupować bibsy rozm. S.A dziewczyny kupujecie smoczki i butelki do szpitala ? Jeśli tak to jakieś marki?
Bo ja mam ostatnio powyżej 90 na czczo, ale w nocy pije wodę i od ostatniego posiłku ( kolacji) mija jakieś 11-12 h, więc wtedy jest możliwość, że wynik wyjdzie większy? Słyszałam, że jak jest za długa przerwa to cukier może być wyższy. A po 1h po posiłku zawsze mam w normie ok. 115-125. A ważne warto mierzyć też po 2h? Wtedy cukier mam większy.Wg instrukcji mojego diabetologa na czczo poniżej 90, a godzinę po głównych posiłkach poniżej 140.
Ja kupiłam smoczki Bibs i butelki Avent. Mam też butelkę Medeli ze smoczkiem Calama (była w zestawie z laktatorem). Do szpitala nie będę brać ani smoczka ani butelki. Za to chcę kupić taki kubeczek do karmienia z Medeli. Dziecko wtedy nie przyzwyczaja się do smoczka, a można je szybko dokarmićA dziewczyny kupujecie smoczki i butelki do szpitala ? Jeśli tak to jakieś marki?
Tak za długą przerwa może podwyższyć Ci wynik, przynajmniej ja tak miałam, spróbuj z krótszą przerwą mi to pomogło. Wodę tez pije w nocy i u mnie to nie ma wpływu na cukier. Wg norm na krzywej cukrowej po 2 h powinnaś mieć poniżej 150. Mi diabetolog zalecił żeby jeść co 2 h takie małe porcje. Spróbuj może to Ci uregulujeBo ja mam ostatnio powyżej 90 na czczo, ale w nocy pije wodę i od ostatniego posiłku ( kolacji) mija jakieś 11-12 h, więc wtedy jest możliwość, że wynik wyjdzie większy? Słyszałam, że jak jest za długa przerwa to cukier może być wyższy. A po 1h po posiłku zawsze mam w normie ok. 115-125. A ważne warto mierzyć też po 2h? Wtedy cukier mam większy.
Super, dziękuję za wskazówkiTak za długą przerwa może podwyższyć Ci wynik, przynajmniej ja tak miałam, spróbuj z krótszą przerwą mi to pomogło. Wodę tez pije w nocy i u mnie to nie ma wpływu na cukier. Wg norm na krzywej cukrowej po 2 h powinnaś mieć poniżej 150. Mi diabetolog zalecił żeby jeść co 2 h takie małe porcje. Spróbuj może to Ci ureguluje![]()
O tak pewnie cappuccino zrobiło swoje, lepiej je wypij 2 h po śniadaniuSuper, dziękuję za wskazówkiteraz zmierzyłam cukier 1h po śniadaniu ( wiem, późno jem śniadania
muszę to zmienić) i wyszło mi 146... Moze przez to, że piłam do śniadania cappuccino słodkie.. Ehh, raz mam w normie wyniki, raz podwyższone ( szczególnie na czczo) i już dołuje mnie to..
A wyparzacie je jakoś? Ja kupiłam wczoraj jakieś smoczki Canpol chyba 0-3m. I zastanawiałam się jak je przygotowacJa mam kupiony laktator ręczny Medela Harmony i do tego butelkę Medela Calma 150 ml, a smoczki będę kupować bibsy rozm. S.
O super, to też zacznę to stosować i mam nadzieję, że będzie lepiejO tak pewnie cappuccino zrobiło swoje, lepiej je wypij 2 h po śniadaniuja też na krzywej cukrowej miałam ok. 11-12 h przerwy i to był błąd
przed pójściem spać diabetolog kazała mi zjeść dwie kanapki i jeszcze w nocy coś przegryzłam, u mnie efekt bardzo dobry bo z wyniku 98 zeszlam na ok 70
mam nadzieję że też Ci to pomoże
![]()
Tak, butelki i smoczki z butelek oraz smoczki wyparzyć w wodzieA wyparzacie je jakoś? Ja kupiłam wczoraj jakieś smoczki Canpol chyba 0-3m. I zastanawiałam się jak je przygotowac
Ja akurat nie musze niczego unikać, ale np jedną porcja jedzenia oprocz glownych posiłków tych co 2 h są np. 2 płaskie łyżeczki cukru albo pół kawałka ciasta, z owoców to np 6 mandarynek albo 2 pomarańcze, szklanka soku porańczowego itp. Ja od dobrych kilku lat wogole nie słodzę herbaty a moje główne picie w ciągu dnia to woda i w ciąży tez mi to odpowiadaO super, to też zacznę to stosować i mam nadzieję, że będzie lepiejA musisz unikać jakiś rzeczy? Np. Słodkiej herbaty, słodyczy itp? Bo ja nie ukrywam, że niewyobrażam sobie herbaty bez cukru albo picie samej wody. Ja się wodą po prostu nie umiem " napić" i ciągle pić mi się chcę, przynajmniej troszkę soku daje do wody
![]()