Kasiula1989
Zaangażowana w BB
Ja już dwie córki urodziłam 4230 i 4270 i nawet nikt nie pomyślał o cc33+0, 2280g, dziewczynka.
Też lekarka sygnalizowała, że może być dużo, ale zobaczysz, dzieci różnie rosną i zaproponują odpowiednie rozwiązanie.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja już dwie córki urodziłam 4230 i 4270 i nawet nikt nie pomyślał o cc33+0, 2280g, dziewczynka.
Też lekarka sygnalizowała, że może być dużo, ale zobaczysz, dzieci różnie rosną i zaproponują odpowiednie rozwiązanie.
No niby ona mówiła że waga no ok ale tak bez przekonania to mówiłaDam znać w poniedziałek po wizycie, będę 33+2 i się dowiem. Nasz chłopczyk też podobno duży, w 30+1 ważył prawie 1600gram. Dużo więcej niż Jego siostra w tym samym czasie...
Myślę, że nie ma co się martwić na zapas. Usg też ma jakieś tam granice błędu, więc w rzeczywistości może być troszkę mniejjeśli u lekarza dana waga nie wzbudza podejrzeń to nie ma się czym martwić
![]()
Ja już dwie córki urodziłam 4230 i 4270 i nawet nikt nie pomyślał o cc
Cześć, ja również pozdrawiam Cię razem z Mią w brzuszkuCześć i ja dołączam do tego zacnego grona. Termin mam na 20 marca. Pozdrawiam wszystkie mamy.
O kurcze. Mnie przyjęli w 40tyg w pierwszej ciąży urodziłam bez wywołania a druga ciąża córka urodziła się w 38 tyg bez wywołania. Też się teraz obawiam bo chłopcy podobno długo siedzą nie chcą wyjść :-)Mi zasugerowała lekarka możliwosć wywołania wczesniej. po 39 tyg.
No mój w 29 tyg 2 dzień ważył 1274 a teraz już 2445 w 33 tygNie straszcie nawet, że chłopcy długo nie chcą wyjść i bywają więksi, bo ja mam ciche marzenie, że mój będzie ważył 3,2 - 3,5kgjeżeli zbliży się do 4kg to będę przerażona!
w 28t5d ważył 1330, kolejna wizyta będzie w 33t0d, strzelam, że będzie ok. 1800
![]()
Nie wiem ile w tym prawdy ale jedna córka 12 dni po terminie z wywołania, druga 8 dni po terminie z wywołaniaO kurcze. Mnie przyjęli w 40tyg w pierwszej ciąży urodziłam bez wywołania a druga ciąża córka urodziła się w 38 tyg bez wywołania. Też się teraz obawiam bo chłopcy podobno długo siedzą nie chcą wyjść :-)
Ja liczę 200g na tydzień przy dobrych wiatrach bo tak lekarz powiedział, że tak mniej więcej oczywiście wypada. Więc nie wiem czy twój w 4 tyg tylko pół kilo przybierze...Nie straszcie nawet, że chłopcy długo nie chcą wyjść i bywają więksi, bo ja mam ciche marzenie, że mój będzie ważył 3,2 - 3,5kgjeżeli zbliży się do 4kg to będę przerażona!
w 28t5d ważył 1330, kolejna wizyta będzie w 33t0d, strzelam, że będzie ok. 1800
![]()