reklama

Marcowe mamy 2021

Pizza, mc Donald's jak ja Wam zazdroszczę 😭😭😭 ja takich rzeczy nie mogę 😩 ale nie ma tego złego idę zrobić czipsy z jarmużu 😂🤣

Dziewczyny jeszcze trochę, jeżeli macie tylko cukrzycę ciążową to życzę wam aby po urodzeniu dzieciątka wszystko minęło i żebyście z wielkim apetytem bo zasługujecie za taką wytrwałość zjadły coś niezdrowego! 😊

Czy Was też tak pachwiny bolą? Ja 34+4 i Mnie dzisiaj strasznie bola pachwiny ledwo chodzę. Jedynie leżeć się da i siedzieć. Ale na lewym boku to wogole nie mogę leżeć tak ciągnie a podobno najzdrowsza pozycja🙁.
Spuchnięte też nogi i kostki czuje się jak 🦧. Nie wiem już jak sobie ulżyć...🥺

Mnie od kilku dni jak z czymś się zerwę to boli w prawej pachwinie. Ale potem przechodzi
Któraś z was poleciła serial córka innej matki, fajny w sam raz aby się rozluźnić i trochę pousmiechac do siebie:)

Zaraz właśnie zacznę oglądać bo juz
skończyłam Bridgertonow 😪
A wogóle ćwiczycie? Ja staram się parę razy w tygodniu ćwiczyć i spacerować to trochę pomaga na te pachwiny ale bez szału 😅

Niestety lekarz zakazał mi ze względu na tą szyjkę. Mam nadzieję ze dzisiejszy dzień się na mnie nie zemści bo byłam po badaniu na szybkich zakupach.

reklama
Co do cc. Ja mialam poprzednie 5 lat temu. Teraz chcialam naturalnie, ale niestety moje cisnienie skacze i lekarz mowi by nie ryzykowac 😭 nie wyobrazam sobie byc tam samej i maluchem sie zajmowac jak bede np w takiej kondycji jak po porzedniej, czyli zero sil, mega anemia i wlasnie to cisnienie 😭

Co do cc. Ja mialam poprzednie 5 lat temu. Teraz chcialam naturalnie, ale niestety moje cisnienie skacze i lekarz mowi by nie ryzykowac 😭 nie wyobrazam sobie byc tam samej i maluchem sie zajmowac jak bede np w takiej kondycji jak po porzedniej, czyli zero sil, mega anemia i wlasnie to cisnienie 😭
A jakie masz ciśnienie? Ja mierze trzy razy dziennie i rocznie ale tak 134/89 poniżej 120/80 to nie spada

To w tym szpitalu u Ciebie to pewnie na NFZ? Tez początkowo chciałam ale się okazało, że nie ma opcji tak się umówić ale prywatnie u mnie to już nie ma problemu z zapisami wchodzę zawsze przed pacjentami na NFZ😬 jest czas i miejsce 😉
Tak, na NFZ. U nas jest właśnie szybszy termin jak jest się w ciąży. Ale trafienie na tą pielęgniarkę graniczy z cudem. Prywatnie na razie nie mogę iść, bo miałam tyle wydatków, plus mój ma wizytę u dermatologa w tym Msc prywatnie. Póki mogę korzystać z NFZ, bo w końcu jestem ubezpieczona i mam prawo do wizyt i badań na NFZ, to będę korzystać.

reklama
A jakie musi być ciśnienie by nie móc rodzic naturalnie? Bo ja mam codziennie tak średnio 130-136/73-80. I właśnie lekarz mi mówił bym codziennie mierzyła sobie, bo często jestem w granicach ponad normę. Zawsze na wizycie mam 140-143

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry