Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A kiedy Twój termin z miesiączki? Przewiduję Ci wcześniejszy poród?Dziewczyny już jestem po wizycie. Wszystko jest w porządku jak narazie. Miałam USG żeby sprawdzić ile mała już waży. Mamy już 1990 gram. Troszeczkę za mało ale nadrobimy. Już nie musze leżeć. Wszystko się ustabilizowało. Na spokojnie mogę jeszcze jechać na zakupy żeby dokupić potrzebne rzeczy. Mam dużo uważać, nie przemęczać się, nie dźwigać, mniej pracować i powinnam donosić. Pani doktor przewiduje, że na 100% do 05.03 urodzę
Aaa no i ja mam termin na 1 marca... Niby przed porodem dziecko moze sie tak intensywniej ruszac, ale nie sadze, bo na wizycie w tamtym tyg dziecko bylo wysoko, szyjka dluga i zamknieta a przepowiadajace ledwo co, chyba ze ich nie czuje. No ale w sumie to sie moze nagle wszystko zaczac...
U mnie 35 tc +5 wg. gin. Termin 4.03.
A mój szpital przyjmuje porody od 37 tc. Ja mam nastroje od euforii - pójdę, zrobić swoje i z maluszkiem do domu, po strach, że to już... że nie dam rady
Muszę badanie na mocz zrobić, zebrać się rano![]()
Mam pytanie w którym tygodniu ciąży wykonałyście GBS i czy miałyście wymaz z pochwy i odbytu czy tylko z pochwy?
Rozumiem. Ja tez na diecie cukrzycowej i od czasu jak ją zaczęłam to schudłam 3 kg i się utrzymuje, mimo, że brzuch rośnie. Ja się jakoś super diety od dietetyczki nie trzymam, ale jem te 2200 kcal jak kazała, dużo piję i oczywiście zero słodkiego, jesli już, to ciasta na ksylitolu/erytrolu i z ciemną mąką - jutro poza pizzą chcę zrobić jabłecznik kruchy z erytrolem właśnie. No i koniecznie jak jem węgle to bardzo dużo surowych warzyw. Dziś na kolację np zjadłam sobie tofu slodko-kwaśne z bulgurem (bo się okazało, że ryżu nie mam) i zagryzlam surową marchewką, bo mi się surówki robić nie chciałoMam rozpisaną dietę cukrzycową więc muszę się pilnowaćmój gin powiedział, że już nie wolno mi przytyć bo jest już nie zdrowo...ale wiadomo maluszek wzrasta to przecież i mi waga wzrasta raczej nieuniknione.
A przepis chętnie poproszęjeszcze jak zdrowa.
Jeszcze nie robiłam, 17go mam ginekologa i zobaczę, pewnie wtedy będę robić, bo to już będzie 35 tygodni.Mam pytanie w którym tygodniu ciąży wykonałyście GBS i czy miałyście wymaz z pochwy i odbytu czy tylko z pochwy?
Ale super, że wszystko dobrze i nie musisz już leżećDziewczyny już jestem po wizycie. Wszystko jest w porządku jak narazie. Miałam USG żeby sprawdzić ile mała już waży. Mamy już 1990 gram. Troszeczkę za mało ale nadrobimy. Już nie musze leżeć. Wszystko się ustabilizowało. Na spokojnie mogę jeszcze jechać na zakupy żeby dokupić potrzebne rzeczy. Mam dużo uważać, nie przemęczać się, nie dźwigać, mniej pracować i powinnam donosić. Pani doktor przewiduje, że na 100% do 05.03 urodzę
O matko, ja musze w czwartek albo piątek iść na badania krwi i z moczem... Nie cierpię tego wstawania ranoU mnie 35 tc +5 wg. gin. Termin 4.03.
A mój szpital przyjmuje porody od 37 tc. Ja mam nastroje od euforii - pójdę, zrobić swoje i z maluszkiem do domu, po strach, że to już... że nie dam rady
Muszę badanie na mocz zrobić, zebrać się rano![]()