reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Powiedz a co z planem porodu, tu dziewczyny o nim mówią, rodziłam dwa razy i niczego takiego nie miałam 🤔
Tu masz opis i plik PDF z przykładowym planem do pobrania. Ja mialam porod wywolywany, więc wypelnialam tuż przed pójściem na porodówkę. Część dziewczyn wypełnia na IP, części się w ogóle nie udaje, bo już poród w trakcie. Ogólnie Twoje oczekiwania co do porodu. Można sobie przygotować wcześniej, ale nie wiem, czy każdy szpital udostępnia swój druk do pobrania wcześniej.

U mnie się wypełniało plan porodu przy przyjęciu ale niestety nie wszystko było uwzględnione. Położna nie chciała nacinac krocza ale moja lekarka kazała. Potem szybko zabrali mi małą i zabrali na badania do innej już sali i nikt o niczym nie informował a ja nawet nie miałam siły zainterweniować taka byłam wyczerpana

Ewentualny kreator planu porodu mamy tutaj :
Ale podejrzewam ze ten świstek nie jest zrealizowany nawet w połowie. No ale niby trzeba go mieć.

U mnie się wypełniało plan porodu przy przyjęciu ale niestety nie wszystko było uwzględnione. Położna nie chciała nacinac krocza ale moja lekarka kazała. Potem szybko zabrali mi małą i zabrali na badania do innej już sali i nikt o niczym nie informował a ja nawet nie miałam siły zainterweniować taka byłam wyczerpana
Prawda.
U mnie też było skóra do skóry kangurowanie przez 2H po porodzie w planie porodu, w praktyce miałam córkę 5 minut zanim zabrał ją neonatolog żeby przebadać, a ja na szycie i czyszczenie.
Oczywiście w książeczce było kangurowanie skóra do skóry przez dwie godziny wpisane jako zrobione 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Nikt sobie z tego nic nie robił.

Prawda.
U mnie też było skóra do skóry kangurowanie przez 2H po porodzie w planie porodu, w praktyce miałam córkę 5 minut zanim zabrał ją neonatolog żeby przebadać, a ja na szycie i czyszczenie.
Oczywiście w książeczce było kangurowanie skóra do skóry przez dwie godziny wpisane jako zrobione 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Nikt sobie z tego nic nie robił.

Dziewczyny jak załagodzić szczypanie krocza? Bo po tym zabiegu wczoraj to chyba mam przedsmak jak to będzie jak będzie krocze zszyte. Co mogę to chodzę i wietrze bo ulga

reklama
Dziewczyny jak załagodzić szczypanie krocza? Bo po tym zabiegu wczoraj to chyba mam przedsmak jak to będzie jak będzie krocze zszyte. Co mogę to chodzę i wietrze bo ulga
Ja po 1 i 2 porodzie miałam już kupione tantum rosa, rozpuszczałam w 1,5 litrowej butelce i trzymałam w łazience. Przez pierwszy tydzień co siusiu to podmywałam się żelem do higieny intymnej z kory dębu i potem polewałam krocze roztworem z tantum rosa. Mi to pomagało. Oczywiście wietrzenie to najlepsze co można robić. Powodzenia, mam nadzieję, że Ci się uda szybciutko to zaleczyć żeby nie przeszkadzało.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry