reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny które karmią mlekiem modyfikowanym. Jak wyglada wasze karmienie, dajecie jeść jak dzieci chcą czy co 3-4 godziny. Wszędzie jak czytam to w 5 tygodniu jest że dziecko je między 110-130 ml 6 razy dziennie. Mojej małej teraz się przestawiło i ona je 60 ml i już nie chce , ale za to chce częściej. I nie wiem co robić🤔 teraz mała wazy 4 kg myśle ze ok🙂

Dziewczyny które karmią mlekiem modyfikowanym. Jak wyglada wasze karmienie, dajecie jeść jak dzieci chcą czy co 3-4 godziny. Wszędzie jak czytam to w 5 tygodniu jest że dziecko je między 110-130 ml 6 razy dziennie. Mojej małej teraz się przestawiło i ona je 60 ml i już nie chce , ale za to chce częściej. I nie wiem co robić🤔 teraz mała wazy 4 kg myśle ze ok🙂
Daje jak jest głodny i u nas to wypada tak mniej więcej co 3- 4 h. Ja daje hipp i tam są trochę mniejsze porcje niż piszesz, pisze tez żeby dawać na żądanie tak jak przy karmieniu piersią. Mój czasem też zje 60 ml i mu wystarczy a zwykle pije 90 ml. A Ty karmisz jeszcze piersią ?bo może przez to te małe porcje?
Ja karmie tez mieszanie i wydaje mi się ze tez przez to do końca nie wiadomo ile dziecko je dokładnie. Mój jak miał 3 tygodnie i 2 dni to ważył 3540 g, położna mówiła że w normie.

Ostatnia edycja:
Daje jak jest głodny i u nas to wypada tak mniej więcej co 3- 4 h. Ja daje hipp i tam są trochę mniejsze porcje niż piszesz, pisze tez żeby dawać na żądanie tak jak przy karmieniu piersią. Mój czasem też zje 60 ml i mu wystarczy a zwykle pije 90 ml. A Ty karmisz jeszcze piersią ?bo może przez to te małe porcje?
Ja karmie tez mieszanie i wydaje mi się ze tez przez to do końca nie wiadomo ile dziecko je dokładnie. Mój jak miał 3 tygodnie i 2 dni to ważył 3540 g, położna mówiła że w normie.
Teraz większość odciagam i wtedy jej podaje, z piersi głównie rano po przebudzenie je albo jak chce się uspokoic to chwile ciumka. Zaufam intuicji. W sumie ona jak nie chce jeść to na siłe jej nie dam. Widocznie lubi małe porcje a częściej

Dziewczyny która z was używa mleka pepti syneo. Moja córka pije bebilon advance i niby wszystko ok ale wybudza się na bąki, skręca się przez co słabo i krótko śpi. Podejrzewam że to przez mleko. Chciałam zobaczyć czy alergi na mleko krowie nie ma . Myślicie żeby je wypróbować czy skonsultować z lekarzem. Czy wy zmieniacie mleka czy bez zgody lekarza nie zmieniacie.

Hej

i jak zmiana mleka na nan optipro 1. Zauważyłaś poprawę?

Na chwilę obecną odstawiłam mm. I jedziemy tylko na moim. Odciagam w razie co na wieczór jakby miala kaprysy przy cycu. Widzę że apetyt małej powraca bo podaję jej na brzuszek delicol i biogaje, zmieniłam jej witaminę D bo zaczęły się ogólnie kolki plus ma zatwardzenie i już nie wiem co zrobić by ta kupa u niej poszła.

reklama
A właśnie czy ktoś ma jakieś pomysły jak pomóc dziecku przy zaparciach? Bo bym chciała jej ulżyć aby przestała się prężyć.
Mi lekarka zapisała debridat, żeby wspomóc jelita. U nas bardziej na tym się skupiła niż na zmianie mleka.
Położna tez wspominała o czopkach glicerynowych ale tego nie stosowałam.

Ostatnia edycja:
Do góry