Mary2094
Fanka BB :)
Bez kitu w toalecie będzie siedzieć z nami dzieć bo będzie chodzić za nami jak taka kulą u nogiNo to za rok taka jazda, że głowa małajuz nawet czasu na forum nie będzie a o toalecie zapomnij
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Bez kitu w toalecie będzie siedzieć z nami dzieć bo będzie chodzić za nami jak taka kulą u nogiNo to za rok taka jazda, że głowa małajuz nawet czasu na forum nie będzie a o toalecie zapomnij
![]()
Do dziewczyn, które wprowadziły już pokarmy stałe - od czego zaczelyscie karmić swoje dzieci? Kaszki, warzywa, owoce?
rozszerzaniediety.pl
U mnie różnie...2 lub 3...czasami po 30 min a czasami po 2 h...wszystko zależy chyba od niej samejJak z drzemkami u waszych maluchów ile macie ich w środku dnia. Moja córka jak wstanie max 1,5 godziny i zasypia na pół godzinki i potem sytuacja się powtarza 3 razy o 17 jak wstanie to wtedy wytrzymuje do tej 19.30 kąpiel i spanko ostatecznenajlepiej zasypia się jej w swojej dostawce ewentualnie na spacerze i boje się wyjechać z nią gdzieś na czas jej drzemki bo na rękach ciężko jej się zasypia a niedługo szykuje nam się wyjazd do rodzinki o nie wiem czy ciągnąć ze sobą dostawkę
jak to jest u was?
Eee może zajmie się sobą....marzenieBez kitu w toalecie będzie siedzieć z nami dzieć bo będzie chodzić za nami jak taka kulą u nogi![]()
A to nie powinno się robić w 6 miesiącu dopiero?
Hej ja jeszcze nie rozszerzałam...ale z tego co wiem to od warzyw się powinno...tutaj jest fajny ranking słoiczków dla dzieci...owoców też tam jest...
![]()
Słoiczki dla niemowląt - ranking (obiadki i zupki) - RozszerzanieDiety.pl
Kupujesz słoiczki dla niemowląt - sprawdź najnowszy ranking. Porównanie składu najpopularniejszych marek słoiczków dla niemowląt.rozszerzaniediety.pl
Dobrze kombinujeszJa tak chciałam okresu żeby wiedzieć że wszystko już ok a teraz to wolałam jak go nie było. Może kolejne dzieckoheh
![]()
Zdecydowanie czekam do września, przy karmieniu piersią wcześniej nie trzeba rozszerzać diety.6 mscy - Tak zaleca WHO; mój pediatra powiedział, żeby już zaczynać powoli podawać coś innego (16.07 kończymy 4 miesiace). Wiadomo, mleko to podstawa, niczym innym ma się nie najadac ale smakować.
Czytałam też, że jak zaczyna się ząbkowanie to memlanie jakiegoś pokarmu też pomaga dzieciom ulżyć w bólu
A propos u nas ewidentnie ząb w drodze...
No właśnie, jedni, że warzywa inni że kaszki i już sama nie wiem. Planuję jeszcze miesiąc poczekać i zacząć coś podawać.
Ciotki już doradzają, żeby zrobić zupkę i zmiksować tak , żeby z butelki podawać,
Dynia, cukinia...
Babcia chce jabłuszko już podać...
... Dlatego pytam, jak to u Was wygląda![]()
Oj uwielbiam ciotki itd..6 mscy - Tak zaleca WHO; mój pediatra powiedział, żeby już zaczynać powoli podawać coś innego (16.07 kończymy 4 miesiace). Wiadomo, mleko to podstawa, niczym innym ma się nie najadac ale smakować.
Czytałam też, że jak zaczyna się ząbkowanie to memlanie jakiegoś pokarmu też pomaga dzieciom ulżyć w bólu
A propos u nas ewidentnie ząb w drodze...
No właśnie, jedni, że warzywa inni że kaszki i już sama nie wiem. Planuję jeszcze miesiąc poczekać i zacząć coś podawać.
Ciotki już doradzają, żeby zrobić zupkę i zmiksować tak , żeby z butelki podawać,
Dynia, cukinia...
Babcia chce jabłuszko już podać...
... Dlatego pytam, jak to u Was wygląda![]()
Moja akurat butelki nie odmawiała, ale smoczka obecnie odmawiał gdzie była na początku smoczkowa. Teraz teraz cycuś..Zdecydowanie czekam do września, przy karmieniu piersią wcześniej nie trzeba rozszerzać diety.
Mam problem z podawaniem małej butelki, na początku ssała z niej śhetnie, nie mleko, suplementowałam żelazo (roztwór woda + proszek) to było w 1 miesiącu. Teraz chcialam spróbować wodę, bo upały i non stop wisiała mi przy cycu, jak noworodek. I tu bunt, butelka absolutnie nie. Dodam jeszcze, że smoczek też nie, nie ma mowy, za żadne skarby nie smoczek, od samego początku smok ląduje na metr od ust.
I tu pytanie, czy któraś z Was poradziła sobie z odmawianiem butelki. Czytam i wiem, że macie raczej odwrotne sytuacje. Ale może jednak ktoś?, albo wie jak postąpić?
A w butelce co dajesz? Mleczko swoje? Czy wodę? Bo ja tak o tę wodę pytam z myślą już o rozszerzeniu diety? Może rozcieńczyć trochę moje mleko? Czy już przekombinowuję?Moja akurat butelki nie odmawiała, ale smoczka obecnie odmawiał gdzie była na początku smoczkowa. Teraz teraz cycuś..