• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcowe mamy 2021

Moja córka zasuwa jak szalona po podłodze, jeszcze nie siada ale pełza aż miło.
Wjechały słoiczki i coś tam zajada, pół słoiczka na dzień 🥴

Jak tylko o ubranka chodzi to chyba narzekać nie możesz 👍
My na własne życzenie jesteśmy w odległości 1100km od najblizszych i też dajemy radę 😉
To pięknie moja jest leniwa ale mamy 5,5 miesiaca to może jeszcze za wcześnie na spektakularne pełzanie . Narazie trochę się podsunie i robi kolka wokół własnej osi🙂

reklama
Z tym doborem to nie ściema u facetów. Od czasu jak Jagoda poszła zimą do przedszkola w jasnoróżowej sukience letniej wiązanej na szyi, grubych frotowych rajstopach szaro brązowych i wściekle niebieskim sweterku ze srebrną nitką i z białym futerkiem (taki wiecie, wstyd się pokazać ale dziecko lubi to niech po domu nosi) - sama przygotowuję dzieciom komplety do ubrania na każdy dzien jak mnie nie ma plus 2 w zapasie 🙈🙈🤣🤣
Fakt, faceci nie potrafią ubierać 🙃 nawet jak jeszcze Anastazji nie było to mąż mi jak miał jakiś ciuch wybrać to zazwyczaj byłam załamana 😂

I nie boisz się pobytu w hotelu czy restauracjach? Jak była mniejsza byliśmy na wyjezdzie ale to krótko i była mniej aktywna. A teraz to już się denerwuje pokazuje pazurki 😂wiec ciesze się i denerwuje jednocześnie
Nie boje, bo nasza to taki zwiedzacz i wystarczy że może oglądać i jest szczesliwa. Na zakupy ją zawsze biorę bo nie mam z nią problemu, spokojnie wszystko ogarnę. Bardziej się boje o jazdę autem. Jak będzie lipna pogoda to bierzemy starą matę do zabawy bo ogółem kupilismy jej puzzle piankowe, i będzie się bawić w pokoju 😂

A jak postępy waszych bobasów siadają itd. czekam na ten moment kiedy mała usiądzie bo już tak się irytuje jak lezy
Co do postępów to mój na pewno o wiele częściej i chętniej obraca się na brzuch, nie pełza ale też się obraca dookoła. Natomiast fajne postępy w jedzeniu. Dziś z chęcią wsunął parę ładnych łyżeczek kaszki oraz z 70 ml zupki. Zauważyłam, że smakuje mu kiedy ugotuję cukinię z marchewką i ziemniaczkiem. Dziś wyjął mi podczas karmienia łyżeczkę i sam zaczął nią jeść a jak się cieszył przy tym. Nieporadnie i oczywiście jedzenie wszędzie ale co tam, liczą się chęci 😁

Nie boje, bo nasza to taki zwiedzacz i wystarczy że może oglądać i jest szczesliwa. Na zakupy ją zawsze biorę bo nie mam z nią problemu, spokojnie wszystko ogarnę. Bardziej się boje o jazdę autem. Jak będzie lipna pogoda to bierzemy starą matę do zabawy bo ogółem kupilismy jej puzzle piankowe, i będzie się bawić w pokoju 😂
Oj to zazdroszczę. Ja dzisiaj byłam w galerii, bo mojej 4latce przed powrotem do przedszkola kupowałam buty na jesień i kapcie. No po galerii jeździłam na sygnale albo z dzieckiem na rękach. Do kasy w Smyku podeszłam z wyjącą Marceliną, wszyscy mnie od razu do kasy przepuścili, jak płaciłam to pani się pociła aż mówi w pewnym momencie: Jezu, aż mi się ręce trzęsą! A ja przecież musiałam jakoś zapłacić 🙈🙈 przydałaby mi się teraz chusta kółkowa.

Oj to zazdroszczę. Ja dzisiaj byłam w galerii, bo mojej 4latce przed powrotem do przedszkola kupowałam buty na jesień i kapcie. No po galerii jeździłam na sygnale albo z dzieckiem na rękach. Do kasy w Smyku podeszłam z wyjącą Marceliną, wszyscy mnie od razu do kasy przepuścili, jak płaciłam to pani się pociła aż mówi w pewnym momencie: Jezu, aż mi się ręce trzęsą! A ja przecież musiałam jakoś zapłacić 🙈🙈 przydałaby mi się teraz chusta kółkowa.
Mistrzyni ogarniania wszystkiego. Dzieci huragany 🙂 Pewnie też jesteś taka energiczna 🙂
Jak ja Was podziwiam! Was wszystkie z kilkorgiem dzieci 😃

To pięknie moja jest leniwa ale mamy 5,5 miesiaca to może jeszcze za wcześnie na spektakularne pełzanie . Narazie trochę się podsunie i robi kolka wokół własnej osi🙂
To już lada moment i też zacznie śmigać! 🤗
My i dziadkowie też jesteśmy zdziwieni, że taka silna ta nasza 23 - tygodniowa Maja.
Dywan 3x2m pokonuje w moment 😱

Chciałam wstawić filmik ale nie da się 🤨

Chyba muszę zacząć rozglądać się za jakimś kojcem albo czyms podobnym... Macie jakieś doświadczenia, któraś używała takich 'ogrodzen' przy dzieciach?
Sama nie wiem, czy to konieczne 🤷‍♀️❓
Bede wdzięczna za opinie 👍

Hehe, wgl- wogóle ( taka zasada, że piszę się wyrazy bez samogłosek )
Kox- tu może przykład - Synu; jak jest na tym.obozie? - Giga kox. ( tzn. Bardzo mi się podoba ten wyjazd, jest wesoło, mam wielu nowych znajomych, pogoda piękna i dobre jedzenie. Wrócę zadowolony. ) coś w tym stylu 😁
Vanes masz synka... będzie ciekawie zobaczysz 😄😄😄
Hahahahaha, super porozumienie się, prawie jak bez słów 😂

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry