reklama

Marcowe mamy 2021

Gratulacje! 7 miesięcy to już coś 😁

U nas wczoraj równe 6 miesięcy 🥳

A co do snu to nie pocieszę, tak może być nawet przez miesiąc. Dziecko zaczyna być aktywne i wszystko się przeprocesowuje w tej małej głowie. Może Ci nawet raczkowac po łóżku. Ale jak już ruszy z pasa startowego to nie zatrzymasz dziecka 😂
Potwierdzam. Jak zaczyna dziecko być mobilne to trzeba mieć oczy dookoła głowy 😃

My musimy na 3 dni odstawić BLW bo Anastazja zamiast jeść to psa dokarmia i się w ten sposób bawi aż się śmieje, i pies nie odstępuje jej na krok. Musimy wyciszyć sytuację

reklama
A jak wyglądają u Was drzemki w ciągu dnia?🙂u nas z reguły były około 9, 12 i 16 a teraz tak jej się zmieniło że mam wrażenie ze w ogóle by nie spała
U nas pobudka ok. 7:30i po 2, max 3.godzinach jest drzemka ~1h.
Potem znowu 2.5h jest aktywna i drzemie.
I jeszcze raz to samo pod wieczór.
O ja też się czaje na Vilede póki co ale jak macie coś lepszego w rozsądnej cenie to dawajcie 😁
Ja polecam Ariete, używam już 1.5 roku i jestem zadowolona 👍

Gratulacje! 7 miesięcy to już coś 😁

U nas wczoraj równe 6 miesięcy 🥳

A co do snu to nie pocieszę, tak może być nawet przez miesiąc. Dziecko zaczyna być aktywne i wszystko się przeprocesowuje w tej małej głowie. Może Ci nawet raczkowac po łóżku. Ale jak już ruszy z pasa startowego to nie zatrzymasz dziecka 😂
No to nieźle😜 trudno no nie oddam i tak 😂(żart) wiec musimy jakos przetrwać 😂

A jak wyglądają u Was drzemki w ciągu dnia?🙂u nas z reguły były około 9, 12 i 16 a teraz tak jej się zmieniło że mam wrażenie ze w ogóle by nie spała
mojego niestety muszę sama kłaść i nie ma przebacz
kiedyś wyznawałam zasadę dziecku chce się spać to pójdzie spać nie to nie
teraz wyznaję zasadę musisz nauczyć dziecko spać odpoczywać😁 ahh życie zweryfikowało
dlatego kładę go na min 3 2-3 drzemki
zauważyłam niestety, że odkąd czworakuje a teraz zaczął się podnosić to jest to ogromny dla niego wysiłek i jeden dzień tak pozwoliłam nigdy więcej był tak zrypany na noc jak koń po westernie a i tak jeszcze oczy otwierał a bo jeszcze kuchnie zwiedzę a mamy stopy i tak w kółko🤣🤣🤣

Myślałam ze tylko u mojej takie procesy następują. Zasypia z trudem i potem tak dziwnie się wierci jakby coś się śniło coś przeszkadzało . Mąż śpi a ja na czuja ruszy się to od razu się przebudzam i jak zombie chodzę potem😜mam nadzieje ze to minie
raczej nie u nas 7 ms i 3 tc i jakoś cały czas tak mam. Ja kurde na każde małego jęknięcie się budzę a M śpi jak zabity😂

Za jakieś 12 lat jak dziecko przestanie przychodzić do łóżka bo miało zły sen 🙈🙈🥴🥴

@Vaness jakiego mopa parowego polecasz? Dostałam właśnie spóźniony zwrot podatku i chyba bym kupiła
ja to nie jestem dobrym źródłem do polecania w tym temacie
mam podłogi taki dość nietypowy sprzęt bo Kärcher wcześniej miałam SC3 EasyFix jakiś czas temu wymieniliśmy na SC5 EasyFix Premium Home Line a 3 oddałam rodzicom bo nadal działa🤣
w sc3 wkurzał mnie przewód tylko 4m🙄 a tak same plusy wiadomo, że trzeba się przyłożyć trochę no kamień w wc to mi zszedł po jakiś 10 min ale zszedł w sc5 nie wiem jak działa bo dawno nie miałam kamienia😝
no i ja nie mam płytek i fug także ta część to też nie wiem jak działa😂
także tak a inne to nie wypowiem bo to zależy od człowieka 😉 pisze od człowieka bomowa siarka np ma irobota takiego mopującego i jej nie przeszkadza, że ma smugi na podłodze😂

reklama
Bardzo dziękuję za przepis, na dniach będziemy uskuteczniać, to na bank zje, bo przy BLW się bawi jak diabli, rozrzuca na podłogę, psa dokarmia i specjalnie rzuca jak jest piesek 😃 ogółem dramat 😂😂
a podaj ryż to jest dopiero zabawa 8-)
jak ja uwielbiam patrzeć jak on je 🤣 taki nie poradny a najbardziej mnie śmieszy jak zostanie mu coś w łapce i jest śliskie albo się przylepi i próbuje zjeść, wkłada całą piąstkę licząc że się odklei ahhh nie myślałam że to bln będzie takie śmieszne😂

PS mój M zrobił sobie przerwę i karmił małego na obiad ziemniaczki, kurczaczek na parze w pomidorkach tylko widziałam 😤🥵🥶😱 a na koniec okazało się że mały nic nie popił bo M nie zakręcił dobrze bboxa a cały czas się dziwił dlaczego całe krzesełko i mały są mokrzy miałam ubaw po pachy🤪🤣 a na koniec wyszło że złota kobieta jestem😍ahh faceci!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry