reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny, odpalam szampana, moje dziecko "zapuściło" pierwszego zęba 🥰🥰🥰
Super Witamy w gronie "zębaczy"🥰😉
Ja Neli akurat rajstop w domu nie ubieram, ale ubieram jej zawsze na spacer pod spodnie, by miała ciepło.
Na chrzcie ten Nela nie miała rajstop ani skarpetek, bo było na dworze chyba z 35 st i wszyscy umieraliśmy 😁 A na roczek to pewnie założę jej.
Te dziewczyny, które robią roczek ( i które Chrzcily dzieci), u Was robi się roczek też w kościele jako błogosławieństwo, w sensie msza jest ? Czy tylko robicie imprezę?
O dokładnie w takim samym sensie myślę o noszeniu rajstop żeby było ciepło.
My chcemy zamówić msze ale tj w dzień urodzin , powiadomimy najbliższych jak będą mieli chęci to niech przyjadą😉

reklama
A czy któraś z Was używa pantsów bamboo nature? Jak się Wam sprawdzają?
Bo u nas niestety po każdej nocy są przesikane, tak jakby tą guma była za luzna🤔rozmiar mamy dobrze dopasowany, używam tez pantsów z pampersa i wszystko super ani razu awarii a już naprawdę długo je używam. a tutaj za każdym razem🤔i w nocy i w dzień też, strasznie mało wytrzymują albo coś z tą guma

Bo u nas niestety po każdej nocy są przesikane, tak jakby tą guma była za luzna🤔rozmiar mamy dobrze dopasowany, używam tez pantsów z pampersa i wszystko super ani razu awarii a już naprawdę długo je używam. a tutaj za każdym razem🤔i w nocy i w dzień też, strasznie mało wytrzymują albo coś z tą guma
Dobrze, że mówisz bo się zastanawiałam czy je teraz zamówić. My cały czas używany pieluchy Bambo Nature i jestem z nich mega zadowolona ale wiadomo, mały zwiewa nieraz więc się zastanawiałam nad pantsami.....

Ja powiem rzecz dziwną, zraziłam się trochę do pantsow pampersa premium care, a polubiliśmy się z nowymi lupilu pantsami. Mega delikatne, a w pampersie mamy problem ze jak nasika to jak się ją złapie to czuć wilgoć wychodzącą poza pants.

Z eko pieluch używam od jakiegoś czasu rossmannowskich i baardzo je sobie chwalę. Bambo Nature były ok, ale za drogie dla mnie i odpuściłam.

No nareszcie! Teraz już możesz być spokojna! 🥰
Dziś nawet pediatry pytałam, powiedziała, że to normalne, a tu w domu zonk 😁😁

Aaa, bo żal mi, że spotkania nam przepadają, stęskniłam się za Wami 😔

Chyba spróbuję wysadzać Melanię na nocniczek tak jak Figola3, a to dlatego, że już kilka razy zostałam obsikana, gdy zmieniam jej pieluszkę trzymając ją na kolanach lub gdy siedzi na podłodze. Zdejmuję pantsa i ona od razu sika.
Może z nocniczkiem by przeszło.
Nie planowalam wcale odpieluchowania, ale skoro i tak sika dopiero z gołą pupką 🤔
nie straszmy słownictwem - to nie jest odpieluchowanie:) to jest oswajanie z nocnikiem, przyzwyczajanie, żeby maluch się nie bał, jak się uda coś zrobić do nocniczka to super, jak nie, to nie będziemy przecież rwać włosów z głowy;) na początek proponuję kupić nocnik taki zwykły niski, bo te z wyjmowanym wkładem są za wysokie na nasze maluszki.
Powodzenia:)

Czy Wy też macie problem z obcinaniem paznokci u swoich dzieci? Czy tylko mój jest takim dzikuskiem, że jak zobaczy nożyczki to ucieka gdzie pieprz rośnie? A jak go złapie to tak macha łapkami, że obcięcie paznokci jest niewykonalne 🤯obcinam mu na raty.. Po jednym albo po dwa paznokcie, dłużej nie wysiedzi 🤷‍♀️

reklama
Czy Wy też macie problem z obcinaniem paznokci u swoich dzieci? Czy tylko mój jest takim dzikuskiem, że jak zobaczy nożyczki to ucieka gdzie pieprz rośnie? A jak go złapie to tak macha łapkami, że obcięcie paznokci jest niewykonalne 🤯obcinam mu na raty.. Po jednym albo po dwa paznokcie, dłużej nie wysiedzi 🤷‍♀️
Mojemu puszczam na you tubie piosenki, żeby sobie oglądał przy obcinaniu. I tak troche rusza odnóżami, jakby miał lekkie łaskotki, ale dajemy radę. Czasem mąż go zagaduje. Długo obcinałam mu paznokcie w czasie snu, ale strasznie tego nie lubiłam, więc zmieniłam taktyke.

Do góry