reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny jak samopoczucie w tym tygodniu? 😉 Ustępują powoli objawy pierwszego trymestru?

u mnie to wręcz się nasilają 😂 mdłości mam jeszcze gorsze, wymiotuje już codziennie, rano obowiązkowo i czasem dodatkowo po południu i w nocy. Zgaga nie przechodzi po niczym, a powoduje ją niemal wszystko... woda wywołuje wymioty... zmęczenie nie daje życ 😆
lekarz stwierdził, że muszę uzbroić się w cierpliwość i czekać aż poziom BhCG opadnie 😒

reklama
Dziewczyny jak samopoczucie w tym tygodniu? 😉 Ustępują powoli objawy pierwszego trymestru?
U mnie tez zdecydowanie lepiej. Mniejsze zmęczenie, jedna drzemka jest w dzien, w nocy spac nie mige ale to chyba ze stresu przed badaniem... Mdlosci sa ale mniejsze zdecydowanie, moge juz kanapke zjesc i nawet herbatę wypic 🙃, glod większy, brzuch ostatnio mniej boli. I tak sobie myślę jak tak jak teraz bede przechodzic ciaze cała reszte to moze byc 😁 a co najgorsze to mam pełno wyprysków na twarzy, ja nawet m mlodosci nie maialam problemow z cera a t e az czoło az mnie boli 😅
Ciekawe czy dzis lekarz cos wspomni na temat płci 😜 chcialabym uslyszec ze na 100 % bedzie? Obojetnie juz teraz ja sie martwie zeby bylo wszystko dobrze a o plci nie myślę ze chlopak czy dziewczyna, mam oboje w domu wiec dla mnie to bez roznicy 😜
Trzymajcie dzis kciuki zeby popierwsze zawalu nie dostala do 16.00 a po drugie żeby badania byly ok 😏

Jutro o 11 mam badania prenatalne. Szkoda, że krew w innym miejscu pobierają. Oby nie było przepukliny. Natalii ta fizjologiczna wchłonęła się więc też mam nadzieję. Dobrze lekarka jej radziła żeby nic nie czytać w necie bo ja przez to mam czarne scenariusze.
Zjem coś słodkiego tak jak radzicie 😘
[/QU
dokładnie lepiej nie czytać 🙂trzymam kciuki

Ja od rana niby lepiej się czuje, nawet ćwiczyć zaczęłam😊. Ale po poludniu przychodzi zmęczenie i ból głowy😢. A wieczorem napady obżarstwa🙈. Myślę, że stąd ten cukier 97 bo dzień wcześniej wieczorem zjadłam pizze, 2 pączki, eklera i wafelka, a było to ok 21
Brzmi jak moja dieta :)

Ja już też lepiej, ale mam często bóle głowy. Boli mnie też podbrzusze a od wczoraj piersi. Apetyt za to dopisuje :) moja suńka daje mi popalić, bo dostała pierwszej cieczki :)

reklama
Brzmi jak moja dieta :)

Ja już też lepiej, ale mam często bóle głowy. Boli mnie też podbrzusze a od wczoraj piersi. Apetyt za to dopisuje :) moja suńka daje mi popalić, bo dostała pierwszej cieczki :)

Nasza jest przed cieczką i jak zawsze w tym czasie robiła się bardzo spokojna, przytulała się i łasiła, tak teraz zupełnie w drugą stronę. Włączył się jej tryb szczeniaczka...biega jak szalona, podgryza nas po rękach i nogach i generalnie jest ciężka do opanowania, a 30 kg skaczące na Ciebie z impetem, jak leżysz w łóżku bywa niebezpieczne. Pani weterynarz stwierdziła, że może to być przez to, że czuje moje hormony ciążowe i jest zdezorientowana. Wiedziałam,że ciąża wpłynie na męża, ale nie spodziewałam się, że na psa też 😂🙈

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry