Mary2094
Fanka BB :)
Ja tak samo już czekam aż będzie 38tcJa kocham tylko Mała w brzuszku ale nie stan ciąży, po prostu odliczam tygodnie bo czuje się jak obłożnie chora, nonstop cos, pęcherz mnie dobija,grzybica też już byla![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja tak samo już czekam aż będzie 38tcJa kocham tylko Mała w brzuszku ale nie stan ciąży, po prostu odliczam tygodnie bo czuje się jak obłożnie chora, nonstop cos, pęcherz mnie dobija,grzybica też już byla![]()
Ale to codziennie ten urosept?Ja tak samo już czekam aż będzie 38tcteraz to mi robi ciągłe jakieś fiki miki, jak kontrolowali mnie w szpitalu na usg to non stop zmieniała pozycje, z główkowej na poprzeczną np. I potem kopie matkę po wszystkim czym się da
czasem w nocy nie da pospać bo wypycha ręce ze aż na brzuchu widać. Ja musze tez profilaktycznie brać urosept bo mam w domu żeby pęcherz nie nawrócił.
Chyba przez kilka dni brać. Nie non stopAle to codziennie ten urosept?
Do 34tc skończonego ja biorę.Jeśli macie zalecony acard, to do którego tygodnia bierzecie? Ja już zapomialam co mi lekarz mówił![]()
A na czczo ile miałaś cukru? Od 8 do 14 h nie powinno się nie jeść przed badaniem. U mnie za wysoka wartość na czczo, reszta ok. Wiec wizyta u diabetologa, badanie cukru w domu i dieta. Idzie to ogarnąć nie jest tak źle.Ja, jutro znowu wizyta i ponowne picie glukozy tym razem po 1h i po 2h.tu w Berlinie miałam w piątek to badanie glukozy po 1h noi dziś dzwonili że 200czy 200cosA, norma poniżej 180 więc powtórka testu tym razem po 1 h i potem po 2h.
No jeszcze mi tego brakuje cukrzycy w ciąży.
Na 6h przed piciem tego glukozy w nocy jadłam,wiec test do powtorzenia
A te dziewczyny co macie cukrzycę ciążowa to dieta czy od razu insulina?
Przy okazji Mocz mi zbada i ten nieszczęsny pęcherz oraz zobaczy czy grzybicy nie ma.
Ja tego nie kumam bo ja, miałam badanie tylko po 1h od wypicia glukozy a przed Glukoza nie miałam pobrania, dopiero po 1h od wypicia glukozy (mieszkam w Niemczech) dziś zadzwonili że ten cukier za wysoki i jutro rano już będzie test jak w Polsce na czczo, po 1h i po 2h.A na czczo ile miałaś cukru? Od 8 do 14 h nie powinno się nie jeść przed badaniem. U mnie za wysoka wartość na czczo, reszta ok. Wiec wizyta u diabetologa, badanie cukru w domu i dieta. Idzie to ogarnąć nie jest tak źle.![]()
Tak widac że inną metodę mają. Ja nie mogę mieć przerwy w niejedzeniu dłuższej niż 6 h bo rano mam cukier ponad normęJa tego nie kumam bo ja, miałam badanie tylko po 1h od wypicia glukozy a przed Glukoza nie miałam pobrania, dopiero po 1h od wypicia glukozy (mieszkam w Niemczech) dziś zadzwonili że ten cukier za wysoki i jutro rano już będzie test jak w Polsce na czczo, po 1h i po 2h.
Widać inne mają metody, ale wyszło za wysoko i trzeba powtórzyć a jadła 6h wcześniej, więc też źle jak czytam(8-12h)nie wolno jeść. Jutro mam o 9:30wiec ostatni posiłek zjem okolo 20ej.
A jaka masz dietę w skrócie czego najbardziej nie można jeść na pewno slodyczya tak to?