reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Moja lekarka też robi, ale powiem szczerze że to badanie USG genetyczne które miałam u Pana doktora, który posiada wszystkie niezbędne do tego papierki było na prawdę profesjonalne i nie ujmując mojej Pani doktor badanie które ona przeprowadzała w żadnym calu nie dorównywało temu prenatalnemu.
bo żeby robić ptenatalne tez trzeba miec na to papiery, nie kazdy lekarz moze wykonywać prenatalne i niektórzy wlasnie myła, ze jak maja ocene narządów wewnętrznych to jest to równoznaczne z prenatalnymi ale tak nie jest. Moj lekarz mi opowiadał w poprzedniej ciazy czym to sie różni ale różni sie napewni

Cześć dziewczyny :) Dziś zaczynam 13t 😍 wizytę u lekarza mam dopiero 16.09 (chyba zwariuje do tego czasu 😁🤭) Chciałam się Was zapytać jakie witaminy najlepiej przyjmować? Na kolejnej wizycie będzie już połowa 16 i tak myślę czy coś kupić na własną rękę? Czy czekać? Od soboty biorę acard i oczywiście Kwas foliowy już przed ciąża ☺️
ja biore symvital mama czy jakos tak, tam masz wssystko co jest rekomendowane lacznie z kwasem foliowym. Wit D jest chyba jedynie mniej niz zalecana dawka ale polo co nie dokładałam bo tego słońca duzo było. Na jesień dorzucę dodatkowo wit D

Cześć dziewczyny :) Dziś zaczynam 13t 😍 wizytę u lekarza mam dopiero 16.09 (chyba zwariuje do tego czasu 😁🤭) Chciałam się Was zapytać jakie witaminy najlepiej przyjmować? Na kolejnej wizycie będzie już połowa 16 i tak myślę czy coś kupić na własną rękę? Czy czekać? Od soboty biorę acard i oczywiście Kwas foliowy już przed ciąża ☺️
Ja też biorę Pregnę + i do tego Pregnę DHA. Ogólnie lekarka kazała mi brać kwas foliowy, wit D 2000 j., DHA 500-1000 j. oraz jod.

Dziewczyny a czy miałyście opryszczkę wargowa w ciąży? Kurcze troszkę się przestraszyłam dzisiaj rano jak zobaczyłam się w lustrze. Pocieszam się tym że to nie jest pierwszą opryszczka i już kiedyś miewałam. Myślicie że normalnie stosować maść czy aż dzwonić do lekarza z tym?

ja biore symvital mama czy jakos tak, tam masz wssystko co jest rekomendowane lacznie z kwasem foliowym. Wit D jest chyba jedynie mniej niz zalecana dawka ale polo co nie dokładałam bo tego słońca duzo było. Na jesień dorzucę dodatkowo wit D
pomyliło mi sie jednak D3 mam 2000 tylko magnez w słabej formie bo jakis tlenek magnezu ale ja biore osobno magnez 3x po 2 tabletkiz tu masz ranking witamin w ciazy, ja z niego korzystałam i wybrałam moim zdaniem najkorzystniejsze bo ma wszystko co byc powinno i cena nie zabija :) Link do: Witaminy w ciąży - jak wybrać najlepsze? Ranking 25 popularnych suplementów diety. - Pan Tabletka

Dziewczyny a czy miałyście opryszczkę wargowa w ciąży? Kurcze troszkę się przestraszyłam dzisiaj rano jak zobaczyłam się w lustrze. Pocieszam się tym że to nie jest pierwszą opryszczka i już kiedyś miewałam. Myślicie że normalnie stosować maść czy aż dzwonić do lekarza z tym?

Ja miałam parę tygodni temu i raz zastosowałam maść, nawet nie konsultowałam z lekarzem. Tylko moje opryszczki są bardzo łagodne, więc nie było długiego leczenia, na drugi dzień już mi zeszła właściwie.

Z tego co czytałam to nawrót opryszczki jest niegroźny, więc bez obaw :)

Dziewczyny ja trochę z innej beczki bo od poczatku sie nad tym zastanawiam. Wiadomo ze w ciazy nie mozna stosowac kosmetyków z kwasami itd bo szkodliwie wplywa to na dziecko. Natomiast ja, nie wiedzac jeszcze ze jestem w ciąży myślę że mniej więcej w 3-4 tygodniu, miałam zabieg powiększania usg kwasem hialuronowym, kosmetyczka pytała mnie czy jestem w ciąży bo byłoby to przeciwskazaniem do zabiegu ale wtedy nawet nie przypuszczałam że mogę być 😥 co o tym myślicie, mogło to zaszkodzić dziecku? Sama jestem na siebie zła bo to był mój pierwszy tego typu zabieg w życiu

reklama
Dziewczyny ja trochę z innej beczki bo od poczatku sie nad tym zastanawiam. Wiadomo ze w ciazy nie mozna stosowac kosmetyków z kwasami itd bo szkodliwie wplywa to na dziecko. Natomiast ja, nie wiedzac jeszcze ze jestem w ciąży myślę że mniej więcej w 3-4 tygodniu, miałam zabieg powiększania usg kwasem hialuronowym, kosmetyczka pytała mnie czy jestem w ciąży bo byłoby to przeciwskazaniem do zabiegu ale wtedy nawet nie przypuszczałam że mogę być 😥 co o tym myślicie, mogło to zaszkodzić dziecku? Sama jestem na siebie zła bo to był mój pierwszy tego typu zabieg w życiu
Kiedyś oglądałam jakiś reportaż i była informacja, że kobiety w ciąży nie powinny stosować kwasu hialuronowego ponieważ efekt jego zastosowania u Ciebie usta mogą po prostu nie wyjść. Nie mówili o szkodliwości jedynie o korelacji hormonów i zmian u kobiety a efektem jaki oczekuje klient. Dla pewności zadzwoń do tego salonu i zapytaj .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry