reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
U nas ryzyko wizyty u osteopaty bo jest wszystko ok oprócz tego ze cały czas ma główkę delikatnie w lewa strone pochylona. I zobaczymy za 3 tyg co będzie , czy ćwiczenia skorygują to.
wyrobicie to ćwiczeniami czasu potrzeba pokazuj jej na brzuszku i na pleckach z drugiej strony zabawki
u nas też pomógł kinesiotaiping 😜

edit. my się ćwiczyliśmy metoda ndt z fizjo a ze mną to mamusiną metodą😜 ja bym chyba jednak wybrała dobrego fizjo albo taki co ma to i to.

Ostatnia edycja:
A to ja tak nie mam, mi jest z malutką dobrze w domku i kompletnie nie odczuwam zmęczenia ( chyba, że nie chce iść wieczorem spać i trzeba ją kilka razy na rękach usypiac - zdarzyło się tylko kilka razy) bo ładnie mi śpi. I jak ja myślę, że w przyszłym roku trzeba będzie iść do pracy to mi się ryczeć chce, poważnie... Chciałabym zostać z małą 3 lata w domu, aż pójdzie do przedszkola. Ale niestety finanse nie pozwolą na to i będzie musiała iść albo do żłobka albo teściowa będzie się nią zajmowała na kilka h. Ja wgl jak na razie mogłabym być w domu z dzieciaczkami ( jak będziemy mieli drugie dziecko) dopóki nie zapragnęłabym chociaż na kilka h iść do pracy 😅 podejrzewam, że przy dwójce dzieci już to pragnienie będzie, aby z ludźmi porozmawiać i porobić coś innego 😁 Póki co chcialabym być z małą w domu jak najdłużej i mi dobrze tak 🥰
A o drugie dziecko będziemy się starać jakoś jak mała będzie miała 1,5 - 2 latka 😉
A zmęczenia i nie wyspania to ja też nie odczuwam, moje dziecko łaskawe, opieka nie sprawia mi problemu właśnie jest lepiej niż wszyscy straszyli😅ja właśnie tak myślę o trzech latach ale zobaczymy jak to wyjdzie 😉ale mimo wszystko lubiłam swoją pracę i ludzi , przeszło 10 lat tam pracowałam i może z tego to wynika😉 oczywiście nie całe dnie 😅3 h z rana jak synuś spi😜

A zmęczenia i nie wyspania to ja też nie odczuwam, moje dziecko łaskawe, opieka nie sprawia mi problemu właśnie jest lepiej niż wszyscy straszyli😅ja właśnie tak myślę o trzech latach ale zobaczymy jak to wyjdzie 😉ale mimo wszystko lubiłam swoją pracę i ludzi , przeszło 10 lat tam pracowałam i może z tego to wynika😉 oczywiście nie całe dnie 😅3 h z rana jak synuś spi😜
A ja właśnie dziś mam po raz pierwszy lekką depresyjkę. Melania nie śpi w dzień od zawsze, tzn. śpi po 15- 30 min., nic w tym czasie nie można zrobić, bo jestem nerwowa czy nie obudzi się za sekundę. I nikt mi nie pomaga, nawet nie proszę, ani taty małej, ani brata, bo oni 2 minutki i -" Już nie wiem co mam z nią robić". Dziś usiadlam przy jej kąpieli I się rozpłakałam z bezsilności. Na co empatycznie Ojciec zauważył - "Potrzebowałabyś, aby pospała w dzień ze 2 godzinki." To ja w jeszcze większy bek.
Minie mi, ale dziś otoczenie zauważyło, że mała przegina z niespaniem i absorbowaniem otoczenia, kiedy nie śpi 😪😪😪

Ja równiez :)
Chyba mi się prawdziwy aniołek trafił, wszystko mogę ogarnąć - gotowanie, pranie, sprzątanie, paznokcie... Nawet ciasto ostatnio zrobiłyśmy wybitnie dobre hihi 🤩 kawę też pije ciepła.
Liczę się z tym, że to wszystko minie jak brzdąc zacznie śmigac!
Do pracy miałam wrócic pod koniec czerwca, po 13 tygodniach macierzyńskiego... Zakochałam się w córeczce, czekam na okres i zostaje w domu 😁

A ja właśnie dziś mam po raz pierwszy lekką depresyjkę. Melania nie śpi w dzień od zawsze, tzn. śpi po 15- 30 min., nic w tym czasie nie można zrobić, bo jestem nerwowa czy nie obudzi się za sekundę. I nikt mi nie pomaga, nawet nie proszę, ani taty małej, ani brata, bo oni 2 minutki i -" Już nie wiem co mam z nią robić". Dziś usiadlam przy jej kąpieli I się rozpłakałam z bezsilności. Na co empatycznie Ojciec zauważył - "Potrzebowałabyś, aby pospała w dzień ze 2 godzinki." To ja w jeszcze większy bek.
Minie mi, ale dziś otoczenie zauważyło, że mała przegina z niespaniem i absorbowaniem otoczenia, kiedy nie śpi 😪😪😪
U nas sprawdza się bardzo jazda wózkiem po całym domu. Kupiłam wózek razem z fotelikiem samochodowym - takim podstawowym, mogę wpiąć go do stelaża wózka a mala widzi wszystko co robię, mogę zabrać ja wszędzie ze sobą...
A w nocy śpi Ci córcia ładnie??

U nas sprawdza się bardzo jazda wózkiem po całym domu. Kupiłam wózek razem z fotelikiem samochodowym - takim podstawowym, mogę wpiąć go do stelaża wózka a mala widzi wszystko co robię, mogę zabrać ja wszędzie ze sobą...
A w nocy śpi Ci córcia ładnie??
W nocy OK, nie chodzę niedospana, zasypia o 20, ma 4-5 pobudek na cyca, ale śpię z nią więc tragedii nie ma. Pobudka o 6. Tu na forum dwie Mamy mają podobnie, mini drzemki w dzień 😔

reklama
Do góry