reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Kuzwa, nie śmiejecie się czy coś, jak w ciąży z nudów grałam w simsy to tam był ten patent z tym sprayem 😂😂 Bo straszyły właśnie potwory małych simów. (DOBRA MOZECIE SIE SMIAC ZE STARA BABA W TO GRA 😂)
Moja siostra młodsza w to grała i kiedyś z nią usiadłam i w to zagrałam w sumie fajne to samo urządzanie i budowanie 🤪a jej to się najbardziej podobały relacje a najbardziej przeraziło mnie że pokazała mi takie kody na uśmiercanie ich np zabierała schodki z basenu i się topiły😱 te gry to jednak niebezpieczne są 😂😂 na szczęście z tego wyrosła chociaż nie wiem 🤔 bo jest urzędnikiem w skarbówce 😂

reklama
ja zawsze dodawałam masło. Kiedyś babcie przemycały masło do posiłków w ziemniaczkach na drugie danie :) Starszym dzieciom sama gotowałam bo te słoiczki dopiero wtedy się pojawiły na rynku a i cena była wysoka w porównaniu do zarobków
Tak czytałam, że masło też dobre a takie prawdziwe to już w ogóle. o jejku masełko od babuni i świeży chlebek 😎

Moja siostra młodsza w to grała i kiedyś z nią usiadłam i w to zagrałam w sumie fajne to samo urządzanie i budowanie 🤪a jej to się najbardziej podobały relacje a najbardziej przeraziło mnie że pokazała mi takie kody na uśmiercanie ich np zabierała schodki z basenu i się topiły😱 te gry to jednak niebezpieczne są 😂😂 na szczęście z tego wyrosła chociaż nie wiem 🤔 bo jest urzędnikiem w skarbówce 😂
Ja też tak robiłam 🙈

Ale nie jestem urzędnikiem!

tak właśnie 👍
o jeju masz ogródek i własne warzywa 🙄 ale Wam dobrze też kiedyś będę miała pewnie na emeryturę jak się dorobię 😂 chcociaz pewnie prędzej garba😂
no taki ogródek to zbawienie, dzieci mają zdrowe warzywa a starsze dzieci uczą się uprawiać je. my mamy taki podręczny, wystarczy tylko na sezon a potem to jeszcze nie wiem...musze poszukać jakiegoś dobrego dostawcy

To niedługo czeka was raczkowanie😍
Mój od kiedy opanował obrót na brzuszek to lubi w łóżeczku trenować i tak dzisiaj się kręcił ze o 360 ° się obrocił🙈a najlepiej jak leży na brzuchu i juz widzę, że ledwo zipie, ślina cieknie tonami to go obróce na plecy a ten w ryk bo jak śmiałam takie coś mu zrobić 😅
moja czasem się obróci, ale to na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy jej wyszło. ale zauważyłam, że jak w piątek założyłam jej po raz pierwszy pieluchę tetrową to ona fik, nogi do góry i złapała się za stopy. Niby to też już ten czas i może zbiegło się z tą pieluchą, ale widzę, że jej wygodniej fikać nóżkami

O jak podobnie 😁 no za tydzień w czwartek skończy 21 tyg i w tym dniu szczepienie, więc zobaczymy 😁 Moja strasznie na długość rośnie 😀 nie dziwota, tatusia ma prawie 2 metry, a mamusia 173 cm 😅 Będzie wysoka Panna 😄 Ale mam nadzieję że taty nie przerośnie 🤣 najlepiej taka jak mamusia 🥰😝
będzie wysoka :) w necie mozesz znaleźć kalkulator wysokości dzieci i jest nawet wiarygodny. u nas się sprawdziło. wiadomo cm w tą czy w tą nie gra roli

I ja jej tego nie robiłam po kąpieli tylko w dzień, jak bawiła się na brzuchu to jej ciągle czesalam taka szczotka z dość twardym wlosiem
No właśnie ja też tak robiłam przed kąpielą oliwką i mam też specjalny preparat który naprawdę pomaga, ale jak już się pozbylismy i było ok. to normalnie myłam emolientem to mu gdzieś po 2 tygodniach wróciło spowrotem. Dlatego już się zastanawiam czy robicie coś profilaktycznie żeby nie wracało😉

moja czasem się obróci, ale to na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy jej wyszło. ale zauważyłam, że jak w piątek założyłam jej po raz pierwszy pieluchę tetrową to ona fik, nogi do góry i złapała się za stopy. Niby to też już ten czas i może zbiegło się z tą pieluchą, ale widzę, że jej wygodniej fikać nóżkami
Ja kładę przynajmniej dwa razy dziennie po 15 min bez pieluchy i jak tak zaczęłam robić to mamy zupełnie zaczął różne rzeczy robić m.in wkładać nogi do buzi
a jak powiedziałam o tym fizjo to ona tylko ahh kto może sobie na to pozwolić teraz rodzice chca szybko zapakować w pampersa i z glowy🙄 i ostatecznie nie powiedziała nic czy to dobrze czy źle
ale widzę że małemu to służy chociaż dla wietrzenia jajek😂

reklama
Ja kładę przynajmniej dwa razy dziennie po 15 min bez pieluchy i jak tak zaczęłam robić to mamy zupełnie zaczął różne rzeczy robić m.in wkładać nogi do buzi
a jak powiedziałam o tym fizjo to ona tylko ahh kto może sobie na to pozwolić teraz rodzice chca szybko zapakować w pampersa i z glowy🙄 i ostatecznie nie powiedziała nic czy to dobrze czy źle
ale widzę że małemu to służy chociaż dla wietrzenia jajek😂
Ja robię dokładnie tak samo, zawsze rano po obudzeniu mała leży z gołym tyłkiem w łóżeczku i po południu po drzemce również.

Do góry