reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

No właśnie ja też tak robiłam przed kąpielą oliwką i mam też specjalny preparat który naprawdę pomaga, ale jak już się pozbylismy i było ok. to normalnie myłam emolientem to mu gdzieś po 2 tygodniach wróciło spowrotem. Dlatego już się zastanawiam czy robicie coś profilaktycznie żeby nie wracało😉
Ja mała długo czesze, mama mi mówiła, że to taki masaż dla malucha.
I nie używam żadnych emolientow, od początku tylko mydełko dla dzieci, póki co nie mamy problemów skórnych dzięki Bogu 🙏

reklama
Dziewczyny, które zaczęły już rozszerzać dietę dziecku - w czym Wasze dzieci "siedzą" /jedzą skoro jeszcze nie siedzą?
Dzisiaj fizjo mówiła nam, że na początku dziecko powinno się karmić w foteliku samochodowym ale taki wygodnym dla dziecka, w pozycji pół leżącej, bo większość fotelików jest za głęboka i dziecko ma za bardzo przycisnietą brodę do klatki. Czyli ja w moim Cybex Aton 5 nie mogę jej karmić.
Starsze dzieci karmiłam na początku w bujaku, teraz mamy chicco polly z regulowanym oparciem i tu się karmimy

Moja siostra młodsza w to grała i kiedyś z nią usiadłam i w to zagrałam w sumie fajne to samo urządzanie i budowanie 🤪a jej to się najbardziej podobały relacje a najbardziej przeraziło mnie że pokazała mi takie kody na uśmiercanie ich np zabierała schodki z basenu i się topiły😱 te gry to jednak niebezpieczne są 😂😂 na szczęście z tego wyrosła chociaż nie wiem 🤔 bo jest urzędnikiem w skarbówce 😂
Albo postaw kominek, a przy kominku coś co się spali 😂😂

I nie używam żadnych emolientow, od początku tylko mydełko dla dzieci, póki co nie mamy problemów skórnych dzięki Bogu 🙏
U mnie zeszło dermicinem jakoś w 2-3 ms i zauważyłam że mu odrazu włosy zaczęły po tym rosnąć ale ostatnio wylazła na brwiach trochę się boję tego używać na brwiach☹️

Moja siostra młodsza w to grała i kiedyś z nią usiadłam i w to zagrałam w sumie fajne to samo urządzanie i budowanie 🤪a jej to się najbardziej podobały relacje a najbardziej przeraziło mnie że pokazała mi takie kody na uśmiercanie ich np zabierała schodki z basenu i się topiły😱 te gry to jednak niebezpieczne są 😂😂 na szczęście z tego wyrosła chociaż nie wiem 🤔 bo jest urzędnikiem w skarbówce 😂
Eeee moja kumpela ma lat 30, też urzędnik i było jakiś czas temu - wez mi zainstaluj Simsy 😂😂

U mnie zeszło dermicinem jakoś w 2-3 ms i zauważyłam że mu odrazu włosy zaczęły po tym rosnąć ale ostatnio wylazła na brwiach trochę się boję tego używać na brwiach☹️
U nas nawraca pomimo czesania itd. Mama mówiła że trzeba przeczekać bo u mnie też non stop była ciemieniucha aż minęła.

Ehh Ci powiem , że jak już są do czegoś skłonności to można czesać smarować a i tak ciężko się tego pozbyć 😉 ja też nie chciałam używać emolientów i nawet na początek ich nie kupiłam, ale jak pojawiły się problemy już w szpitalu to raz dwa kupiłam 😂 tyle , że przez 3 pierwsze miesiące był spokój a potem się zaczęło pomimo tego , że nie zmieniłam ani kosmetyków a nawet mleka 😅

reklama
Do góry