reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Aaaaa to mi się pomieszało😂jechaliśmy dzisiaj przez Połczyn Zdrój i chciałam wpaść na kawę 😜
zapraszam do Goczałkowic dwa tarasy ta pani ma więc spoczko się zmieścimy aż żal wyjeżdżać będzie ☹️ do bloku 😭

a z Rodzinką na wakacje jechaliście?
[/QUOTE]
O rany to drugi koniec Polski ale też kocham jeździć w tamte strony😉
Musisz koniecznie pomyśleć o jakimś domku z ogrodem 😉
Tak wybraliśmy się nad morze, mały to kochany podróżnik zero problemu z jazdą, gorzej ze mną bo siedziałam z nim z tyłu i było mi nie dobrze, normalnie nie znałam się od tej strony bo zawsze za kierownicą albo z przodu i zero problemów 🙈😂😂😉
Oczywiście, żeby nie było za dobrze to rano go wysypało na buzi żebym miała się czym martwić, na szczęście jestem w kontakcie z alergologiem i w razie co wypisała mi receptę 😉

reklama
zapraszam do Goczałkowic dwa tarasy ta pani ma więc spoczko się zmieścimy aż żal wyjeżdżać będzie ☹️ do bloku 😭

a z Rodzinką na wakacje jechaliście?
Tak wybraliśmy się nad morze, mały to kochany podróżnik zero problemu z jazdą, gorzej ze mną bo siedziałam z nim z tyłu i było mi nie dobrze, normalnie nie znałam się od tej strony bo zawsze za kierownicą albo z przodu i zero problemów 🙈😂😂😉
Oczywiście, żeby nie było za dobrze to rano go wysypało na buzi żebym miała się czym martwić, na szczęście jestem w kontakcie z alergologiem i w razie co wypisała mi receptę 😉
[/QUOTE]
nad morze też mieliśmy taki plan 😂 ale nie wyszło jednak po relacji mojej siostry kompletnie nie żałuję 😂
ooo złoty chłopak 😜
mi też ciężko było z tyłu ale ze względu na fotel z przodu jednak nie lubię mieć przed sobą go 🙄 więc na powrót Mąż na tyły idzie 😂
no oby mu nic poważniejszego się nie przylazło🙄
a gdzie się wybraliście?

może zaczyna wyrabiać sobie stałe pory 😜
przyjdą ząbki to się zacznie raz tak raz tak
aczkolwiek dzisiaj na plażingu spotkałam babeczkę z dzieckiem i jej to wszystko mam wrażenie już umiał jak się urodził 😂😂😂 normalnie to twój jeszcze nie 🤔 dziwne a mój to już w 3 ms i tak każda rzecz, ząbki, wstawanie, ulewanie, rozszerzanie diety i co byście nie zapytały 🤪

Ooo, takie mamuśki są najlepsze 😂😂😂 i to ich zdziwienie w oczach, że Twoje dziecko czegoś nie potrafi 😂 znajomej synek zaczął chodzić jak miał 16 miesięcy (przyjmuje się, że do 18 to norma) i sąsiadka to normalnie tam takie sceny odstawiała, że dziecko nie chodzi bo pewnie niepełnosprawne a jej synek 'biegał jak miał 9 miesięcy' itp. Dzisiaj chłopaki są nastolatkami, ten co zaczął chodzić w wieku 16 m-cy zdobywa medale juniorów w zapasach, ten drugi wogole nie sportowy a mamuśka teraz opowiada, że rodzice go zmuszają do sportu, że nie ma dzieciństwa itp 🤷‍♀️ ten typ musi mieć zawsze rację 😂😂😂

Ooo, takie mamuśki są najlepsze 😂😂😂 i to ich zdziwienie w oczach, że Twoje dziecko czegoś nie potrafi 😂 znajomej synek zaczął chodzić jak miał 16 miesięcy (przyjmuje się, że do 18 to norma) i sąsiadka to normalnie tam takie sceny odstawiała, że dziecko nie chodzi bo pewnie niepełnosprawne a jej synek 'biegał jak miał 9 miesięcy' itp. Dzisiaj chłopaki są nastolatkami, ten co zaczął chodzić w wieku 16 m-cy zdobywa medale juniorów w zapasach, ten drugi wogole nie sportowy a mamuśka teraz opowiada, że rodzice go zmuszają do sportu, że nie ma dzieciństwa itp 🤷‍♀️ ten typ musi mieć zawsze rację 😂😂😂
Dokładnie. Każde dziecko jest inne, i każda mama by chciala aby nabywało szybko nowych umiejętności, ale na każdego przyjdzie pora i to dziecko wybiera sobie ten czas. Ja jestem osobiście przerażona że moja z dziecka które nie ruszało nawet nóżkami robi się obecnie demon 😂 i w duchu bym chciała by zwolniła trochę bo to tempo mnie przeraża

A ty mnie pytaj a ja Ciebie 😂 w ulotce jest ciąża i laktacja przeciwskazania. tam jest tlenek cynku znalazłam coś takiego

Stosowanie maści cynkowej na zmiany trądzikowe skóry jest jedną z najbardziej popularnych metod leczenia w warunkach domowych. Maść cynkową możemy bezpiecznie stosować w czasie ciąży i laktacji, ponieważ ma działanie powierzchniowe – jej składniki nie przenikają przez skórę do krwioobiegu. Jednak przy dłuższym stosowaniu – tak, jak w przypadku innych leków przyjmowanych w ciąży – doradzam konsultację z lekarzem prowadzącym ciążę lub z lekarzem dermatologiem.

ja w ciąży stosowałam leki których się nie powinno w ciąży bo lekarz mi zalecił mi producenci często coś poza bo albo badań im się nie chce robić albo rzeczywiście zrobili i ma wpływ ale nawet jak ma niewielki wpływ to muszą napisać 🙄
Czyli jednak dziecku mogę stosować, ale ja nie mogę na sobie 😅 I tak nie smaruje sobie, więc spoko 😅
nie
Goczałkowice-Zdrój koło Pszczyny
Ooo, to blisko mnie, 47 km mam do Ciebie z Cieszyna, pół h drogi 😁
Zobaczysz teraz będzie pędzić jak błyskawica! 😂 Moja cuduje z raczkowaniem - obecnie pełza, i z pozycji leżącej chce siedzieć. Nie mogę już normalnie zmienić pampersa bo się kula bo nauczyła się na plecy obracać (taki teraz z niej trochę breakdancer) 😂😂 tak więc gratulacje - teraz zacznie się dziać
Moja w końcu się obraca sama na boki od tygodnia 😍 Teraz jak przebieram pampersa a coś ją z boku ciekawi to się cała przekręca 😅

nad morze też mieliśmy taki plan 😂 ale nie wyszło jednak po relacji mojej siostry kompletnie nie żałuję 😂
ooo złoty chłopak 😜
mi też ciężko było z tyłu ale ze względu na fotel z przodu jednak nie lubię mieć przed sobą go 🙄 więc na powrót Mąż na tyły idzie 😂
no oby mu nic poważniejszego się nie przylazło🙄
a gdzie się wybraliście?
[/QUOTE]
Osobiście lubię wy jazdy na wakacje w czerwcu albo wrześniu ale mój się uparł żeby jechać w jego urlop 😅 😉ludzi tak w miarę nie ma tłoku, wózkiem też jest gdzie pospacerować 😉

Ostatnia edycja:
ja to w ogóle tego nie kumam zawsze na wszystko przychodzi czas 😜 jeszcze jakbym miała się tym przejmować a mam wcześniaka to w ogóle 🙄
mam wrażenie że czasem ludzie czymkolwiek chcą się pochwalić aby ich poprostu doceniono bo im tego brakuje widziałam że im bardziej ja byłam zdumiona tym ona rosła 😂a niech jej będzie na zdrowie!

a co u Was jakieś wakacje?

Dokładnie. Każde dziecko jest inne, i każda mama by chciala aby nabywało szybko nowych umiejętności, ale na każdego przyjdzie pora i to dziecko wybiera sobie ten czas. Ja jestem osobiście przerażona że moja z dziecka które nie ruszało nawet nóżkami robi się obecnie demon 😂 i w duchu bym chciała by zwolniła trochę bo to tempo mnie przeraża
Ta przerażona zachwycona jesteś, odpędź tego złego ducha 😂 😍 niech rośnie i pokonuje nowe schody 😜

reklama
Chwalę się. Całkowita renowacja krzeseł z roku 1989. Wymiana tapicerki też za mną, łącznie z nowymi gąbkami. Dodam, że to był mój pierwszy raz. Cel: sześć krzeseł do kuchni. Dwa za mną 🙈🙈
20210815_134821.jpg
20210809_165018.jpg
20210804_164023.jpg
20210804_135111.jpg

Do góry