reklama

Marcowe mamy 2021

No i sie bije z myslami czy isc do pediatry dzis czy jutro. Jest bez zmian-za dnia jest ok, jedynie katar ma, a nocami 38,5st. Dziś czwarta doba zaczyna leciec i licze ze najblizszej nocy juz bedzie max stan podgoraczkowy i bedzie mu przechodzilo, lub juz do wieczora przejdzie. Ale co jesli nie 😑 chyba pojde dzis...a może wystarczy teleporada? Kurde...
Myślę że teleporada w przypadku dziecka to chyba niewiele da, tzn.mnie na pewno by nie uspokoila. Jesli wahasz się czy iść czy nie to ja bym poszła. Wychodze z założenia że lepiej iść raz za dużo niż później żałować 🙂. Ja we wakacje świrowałam bo mały miał stan podgorączkowy i gorączkę z tydzień czasu.. I tylko gorączkę.. Nic innego mu nie było. Ale poszłam.. Pediatra stwierdziła że może to być przez to że są takie upały i temp.ciala też jest wtedy wyższa.. Albo że mam h**owy termometr. Dała nam wtedy skierowanie na krew gdyby przez weekend temp.sie utrzymywała i oczywiście kazala mierzyć temp.tam gdzie światło nie dociera... 😀Ale ja poszłam profilaktycznie na tę krew. Oczywiście wszystko było ok ale ja zawsze wolę mieć pewność 🙂

reklama
Myślę że teleporada w przypadku dziecka to chyba niewiele da, tzn.mnie na pewno by nie uspokoila. Jesli wahasz się czy iść czy nie to ja bym poszła. Wychodze z założenia że lepiej iść raz za dużo niż później żałować 🙂. Ja we wakacje świrowałam bo mały miał stan podgorączkowy i gorączkę z tydzień czasu.. I tylko gorączkę.. Nic innego mu nie było. Ale poszłam.. Pediatra stwierdziła że może to być przez to że są takie upały i temp.ciala też jest wtedy wyższa.. Albo że mam h**owy termometr. Dała nam wtedy skierowanie na krew gdyby przez weekend temp.sie utrzymywała i oczywiście kazala mierzyć temp.tam gdzie światło nie dociera... 😀Ale ja poszłam profilaktycznie na tę krew. Oczywiście wszystko było ok ale ja zawsze wolę mieć pewność 🙂
Pediatra widziala malego we wtorek, od tamtego czasu nic sie nie zmienilo, doslownie jedno wielkie nic. Zadzwonie i z nia pogadam, najwyzej kaze mi przyjsc.

No i sie bije z myslami czy isc do pediatry dzis czy jutro. Jest bez zmian-za dnia jest ok, jedynie katar ma, a nocami 38,5st. Dziś czwarta doba zaczyna leciec i licze ze najblizszej nocy juz bedzie max stan podgoraczkowy i bedzie mu przechodzilo, lub juz do wieczora przejdzie. Ale co jesli nie 😑 chyba pojde dzis...a może wystarczy teleporada? Kurde...
Ja bym chyba jednak poszła skoro tak długo się utrzymuje temp. A niech go lekarz jeszcze posłucha, może coś mądrego doradzi 🙂

A my dzis byliśmy na pobraniu krwi. Matki, co za extremalne przeżycie 😣 Udało się znaleźć jedna widoczną żyłkę na nadgarstku ale krew była gęsta i pielęgniarki musiały dosłownie wyciskać po kropelce do probówki. Już nawet nie wspomnę jak mały się darł przy tym ale najważniejsze, że już z głowy. Skierowanie dostaliśmy od neurologa bo mały ma faktycznie obniżone napięcie mięśniowe i lekarz pozlecał trochę badań. Ogólnie mamy zaleconą ostrą rehabilitację więc oprócz NFZ umówiłam jeszcze młodego prywatnie..... Ehhh.....

A my dzis byliśmy na pobraniu krwi. Matki, co za extremalne przeżycie 😣 Udało się znaleźć jedna widoczną żyłkę na nadgarstku ale krew była gęsta i pielęgniarki musiały dosłownie wyciskać po kropelce do probówki. Już nawet nie wspomnę jak mały się darł przy tym ale najważniejsze, że już z głowy. Skierowanie dostaliśmy od neurologa bo mały ma faktycznie obniżone napięcie mięśniowe i lekarz pozlecał trochę badań. Ogólnie mamy zaleconą ostrą rehabilitację więc oprócz NFZ umówiłam jeszcze młodego prywatnie..... Ehhh.....
Ojej 😔współczuję tego pobierania krwi. My byliśmy na pobieraniu krwi dwa razy ale to był malutki a teraz już nasze maluszki są bardzo rozumne i wyobrażam sobie co to za przeżycie 😟ale najważniejsze że juz po. Trzymamy kciuki żeby wszystko było ok 🤗

Wspolczuje, my w ciągu 2 tygodni 2 razy mieliśmy pobierana krew i jeszcze za każdym razem z dwóch rąk bo za każdym razem słabo leciało. Tylko tym razem Panie miały sposób z pobraniem krwi i poszło w miarę sprawnie i płaczu było mało. A pierwszy raz 3 fiolki i krzyk taki ze i mi chciało się płakać.

Mocno Cie przytulam. Nie będę Ci pisać że będzie dobrze i inne takie, bo takie słowa raczej nie podniosą Cię na duchu. Przesyłam Ci dużo siły i rozumiem Twój ból i strach. Cały czas odchorowuje śmierć babci oraz wujka. W przypadku wujka boli mnie to że go choroba tak wcześnie zabrała, przeżył tylko 45 lat. Nie dożył do przeszczepu płuc. Z jednej strony dobrze że nie zderzył się z covidem , gdyby się zaraził to dla niego by się równało to tylko ze śmiercią.
Bardzo mi przykro. Takie rzeczy bardzo zostają w głowie 😰

Z jednej strony bardzo współczuję, z drugiej dobrze, że lekarz zalecil badania no i ze wyszło to napięcie mięśniowe teraz ,im szybciej zaczniecie rehabilitację tym szybciej malutki zacznie się rozwijać harmonijnie i nadgoni to, co jest do tyłu ❤️

Nam alergolog zdecydowanie zabroniła nabiału do końca pierwszego roku.
Około 12 miesiąca mamy zacząć od jogurtu, od łyżeczki, potem coraz więcej.
Masło, mleko odpada na razie.
Czytam, że piszesz o nabiale, że dajesz.

Zobacz, co lekarz to inne zalecenia.
U nas też żaden alergolog nie kazał podawać nabiału do roku potem spróbować masło. Jogurtów kokosowych też nie kazali podawać 🤷‍♀️ja się teraz zastanawiam czy podać zupkę z cielęcinką 😅
U nas też takie zalecenia...
I tak sobie myślę , że jakbyś @Patii26 może spróbowała odstawić na 2 tyg całkowicie nabiał to może Nelci zeszłaby całkowicie wysypka???
Ale to tylko takie moje przemyślenia....
.
Muszę niestety uciąć Twój entuzjazm, który mimo wszystko jest dla mnie dużym komplementem 😁 Mam w sobie to coś, na co psychologia na pewno ma jakąś fikuśną nazwę, a co zwykli ludzie określają poetycko: kozak w necie piz#@ w świecie 😉 nie jestem zbyt ciekawa pomimo dość nietypowego hobby, za cholere nie potrafię zjednywać sobie ludzi, przez co mało kto mnie lubi, mam jakieś ułomne emocje i przede wszystkim nie potrafię mówić tak jak tutaj piszę 😜 choć czasem zdarzy mi się dobra wena w towarzystkie nadającym na tych samych trybach co ja. Już przywykłam do tego i traktuje jak taką małą niepełnosprawność/ułomność, z którą trzeba nauczyć się żyć 😜
Książki nie mogłabym napisać, bo ja serio nudna jestem, o czym miałaby być? 😜
No nie mogę...padłam po raz kolejny po Twojej wypowiedzi....🤣
To koniecznie musisz właśnie jakąś książkę napisać...bo skoro w normalnym życiu nie potrafisz zjednywać sobie ludzi to myślę, że pisząc porwiesz tłumy😍
Już mam tytuł książki : Macierzyństwo z dystansem 😊

Pióra Matki Amatorki z jednym dzieckiem 😂
No widzisz...już dwie propozycję są....:)
No ja też byłam z Igą dwukrotnie i mam nadzieję, że w najbliższym czasie nie będę musiała...to jest hardcore...jak jeszcze trafi się na kogoś kto zrobi to umiejętnie to super....a jak same się trzęsą to już w ogóle dupa...
Oby wyniki wyszły dobrze...🤗
Z jednej strony bardzo współczuję, z drugiej dobrze, że lekarz zalecil badania no i ze wyszło to napięcie mięśniowe teraz ,im szybciej zaczniecie rehabilitację tym szybciej malutki zacznie się rozwijać harmonijnie i nadgoni to, co jest do tyłu ❤️
No właśnie a u mnie taka sytuacja ,że Pani doktor od rehabilitacji stwierdziła ,że Igę można już wypisać chociaż niby nie siedzi ale coś tam już próbuje a oni w ośrodku mają chwilowy deficyty fizjoterapeutów i zajmuje tylko miejsce bardziej potrzebującym....a dzisiaj na ostatniej fizjoterapii przed wypisem od fizjoterapeuty usłyszałam , że absolutnie nie wypisywać bo Iga ma złe wzorce i trzeba to ćwiczyć....ale skoro Pani doktor tak zleciła to ona jeszcze z nią porozmawia ale pewnie nie wiele to da.....A sama mówiłam Pani doktor , że chciałabym aby Iga jeszcze chodziła...więc dzisiaj muszę znaleźć coś prywatnie co by popracować z nią jeszcze...bo ta Pani co kiedyś do mnie jeździła jest w ciąży :oops:

reklama
No właśnie a u mnie taka sytuacja ,że Pani doktor od rehabilitacji stwierdziła ,że Igę można już wypisać chociaż niby nie siedzi ale coś tam już próbuje a oni w ośrodku mają chwilowy deficyty fizjoterapeutów i zajmuje tylko miejsce bardziej potrzebującym....a dzisiaj na ostatniej fizjoterapii przed wypisem od fizjoterapeuty usłyszałam , że absolutnie nie wypisywać bo Iga ma złe wzorce i trzeba to ćwiczyć....ale skoro Pani doktor tak zleciła to ona jeszcze z nią porozmawia ale pewnie nie wiele to da.....A sama mówiłam Pani doktor , że chciałabym aby Iga jeszcze chodziła...więc dzisiaj muszę znaleźć coś prywatnie co by popracować z nią jeszcze...bo ta Pani co kiedyś do mnie jeździła jest w ciąży :oops:
O kurde, to super. Uważam, że w przypadku konieczności rehabilitacji, lekarz powinien kontaktować się z fizjoterapeutą 🤬🤬🤬

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry