reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Teraz się nie chce a jak będziesz wyciągać z zamrażalnika to będziesz zadowolona że masz:)🤣
No wiem. Ja generalnie często cos małemu gotuję i rzeczywiście później jest wygoda bo wystarczy wyjąć i gotowe😁 Ale dziś jest akurat sobota i miałam w planach romantyczny wieczór z mężem czy coś w tym stylu 😂 No najwyżej zupa się trochę rozgotuje 🤣

Kurde, ja butelki nadal tak. Jakoś nie ma dla mnie problemu aby po szybkim przemyciu włożyć je do sterylizatora ale zdaje sobie sprawę, że już mogę tego nie robić 😆
kurde ja właśnie też i mi zwróciła uwagę siostra że jaki to ma cel jako on już śmietnik liże a przecież go nie sterylizuje od jutra przestaje mój ma 10 ms chyba wystarczy 🤪

Boszeee ale mnie wlasnam matka załatwiła. Zakupiła pół kg wołowiny i teraz zamiast relaksu to gotuję zapas zupy do mrożenia. Tak się przejęła tą zaniżoną hemoglobiną u małego. Ale o soczkach mi przynajmniej przestała truć 🥴
nie bierz tego do siebie ale mój też miał niskie żelazo jednak nie rozumiem co wszyscy z tą wołowiną?? mój ojciec, teściowa odrazu że mięcha mu dać to chyba jakaś stara szkoła🤔 i brak wiedzy bo w wołowinie to jest mało żelaza na 100 g ok 3 mg zależy z której części
no jeśli chodzi o mięso to najlepiej gęsina bo nawet 30 mg/100g i najlepsze wątróbki. Podanie wołowina ugotowanej to jak podanie schabowego🙄

ja wyprowadziłam małego na żelazie niehemowym z roślin i ma bardzo dobrą już hemo i fe😜
powodzenia dla Was, a gotowani współczuję 🥴

Czy o wchodzeniu pod kanapy, łóżka itd. to o czymś takim było ???
I skubanica nie chciała dać się wyciągnąć 😅
U nas waga ni drgnie w dół 😐
10,9 kg wczoraj na szczepieniu 🙄
A nie powiem ruszać się zaczęła.
Jak podawałam pedicetamol to tam taka tabelka 11 kg - 2-3 lata 😲
Wzrost: zmierzone 80 cm.

Starczy Melania, starczy....
Sie skubana wpasowała jak w tetrisie 🙈

A jak dziewczyny przygotowania na święta?
Ja dzisiaj nastawiłam zakwas na barszcz, naobierałam ziemniaków na farsz do ruskich, namoczyłam grzyby, pokroiłam i suszę pomarańcze na stroiki i gotuję zupę ogórkową 🤣🤣 ale ogórkowa nie jest na święta.
Z kumpelą się na jutro umówiłyśmy na robienie uszek z grzybami, pierogów z kapustą i grzybami i ruskich. Zrobimy i będzie z głowy na święta 🙈🙈 ale podejrzewam, że cały dzień jutro nam zejdzie. O ile za świętami średnio przepadam, o tyle mogłabym jeść tylko pierogi, od rana do nocy.
Ten obrazek to o mnie 🤣🤣

Zobacz załącznik 1345866
U nas narazie tylko dom ubrany w lampki 🙂mam w planach po niedzieli ogarnąć pierogi i prezent popakować a tak to reszta przed świętami na bieżąco

nie bierz tego do siebie ale mój też miał niskie żelazo jednak nie rozumiem co wszyscy z tą wołowiną?? mój ojciec, teściowa odrazu że mięcha mu dać to chyba jakaś stara szkoła🤔 i brak wiedzy bo w wołowinie to jest mało żelaza na 100 g ok 3 mg zależy z której części
no jeśli chodzi o mięso to najlepiej gęsina bo nawet 30 mg/100g i najlepsze wątróbki. Podanie wołowina ugotowanej to jak podanie schabowego🙄

ja wyprowadziłam małego na żelazie niehemowym z roślin i ma bardzo dobrą już hemo i fe😜
O kurcze, nawet nie wiedziałam że w gęsinie jest tyle żelaza 🤔 A moje dziecko bardzo lubi i jemy dość często. Dobrze wiedziec 🙂

Wpełni się zgadzam z Tobą. Nie mięsem wyprowadzać a produktami roślinnymi, i nie szpinakiem bo szpinak aż tyle żelaza nie posiada a jest źródłem szczawianów (My mało kiedy podajemy młodej szpinak bo u nas szczawiany nie są pożądane przy problemach z nerką).

reklama
A na co ten czopek?Bo u mnie czopki przeciwbólowe powodowały biegunkę...
Na takie sprawy to zalecono mi enterol 250 saszetki do rozpuszczenia a fajne bo w małej ilości wody i o dziwo moja niepijąca prawie nic córka oprócz mleka wypijała to chętnie...bo wody to ona mało pije w ciągu dnia...
Ja jeszcze choinki nie mam..kupię wersję mini jak wróci mąż:)
Czopek na zatrzymanie wymiotów.
Jakbym była w pl od razu kupiłabym to, co polecasz.
Obudzila się pół godziny temu i zapełniła pampersa totalnie 😖
Przez tą noc cały nasz rytm się rozregulował 😬

Do góry