reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Wpełni się zgadzam z Tobą. Nie mięsem wyprowadzać a produktami roślinnymi, i nie szpinakiem bo szpinak aż tyle żelaza nie posiada a jest źródłem szczawianów (My mało kiedy podajemy młodej szpinak bo u nas szczawiany nie są pożądane przy problemach z nerką).
no akurat ze słabą hemoglobiną to odradzam szpinak bo przez kwas szczawiowy utrudnione jest wchłanianie żelaza i innych m.in wapnia który mega kluczowy dla kości🙃 dlatego jak się je a ja np lubię to trzeba połączyć np z rybką i serem ale osoby z podejrzeniami lub chorymi nerkami i układem moczowym nie powinny jeść tak samo brokuł, kalafioru czy groszku.
mój jest makaronowy gość 😂 polecam do tego pesto pietruszkowe (żelazo i wit c w jednym)😜
wiadomo, że z roślinnym jest ciężej bo trzeba trochę poczytać i pokombinować z kompozycją posiłków

Kilka dni przerwy bo gości mieliśmy i czasu nie było na czytanie a tu tyle stron 🤪u nad po oskrzelach ani śladu i dzięki temu przesypiamy ładnie nocki ale córka mi się przestawiła i teraz ma drzemki w ciągu dnia o 10 tak że 2 godziny i potem o 15 z 1,5 do 2 godzin. Dzięki temu wszystko mam na bieżąco ogarnięte potem o 21a nawet i po zasypia i nauczyliśmy ją że kładziemy się z nią do łóżka i ona kręci się wierci a potem kładzie się i sama.zasypia trwa to do 40 minut nawet ale warto bo oduczamy ją usypiania na rękach. Zauważyłam na tylko u niej że policzki ma jakieś zaróżowione coś to może znaczyć?! I mam pytanie bo byliśmy na bilansie na 9 miesięcy I pani zaproponowała nam szczepienie na meningokoki i nie wiem czy szczepić są to 3 szczepienie płatne po 360 zł. Pani powiedziała tylko trzeba ale.nie jest obowiązkowe i nic więcej

no akurat ze słabą hemoglobiną to odradzam szpinak bo przez kwas szczawiowy utrudnione jest wchłanianie żelaza i innych m.in wapnia który mega kluczowy dla kości🙃 dlatego jak się je a ja np lubię to trzeba połączyć np z rybką i serem ale osoby z podejrzeniami lub chorymi nerkami i układem moczowym nie powinny jeść tak samo brokuł, kalafioru czy groszku.
mój jest makaronowy gość 😂 polecam do tego pesto pietruszkowe (żelazo i wit c w jednym)😜
wiadomo, że z roślinnym jest ciężej bo trzeba trochę poczytać i pokombinować z kompozycją posiłków
Tak samo u nas. Ja ostatnio zupę ugotowałam i kupiłam makaron w samochody 😂 i córka zamiast zjeść zupkę to zjadła cały ten makaron 😂

oj bardziej będzie grodzisk wykluczenie ja naprawdę mówię co myślę aczkolwiek tutaj mocno się hamuję 😂 wgl sobie tak myślę że dziecko duże we mnie zmieniło w wielu sytuacjach zaczęłam odpuszczać a kiedyś to mogłabym kilka godzin spędzić tłumacząc komuś podstawowe rzeczy 🙄

i tak się martwię ☹️ bo znowu spadł na 40 centyl ale może macie rację poczekam jeszcze ze 2 tyg jak nie podskoczy to się umówię na wizytę.

a tak na marginesie chciałabym żeby mi ta waga leciała przecież non stop za nim biegam rany a kiedyś trzymałam formę jeszcze 10 kg mi zostało ale waga stoi😫

Vaness - moja starsza jak zaczela byc mobilna to mi spadla na siatce centylowej o 15 oczek, jak zaczela chodzic to o kolejne 5 i tak juz mi zostala w granicach 50 centyla. Teraz ma 2l8m i ciagle jest w tych widelkach. Jak byk ten duży spadek i zadzwoniłam do pediatry (ok, to ona do mnie dzwonila bo teleporada) i powiedziała, ze to jest cos co ma ok 30-40% dzieci. Jak zaczynaja byc mobilne to waga spada. Tak dlugo jak jest apetyt, dziecko nie jest apatyczne to nie masz sie czym martwić.
Oczywiscie, sprawdź z pediatra, ale pisze zebys sie nie zamartwiała bo to jest dość czesty przypadek.

Chyba nigdy nie pisałam w którym regionie sobie pomieszkuję:)
My sobie mieszkamy w małopolsce...:)

Hehe ja to tak jak pisałam powyżej....mogę i za tydzień..tylko jak ja dojadę z tą córcią jak z nią 40 min to max w aucie (to i tak nad wyraz chyba napisałam🤣):oops:
Nie no mam nadzieję, że będą tylko dochodzić do nas nowe dziewczyny których jest pewnie parę jeszcze i czytają nas w ukryciu....dawać laski...śmiało...nie gryziemy:)

No i super...😀

To teraz mam już mega motywację aby pracować nad zmianą sylwetki z "dyni" w "cukinię" bo w "szczypiorek" może być ciężko🤣☺️
Jestem! Ja Was czytam w ukryciu 🥺 kiedyś na początku, jeszcze w ciąży się coś tam wypowiadałam ale później narobiłam sobie zaległości i wypadłam na chwilę 🥴 jesteście moją kopalnią wiedzy i rozrywka na trudne noce ☺️

Jestem! Ja Was czytam w ukryciu 🥺 kiedyś na początku, jeszcze w ciąży się coś tam wypowiadałam ale później narobiłam sobie zaległości i wypadłam na chwilę 🥴 jesteście moją kopalnią wiedzy i rozrywka na trudne noce ☺️
O i chyba nawet nie umiem w „odpowiedz” 😅 bo mialam odpisać na „dziewczyny wyjdźcie z ukrycia” 😅

Cześć, miło, że jesteś z nami 🙂 Napisz coś o sobie.
Swoją drogą to ciekawe ile jest jeszcze takich dziewczyn ukrytych?🤔🙂

Kilka dni przerwy bo gości mieliśmy i czasu nie było na czytanie a tu tyle stron 🤪u nad po oskrzelach ani śladu i dzięki temu przesypiamy ładnie nocki ale córka mi się przestawiła i teraz ma drzemki w ciągu dnia o 10 tak że 2 godziny i potem o 15 z 1,5 do 2 godzin. Dzięki temu wszystko mam na bieżąco ogarnięte potem o 21a nawet i po zasypia i nauczyliśmy ją że kładziemy się z nią do łóżka i ona kręci się wierci a potem kładzie się i sama.zasypia trwa to do 40 minut nawet ale warto bo oduczamy ją usypiania na rękach. Zauważyłam na tylko u niej że policzki ma jakieś zaróżowione coś to może znaczyć?! I mam pytanie bo byliśmy na bilansie na 9 miesięcy I pani zaproponowała nam szczepienie na meningokoki i nie wiem czy szczepić są to 3 szczepienie płatne po 360 zł. Pani powiedziała tylko trzeba ale.nie jest obowiązkowe i nic więcej
Generalnie ja zamierzam szczepić na menigokoki po roczku. Wtedy są chyba 2 dawki. My szczepimy się bardzo ostrożnie i powoli. Babka od szczepień powiedziała, że na spokojnie z menigokokami, chyba, że mały ma kontakt z dużą grupą dzieci lub jakby do żłobka szedł. Więc ja przed żłobkiem na pewno zaszczepię🙂 Super, że u malutkiej już wszystko ok i, że zaczyna sama zasypiać. Zobaczycie jaka to będzie też dla was wygoda 🙂

reklama
Do góry