reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Też tam robię wszystko na małe kawałki by ćwiczyła chwyt, ale ten Widelec bądź łyżeczka to na sekundę, bo ona chce jeść szybko tu i teraz 😂 ale nie powiem, wciskam jej dzielnie łyżeczkę i pokazuje jak się nią je, dziś 3 razy sama wiosłowała w misce więc sukces.
na początku widelcem próbowała tak że mu nakładałam i dawałam do ręki ale miał frajde szczególnie z borówkami 😂 ale też czasem bierze ręką całą także myślę do 2l będzie tak miał.
aczkolwiek w żłobku dzieci uczą się sztućcami tam nawet bidon jest zabroniony
ręce myją w umywalce
a poelich przebierane na stojąco już go przyzwyczajam i powiem sferze że to działa stoi przy lusterku a ja go przebieram nie ucieka 🤪

reklama
na początku widelcem próbowała tak że mu nakładałam i dawałam do ręki ale miał frajde szczególnie z borówkami 😂 ale też czasem bierze ręką całą także myślę do 2l będzie tak miał.
aczkolwiek w żłobku dzieci uczą się sztućcami tam nawet bidon jest zabroniony
ręce myją w umywalce
a poelich przebierane na stojąco już go przyzwyczajam i powiem sferze że to działa stoi przy lusterku a ja go przebieram nie ucieka 🤪
My wgl dziś byliśmy u fizjo i będziemy ćwiczyć na prawą stopę bo ma słabszą, bo do stania wybija się z lewej i siedzi w literę W. Więc zaczynamy z ćwiczeniami, i mamy zakaz na chwile obecną pchania anitilopa, musimy usprawnić chodzenie bokiem w lewo, bo ucieka w prawo.

Ja dziś idę do psychologa, i przyznaje się do tego. Od dłuższego czasu balansuje na cienkiej granicy i czuje ze musze iść po pomoc. Wszystko już mnie dostatecznie przytłacza.
Bardzo dobrze, że idziesz, sama się nad tym zastanawiam.... Mnie ostatnio częściej dopadają stany lękowe i też mnie to już męczy. Radości we mnie też jakby mniej niż dawniej, nawet kiedy się śmieję lub cieszę z czegoś to czuję, że to nie jest takie na 100%... Muszę wrócić do jogi i medytacji bo zaniedbałam ostatnio temat a kiedyś mi to bardzooo pomagało....

Ja dziś idę do psychologa, i przyznaje się do tego. Od dłuższego czasu balansuje na cienkiej granicy i czuje ze musze iść po pomoc. Wszystko już mnie dostatecznie przytłacza.
Psycholog i terapia to żaden wstyd, a właśnie odwaga, że się chcę zadbać o swoje zdrowie psychiczne. To są też lekarze, by nam pomóc.

My wgl dziś byliśmy u fizjo i będziemy ćwiczyć na prawą stopę bo ma słabszą, bo do stania wybija się z lewej i siedzi w literę W. Więc zaczynamy z ćwiczeniami, i mamy zakaz na chwile obecną pchania anitilopa, musimy usprawnić chodzenie bokiem w lewo, bo ucieka w prawo.
dobrze że będziecie ćwiczyć im szybciej tym lepiej 👍
ja też małego zapisałam do fizjo znowu bo chodzi ładnie przy meblach w prawo, lewo
stopy ładnie stawia, wspina się na palce
z krzesłami zasuwa
puszcza się ale zaraz się łapie czegoś nawet firanki
ale nie idzie 🤷🏻‍♀️ ma czas ale długo już tak robi w sensie ze 2 ms nie wiem czy to normalne tak jakby się zatrzymał

Mój też wstał 6:30 i póki co ani myśli o drzemce 🙈
Wcześniej miał drzemki o 9, ok 13 i o 16 a teraz to wszystko inaczej często ma jedną, a czasem dwie.
To Nela jak wstała o tej 6:30 to poszłyśmy na drzemkę o 9:30 i spałyśmy obie wtulona w siebie do 11:30 😱 2 h spałyśmy, nie pamiętam kiedy ostatnio ona drzemała 2h 😅 No ale obie się whsoakysmy chociaż i odespałyśmy poprzednie nocki 😁 A potem o 13:30 poszłam z nią na spacer, żeby zasnela sobie na drugą drzemkę. Ehe, nie było spania, tylko na początku marudzenie a potem rozglądanie się. No więc jak wróciłyśmy to chciałam by poszła się drzemnela, no bo jednak do wie zira dużo czasu, a nie spać od 11:30 to długo. No ale nie poszła na drzemkę, więc dziś jest tylko na jednej drzemce tak jak wczoraj ( tylko wczoraj wstała o 12 a zasnela 18:05 a dziś zasnela 18:15, po kąpieli padła 😁 mam nadzieję, że jutro zrobi już dwie drzemki, bo sen jest potrzebny takim maluchom.

No nic, to wieczór mamy z N dla siebie, więc idziemy zjeść kolacje i oglądać Archiwum 81 na netflixie 😁 Na szczescie wykąpalam się już przed kąpielą Neli, więc wieczorna pielęgnacja zaliczona 😅
Miłego wieczoru dziewczyny 😊

reklama
od 10 ms podaje i tak ćwiczył chwyt
kroje na pół nawet małe bierze paluszkami wklada do buzi i glimoli😂
A Wasze maluszki chwytają już takie małe kawałeczki dwoma palca ( kciukiem i wskazującym) czy nadal całą dłonią? Bo Nelka pomimo, że mało je rączkami ( bo podaje jej łyżeczka) to bardzo ładnie chwyta dwoma maluszkami kawałek chlebka itp.

Dzisiaj zjadła pół bułki z masłem, sama, w rączce 😍 jestem dumna, bo wcześniej co jej podawałam do ręki jedzenie to je odrywała, gniotła i wyrzucała a teraz wie, że do buzi i je 😊

Do góry