reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
To raczej wcześniejsza infekcja, tylko po prostu wczoraj wieczorem wyszła. W niedzielę byliśmy na basenie, a Dobrusia ma wysiękowe zapalenie ucha, podejrzewam, że jak jej się uszy zalały na basenie, to wdała się jakaś infekcja i stąd gorączka. Lekarz jutro rano.
Współczuję strasznie. Zdrówka dla Was 😘

Przepis ekstra ale dla mnie...kefir...hmm a Iga nie może, ciekawe czy z jogurtem kokosowym by wyszły?Chyba jutro się pokuszę o sprawdzenie:)

A ja dołączyłam do mam leżących na materacu na ziemi, jak zobaczyłam co ona rano wyprawia na łóżku to stwierdziłam ,że nie ma co ryzykować i przed chwilą skończyłam przemeblowanie😁
Więc podziwiam wszystkich którzy śpią z dziećmi a wiadomo , że są bardziej mobilne niż Iga😳
To tylko okres przejściowy bo za 2 tyg wraca mąż to zamówię ciut wcześniej jej łóżko coś co a'la ma @Vaness dla Stasia tylko z górą w kształcie domku i będzie już sobie w nim sama spała, chyba🤣
Iga w ogóle w 2 tyg zaczęła siadać, raczkować a teraz już się przy wszystkim podnosi więc ruszyła z grubej rury:)
popieram w 100% 👍, jak byłam na SOR to upadki z wys to 80% a ile nie zgłaszanych 🙄 pokaż koniecznie jak zamówisz i jaki efekt końcowy 😂
ja właśnie zamówiłam Staszkowi szafę żeby sam się ubierał 🤪o taką
BE29F336-7C17-4BA7-9A69-1E8F7CA426F6.jpeg

i stolik z krzesłem regulacja wysokości do 5 rż więc się opłaca😜
312F07D1-C4AD-455B-8A7D-4ACAF5D0343F.jpeg

więc u nas też przemeblowanie 😂

Przepis ekstra ale dla mnie...kefir...hmm a Iga nie może, ciekawe czy z jogurtem kokosowym by wyszły?Chyba jutro się pokuszę o sprawdzenie:)

A ja dołączyłam do mam leżących na materacu na ziemi, jak zobaczyłam co ona rano wyprawia na łóżku to stwierdziłam ,że nie ma co ryzykować i przed chwilą skończyłam przemeblowanie😁
Więc podziwiam wszystkich którzy śpią z dziećmi a wiadomo , że są bardziej mobilne niż Iga😳
To tylko okres przejściowy bo za 2 tyg wraca mąż to zamówię ciut wcześniej jej łóżko coś co a'la ma @Vaness dla Stasia tylko z górą w kształcie domku i będzie już sobie w nim sama spała, chyba🤣
Iga w ogóle w 2 tyg zaczęła siadać, raczkować a teraz już się przy wszystkim podnosi więc ruszyła z grubej rury:)
Kuuuzwa, ale wpadłam teraz na pomysł 😱 Skoro Nela jest nieodkładalna i śpimy razem, karmię piersią itp, to dobre rozwiązanie byłoby jej kupić właśnie takie łóżko podłogowe! Jak się przebudzi w nocy to wchodzę do jej łóżka, daje jej cycka i dalej śpi w swoim łóżku 🤩 Tylko to już dopiero w połowie roku, jak się przeprowadzimy. I wtedy N już będzie mógł że mną spać 😅 Choć i tak planujemy kupić łóżko 200x200, żebyśmy we trójkę spali, bo na bank będzie do nas sama przychodziła do łóżka w nocy jeszcze przez kilka lat, a w przyszłości będzie drugie dziecko, więc też pewnie będzie ze mną spało, to przynajmniej N nie będzie musiał się ewakuować do salonu 😁

Ja pierdziele 😱 to jest aż niemożliwe.. Te dzieci tam chodzą chore do tego przedszkola czy co? 😡
Jak wczoraj Dobrusię prowadziłam do przedszkola, to szła mama z dzieckiem chyrlającym. A przedszkole moim zdaniem nie powinno przyjmować takiego dziecka. Ale przyjmują. W przedszkolu kuzyna Dobrusi na przykład jak dziecko chyrla, to izolują, dzwonią po rodziców i każą zabierać. A tu tylko apelują 🤬🤬 w naszej grupie akurat jest ok. Na szczęście.

Są rodzice którzy nie puszczają dzieci jak są chore, a są tacy co wiedzą że jest dzieciak chory i tak wyślę go bo nie ma co z nim zrobić
To prawda, ale to niestety generuje choroby innych dzieci i zwolnienia. Oczywiście zachorować może też kadra i jest syf. Ale inne sprawa, to dzieciaki,.które po prostu ciągle są chore...

Jak wczoraj Dobrusię prowadziłam do przedszkola, to szła mama z dzieckiem chyrlającym. A przedszkole moim zdaniem nie powinno przyjmować takiego dziecka. Ale przyjmują. W przedszkolu kuzyna Dobrusi na przykład jak dziecko chyrla, to izolują, dzwonią po rodziców i każą zabierać. A tu tylko apelują 🤬🤬 w naszej grupie akurat jest ok. Na szczęście.

To prawda, ale to niestety generuje choroby innych dzieci i zwolnienia. Oczywiście zachorować może też kadra i jest syf. Ale inne sprawa, to dzieciaki,.które po prostu ciągle są chore...
To prawda. Znam osobiście takie dzieciaki i to w swojej rodzinie gdzie na okrągło ledwo z jednej choroby wyjdą, to drugą łapią. Ale prawda jest taka, w domach nie wietrzone, przegrzewane plus ciągle na antybiotyku, to kiedy te dzieciaki mają być zdrowe i jak?

reklama
Kuuuzwa, ale wpadłam teraz na pomysł 😱 Skoro Nela jest nieodkładalna i śpimy razem, karmię piersią itp, to dobre rozwiązanie byłoby jej kupić właśnie takie łóżko podłogowe! Jak się przebudzi w nocy to wchodzę do jej łóżka, daje jej cycka i dalej śpi w swoim łóżku 🤩 Tylko to już dopiero w połowie roku, jak się przeprowadzimy. I wtedy N już będzie mógł że mną spać 😅 Choć i tak planujemy kupić łóżko 200x200, żebyśmy we trójkę spali, bo na bank będzie do nas sama przychodziła do łóżka w nocy jeszcze przez kilka lat, a w przyszłości będzie drugie dziecko, więc też pewnie będzie ze mną spało, to przynajmniej N nie będzie musiał się ewakuować do salonu 😁
My już z mężem postanowiliśmy że kupujemy łóżko 180x200, bo nie dość że jest pies, Nastka będzie pewnie też robić w nocy wędrówki ludów i będzie z nami spać, to chociaż nie będziemy jak te sardynki spać w puszce. 😂 A obecnie nie planuje jej kupować łóżka itd. Pokój będzie mieć urzadzony w okolicach lat 3, chce uzbierać na jakieś dobre i solidne meble, i wtedy poszalejemy z wystrojem. Teraz to z łóżeczka tylko wywalimy szczebelki, albo je poucinamy i poprzerabiamy na zwykle łóżko, i dostanie do pokoju jakieś stare meble.

Ostatnia edycja:
Do góry