Kitku
Zaangażowana w BB
Dostałam Celeston na rozwój płucek, kroplówkę z magnezu i mam leżeć. U mnie żadnych skurczy, nic, tylko małe rozwarcie, więc pewnie tu trochę poleżę
A Ty jak się czujesz?
Ps. Ale szok, jest papier toaletowy!
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dostałam Celeston na rozwój płucek, kroplówkę z magnezu i mam leżeć. U mnie żadnych skurczy, nic, tylko małe rozwarcie, więc pewnie tu trochę poleżę
Jestem tu od niedzieli. Zapadła właśnie decyzja że jutro będą wywoływać poród. Mam nadzieję że uda mi się naturalnie urodzić.Długo już tak Cię trzymaja w szpitalu? Który to tydzien? Ja mam też mieć tydzień przed terminem wywoływany że względu na cukrzycę ciazowa i mam nadzieję że zaczną odrazu bo takie czekanie to jest najgorsze
To super ze juz coś wiadomo, trzymam kciuki aby poszło szybko daj znać nam jak już będzie dzidziuś z Tobą, pozdrawiam serdecznieJestem tu od niedzieli. Zapadła właśnie decyzja że jutro będą wywoływać poród. Mam nadzieję że uda mi się naturalnie urodzić.
A wiesz coś czy będą balonik zakładać na noc ja tak miałam przy pierwszym dziecku ale to było w Holandii a tam jednak wszystko sprawniej idzie nie przetrzymuja tak jak tu w pl w szpitalu.....To super ze juz coś wiadomo, trzymam kciuki aby poszło szybko daj znać nam jak już będzie dzidziuś z Tobą, pozdrawiam serdecznie![]()
W Polsce to chyba w większości właśnie taka procedura. Koleżankę położyli na wywołanie to pierwszego dnia balonik ale nie zadziałał to za dwa dni rano kroplówkę dali z oxy.A wiesz coś czy będą balonik zakładać na noc ja tak miałam przy pierwszym dziecku ale to było w Holandii a tam jednak wszystko sprawniej idzie nie przetrzymuja tak jak tu w pl w szpitalu.....
Ooo to tak samo jak ja n 11 .03 z tym ze u mnie nadal ani widu ani słychu porodu. W poniedziałek mam wizytę to może chociaż jakkolwiek znak się pojawi, ze się poród zbliża . U mnie piersi tez bez wieksyzch zmian, ale życzę żeby tobie przeszło, bo taki ból na pewno nic miłego . Może warto zrobić ciepły masaż pod prysznicem, a później przyłożyć cos chłodnegoTeraz każdego dnia wchodząc na forum będzie jakiś post szczęśliwej mamusija na 11 marca to pewnie jeszcze ze dwa tygodnie pochodzę ale piersi mnie bolą, mleko mi się zbiera, duże wycieki robią i obawiam się zastoju jeszcze w ciąży, wczoraj już miałam taki ból jak na stan zapalny, zaczerwienienie, ciemnożółty gesty wyciek, położna kazała okładać kapuchą
![]()
Nie mam jeszcze tego problemu, bo dziecko póki co w brzuchu, ale na pewno warto łagodzić bol i to maksymalnie jak się da (zarówno położna jak i lekarz mi o tym wspominali) . Bol to stres dla naszego organizmu, a to absolutnie w niczym nie pomaga . Ibuprofen jest bezpieczny przy karmieniu i powinien chociaż troszkę bol zmniejszyć.zaraz pewnie urodziszale faktycznie wczesniej te nasze dzieci.
Dziewczyny kp was tez tak okropnie boli obkurczanie macicy? Czyms lagodzicie ból czy znosicie dzielnie?
oj szkoda, ze musisz polegiwac w szpitalu. Jak ja sie ciesze, ze jutro do domu. Mimo warunkow fajnych to ja nie znosze szpitala.Dostałam Celeston na rozwój płucek, kroplówkę z magnezu i mam leżeć. U mnie żadnych skurczy, nic, tylko małe rozwarcie, więc pewnie tu trochę poleżęDzisiaj zaczyna się 35 tc.
A Ty jak się czujesz?
Ps. Ale szok, jest papier toaletowy!Co prawda taki wstrętny papier ścierny, ale jest
![]()
ja karmie piersia i juz mnie pobolewaja sutki bo wiadomo na poczatku musza sie przyzwyczaic. Ale zabralam lanoline i smaruje od pierwszego razu. Na razie nie mam ran na szczescie.Teraz każdego dnia wchodząc na forum będzie jakiś post szczęśliwej mamusija na 11 marca to pewnie jeszcze ze dwa tygodnie pochodzę ale piersi mnie bolą, mleko mi się zbiera, duże wycieki robią i obawiam się zastoju jeszcze w ciąży, wczoraj już miałam taki ból jak na stan zapalny, zaczerwienienie, ciemnożółty gesty wyciek, położna kazała okładać kapuchą
![]()
to jitro bedziemy trzymac kciuki. Mowili od czego zaczna? Szyjka jest gotowa juz? Balonik?Jestem tu od niedzieli. Zapadła właśnie decyzja że jutro będą wywoływać poród. Mam nadzieję że uda mi się naturalnie urodzić.
i tak sobie mysle, ze taki duży termofor moglby pomóc. Przykladac podczas kp szczegolnie. Bo ten bol to tak mi sie rozchodzi, ze boli cala macica, uda, do samych kolanNie mam jeszcze tego problemu, bo dziecko póki co w brzuchu, ale na pewno warto łagodzić bol i to maksymalnie jak się da (zarówno położna jak i lekarz mi o tym wspominali) . Bol to stres dla naszego organizmu, a to absolutnie w niczym nie pomaga . Ibuprofen jest bezpieczny przy karmieniu i powinien chociaż troszkę bol zmniejszyć.