Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Mam wrażenie, że lekarze trochę przesadzająMyślę, że to chodzi o ryzyko kontuzji. Jak jazda na nartach albo konno. Bo możesz mieć wypadek... I to o to chodzi.Dopóki nie będziesz mieć to wszystko ok.
![]()
Wow, bobasy na pewno będą miały dobry kontakt ze sobą. U mnie będzie 3 lata i 3 miesiące różnicy, zobaczyWitajcie, zbytnio się nie odzywam, bo terminu jeszcze konkretnie nie znam, niby koniec lutego początek marca. OM 22.05 dziś wychodzi 7+1. W czwartek pierwsza wizyta, zdarzają sie poranne mdłości ale rzadko. Ja biore prenatal uno. Tak to innych objawów brak. W domu mam 8,5 mies syna z października 2020.
Nie mam teraz żadnych problemówMieszkam na wsi i nie wyobrażam sobie nie jeździć na rowerze, przecież podobno ciąża to nie chorobano chyba że jest zagrożona. Jeżdżę rowerem i nawet nie zastanawiam się nad tym, czy mi nie wolno
wydaje mi się, że dziecko jest dobrze chronione w brzuchu
masz jakieś problemy z ciąża?
Ja aż się trochę tego boję, ale cóż jakoś damy radę. Trochę więcej już wiemy przy drugim myślę że będzie ciut łatwiej. A poza tym nawet chcieliśmy między pierwszymi nie dużą różnice wiekuWow, bobasy na pewno będą miały dobry kontakt ze sobą. U mnie będzie 3 lata i 3 miesiące różnicy, zobaczy [emoji4].
No i bardzo odpowiedzialnie, tym bardziej, że masz trombofilię.Nie mam teraz żadnych problemówTo znaczy mam niby ciaze z góry wysokiego ryzyka przez trombofilie wrodzoną. Sama zawsze po prostu wolę wszystko skonsultować z lekarzem, po to żeby tych problemów też ewentualnie późnej nie mieć. Wiadomo, ze ruch jest zdrowy i do niego zachęcam, sama zawsze bylam bardzo aktywna. Ja zdecydowałam, ze w ciąży kazda swoja aktywnośc konsultuje z lekarzem, bo on wie lepiej. Każdy robi co uważa za najlepsze dla siebie
![]()
Właśnie mam plan na 10 tysięcy kroków dziennie, ale średnio mi z tym wychodziNo i bardzo odpowiedzialnie, tym bardziej, że masz trombofilię.To może spacery, nordic walking, coś takiego?
Zawsze to jakaś aktywność.
![]()
Ja robilam 10-15tys krokow przed ciaza i na samym poczatku i tez zaczelam plamic po takim intensywniejszym spacerze, wiec poki co spasowalam.Ja się właśnie boję tego ruchu, bo jak w piątek i wczoraj dużo leżałam, to nie było żadnych plamień, a dzisiaj już dzień aktywny, był też spacer i przed chwilą znowu brązowe nitki na papierze... Zastanawiam się, czy to nie jest jakaś infekcja, bo to w sumie nie jest plamienie, tylko takie zabarwione upławy. Na szczęście jutro już mam wizytę, to o wszystko wypytam.