Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Gratulacje ☺ u mnie tak samo dziś 5+0Hej, dołączam do Wastermin mamy na 17 marca. Dzisiaj równo 5+0
W zeszły piątek było na USG widać malutki pęcherzyk, następna wizyta w środę.
Ale zdecydowana większość kobiet nie potrzebuje progesteronu z zewnątrz, bo sama produkuje wystarczające ilości.Progesteron jest potrzeby zwłaszcza do 8 Tc do podtrzymania ciąży póki łożysko nie zacznie się tworzyć więc nie wiem skąd masz takie info![]()
GratulacjeWitajcie oficjalnie się witam, termin z om 1 marca Zobacz załącznik 1294711
Wiele kobiet niestety nie wytwarza wystarczającej ilości progesteronu dlatego jest tak wiele poronieńAle zdecydowana większość kobiet nie potrzebuje progesteronu z zewnątrz, bo sama produkuje wystarczające ilości.
Ja zawsze przy każdej wczesnej ciąży plamię więc mój gin od razu kazał brać Luteinę. Po co mam się stresować i czekać na ten dzień plamień, potem leżeć plackiem w łóżku aż się unormuje. Zresztą mam w domu półtoraroczne dziecko więc nie mam tego luksusu żeby leżeć i nic nie robić. Pierwszy raz biorę Luteinę od razu i liczę na to, że choć raz obejdzie się bez plamienia.Wiele kobiet niestety nie wytwarza wystarczającej ilości progesteronu dlatego jest tak wiele poronieńpo co się stresować i latać na badania proga co parę dni jak można wziąć tabletkę codziennie i wiedzieć że będzie wszystko ok. Przecież to nie trucizna
![]()
zdecydowana większośc poronień nie jest w ogóle powiązana z progestereonem, tylko z wadami zarodka. A w takim wypadku dodatkowy progesteron tylko przedłuża sprawę i niczego "nie podtrzyma"...Wiele kobiet niestety nie wytwarza wystarczającej ilości progesteronu dlatego jest tak wiele poronieńpo co się stresować i latać na badania proga co parę dni jak można wziąć tabletkę codziennie i wiedzieć że będzie wszystko ok. Przecież to nie trucizna
![]()
Dziś równo 5 tydzieńCzu nie dostałaś luteiny dopochwowo? To jest najlepiej przyswajalny progesteron, faktycznie jest niski. Zadzwoniłabym do lekarza z prośbą o zmianę leku.
W którym Tc jesteś?
Ja mam progesteron 67 i lekarz nie pozwolił odstawić luteiny, chce żeby wszystko było oktobie życzę żeby wszystko szybko się unormowało.
Taki mi dała telefonicznie hmmmCzu nie dostałaś luteiny dopochwowo? To jest najlepiej przyswajalny progesteron, faktycznie jest niski. Zadzwoniłabym do lekarza z prośbą o zmianę leku.
W którym Tc jesteś?
Ja mam progesteron 67 i lekarz nie pozwolił odstawić luteiny, chce żeby wszystko było oktobie życzę żeby wszystko szybko się unormowało.