Alanyaaa
Fanka BB :)
A powiazywalas te poronienia z jakimś np większym wysiłkiem fizycznym lub wiesz co je powodowało?Ja za kazdym razem, a było ich 5 zaczynałam nagle intensywnie krwawić i miałam silne skórcze w podbrzuszu.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A powiazywalas te poronienia z jakimś np większym wysiłkiem fizycznym lub wiesz co je powodowało?Ja za kazdym razem, a było ich 5 zaczynałam nagle intensywnie krwawić i miałam silne skórcze w podbrzuszu.
Właśnie myslalam o tym samym. Chyba tez zaraz zamowie bo ja dziennie tez bardzo dużo jeżdżę a to zdecydowanie bezpieczniejsza z takim adapteremMy właśnie wczoraj zamówiliśmy, ja codziennie jeżdżę w jedną stronę 30km do pracy a w weekendy też zwykle gdzieś jeździmy więc uznaliśmy że to must have. Zamawiałam na allegro
Moje poronienia były na przestrzeni 10lat, a ciąże z poprzednim partnerem.A powiazywalas te poronienia z jakimś np większym wysiłkiem fizycznym lub wiesz co je powodowało?
Dokładnie! Jeden chodził do przedszkola w innym miejscu a drugi w żłobku- a żłobek był kawałek - jak zawiozłam ich tramwajami i autobusami to traciłam łącznie ponad 2h… a najgorsze ze ten młodszy ciagle chciał na ręce a do przejścia tez był kawałek na przystanek. Zakupy to tez był dramat bo tylko brałam takie lżejsze rzeczy bo te cięższe dźwigać to koszmar. I po jakiś 2 miesiącach takiej mordęgi zaprowadzania i odbierania powiedziałam sobie koniec i wzięłam się ostro za prawkoJak dobrze, że nie jestem sama![]()
no ja przy dwójce sobie nie wyobrażam bez auta, jedno do żłobka, drugie do przedszkola, a to w zupełnie innych miejscach. Poza tym zakupy, itp.bez auta pewnie cholernie ciężko.
To ja dziękuję, że się tym podzieliłaś. Po prostu to moja pierwsza ciąża i cały czas myślę czy tam się wszystko dobrze rozwija. Czy jest wszystko w porządku..stres mnie ogarnia. Na pierwszym USG serduszko ładnie pracowało i wszystko było idealnie w normie (termin z USG pokrył się z terminem z OM), ale teraz jak kolejna wizyta dopiero 28 to ogarnia mnie przerażenie, że być może tam się cuda dzieją, a ja o tym nie wiem...U mnie zaczelo sie od delikatnego plamienia po stosunku w 6+6tc. Trwalo tylko jeden dzien ale zniknely mi tez wtedy objawy ciazowe (tkliwosc piersi). Po kolejnych 5 dniach zaczelam plamic mocniej, trwalo to 4 dni, a piatego poronilam. Mialam skurcze jak przy bardzo, bardzo bolesnym okresie, okropny bol plecow, zawroty glowy, uderzenia goraca, bylam blada jak sciana. Tego samego dnia mialam usg (8+1tc), z ktorego dowiedzialam sie, ze ciaza zatrzymala sie w 5+6tc, byl widoczny zarodek 4.5mm bez bijacego serduszka. Po poronieniu plamilam jeszcze 6 dni.
Przepraszam jesli zbyt szczegolowo opisalam.
Nie mysl o tym, i tak nic nie jestes w stanie zmienic. Dbaj o siebie po prostu i mysl pozytywnie. Zobaczysz, ze bedzie dobrzeTo ja dziękuję, że się tym podzieliłaś. Po prostu to moja pierwsza ciąża i cały czas myślę czy tam się wszystko dobrze rozwija. Czy jest wszystko w porządku..stres mnie ogarnia. Na pierwszym USG serduszko ładnie pracowało i wszystko było idealnie w normie (termin z USG pokrył się z terminem z OM), ale teraz jak kolejna wizyta dopiero 28 to ogarnia mnie przerażenie, że być może tam się cuda dzieją, a ja o tym nie wiem...![]()
Też mnie tak ssie. Szkoda tylko, że po kilku łyżkach wszystko mi stoi w gardle i czuję mdłości. Niby wymiotów nie ma, ale czuję się bardzo źle...Czy któraś z Was też ciągle jest głodna? Zjem coś i czuję, że zaraz mnie ssie![]()