reklama

Marcowe mamy 2022

• Starter tematu Starter tematu julianap
  • Rozpoczęty Rozpoczęty

Dziewczyny, przepraszam, że tak późno się odzywam. Nadrobię te 20 stron później, więc przepraszam, że się nie odniose do bieżących wpisów. Właśnie przeżyłam taki rollercoaster, że to się w głowie nie mieści.

Rano byłam na 10 na NFZ w Luxmed. Lekarz to burak, ale zleca wszystkie badania i w ogóle, więc go nie skreslalam.
Opierniczyl mnie, że ja śmiem gdzieś wyjeżdżać, jak powinnam na dupie siedzieć i uważać na siebie.
Nic mi nie powiedział w sumie, nie zlecił badań, nie założył karty ciąży, bo wg USG, które zrobił to 6+1 (a jestem 7+4 i 12 dni temu na USG było 5+6), nie ma serca, crl 0.54 i w ogóle. I nara.
Zobacz załącznik 1296493
Wiedziałam, że to oznacza tylko jedno. Każdy chyba wie co.

Na szybko znany lekarz, znalazłam lekarkę mnóstwo ekstra opinii, zwolnił się jej termin na 13:40, na zdjęciach sprzęt igła, centrum prenatalne igła i w ogóle. Poszłam. Miałam wywiad z położna, potem z lekarka, cudowna kobieta. Wszystko jej wyjaśniłam. Zrobiła mi USG.
Dziecko jest PÓŁTORA RAZA większe. Crl 1.21 cm. Serduszko pięknie pracuje. Powiedziała, że pęcherzyk żółtkowy mam przepiękny i z jej doświadczenia, jak jest taki pęcherzyk, to nic złego się nie dzieje. Wiek z pomiarów 7+3 idealny.
Zobacz załącznik 1296497
To było najlepiej wydane 200 zł. Opis z wizyty na dwie strony a4 dostałam i chyba z 8 zdjęć albo i więcej.

Zryczalam się u niej jak mi pokazała pulsujące serce na monitorze jak bóbr.

Przeszłam taki emocjonalny rollercoaster, że hej

Ojeee az ciężko mi uwierzyć że znów taka sytuacja że lekarz się myli i z taka lekkością mówi o najgorszym ! Współczuję że musiałaś to przeżyć 🥺 Extra że wszystko jest w porządku💕 ja mam wizytę na 18.15 jakby mi coś takiego lekarz odwalił to bym przecież nie spała do jutra 😰 Bo w ten sam dzień ciężko by mi było skonsultować się z innym lekarzem

reklama
Czyli jak ktoś ma sprzęt do dupy to sam jest do dupy. Całe szczęście ze się dostałaś do tej pani doktor ❤ maluch cudowny 😍 to my prawie równo idziemy też 🙂
Ja na Lux med nigdy nie chodzę do centrum tylko do placówek partnerskich (po sprawdzonych komentarzach). Dziś byłam to za wizytę nic nie płaciłam a babeczka cudowna i chyba przy niej zostanę.
Najważniejsze że kamień spadł Ci z serca, wszystko jest dobrze i napewno dalej będzie dobrze 🧡
Wiolcia a jak to robisz ze chodzisz do partnerskich placówek? Bo ja jestem z dużego miasta gdzie jest kilka luxmedow wiec nie wiem czy tak wtedy można :/ a tez bym wolała! ;p

Witamy w naszym gronie🤗
I oczywiście gratuluję dwóch kreseczek ❤❤

Widzę, że już powoli zamykamy marzec 😊
Niedługo to już chyba pomyślimy dziewczyny o tej grupie zamkniętej? 😀

Edit. dużo też wizyt ostatnio to przypominam, że możemy wpisywać terminy naszych porodów na pierwszą stronę ❤ piszcie jak coś ❤
Ja bym bardzo prosiła o wpisanie mnie na 21.03 :)

ja kiedys poszlam na usg do kliniki invimed - tam moja lekarka przyjmuje tez no i bylam wlewy z intralipidu zrobic na komorki NK
jakiez bylo moje zdziwienie ze sprzet maja jeszcze gorszy niz w luxmedzie
ja bylam pewna ze klinika co robi invitro to musi wszystko super sprawdzac na usg a tu guzik sprzet stary jak swiat ... serio masakra

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry