reklama

Marcowe mamy 2022

• Starter tematu Starter tematu julianap
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Jejku współczuję Ci mam to samo ale wymioty tylko czasami właściwie nie wiem czy to można nazwać wymiotami bo nie mam czym wymiotować jak słabo jem. I ten dziwny posmak w ustach 🤢 mam wrażenie że właśnie ten posmak jest odpowiedzialny za moje mdłości.
Ciężko coś zjeść wody pić nie dam rady tylko herbata rumianek z jedzenia zupy krem w sumie to nic nie pomaga

Ja od początku ciąży dostałam progesteron 2x dziennie na wspomaganie ciąży. Lekarz kazał mi bardzo się oszczędzać, odpoczywać i uważać na siebie "a jak będzie się coś działo niech jedzie Pani od razu do szpitala". Moja pierwsza ciąża i takie akcje... Mi też nie jest łatwo i każdy dzień jak na szpilkach więc w pewnym stopniu rozumiem Cię i co przeżywasz. Trzeba być dobrej myśli. :)
Mam nadzieję, że i u mnie i u Ciebie będzie wszystko dobrze.
A nospa?
Jak bylam w ciazy z najstarsza i musialam lezec to relanium wtedy na rozluznienie dawali teraz juz nie daja..
Konskie to znaczy jakie
No ja od początku biore 3x200 luteiny 2x1 duphaston prolutex i progesteron besins 2x1
emoji1787.png
emoji1787.png
O nospie mój lekarz nic nie mówił. Końskie czyli 4x3 duphaston i 3x1 luteina.

Kochana dostaniesz leki i wszystko będzie dobrze, beta przyrasta więc też nie ma powodu do paniki. Ja robilam mocz i mam ketony w moczu wiec tez nie jest dobrze
Mnie w pierwszej ciąży wychodziły ketony. Zawsze wychodziły jeśli nie zjadłam kolacji, bądź ją zwymiotowałam. Lekarz kazał po prostu dzień przed badaniami coś zjeść przed spaniem i faktycznie jak ręką odjął :)

O cytrusach hmmm w dwóch poprzednich ciążach objadałam się pomarańczami. Zapytałam lekarza czy można A on mówi że jak zjem połowę pomarańczy dziennie to jest ok a ja cała siatkę tych pomarańczy zjadałam. 😃 później mi przeszło.
Ja się zajadałam mandarynkami z synem :D

Mi tez wlasnie wyszly ketony, jaki masz wynik? U mnie jest 10 a norma widze max 5, czy wiesz co w takiej sytuacji? Czy to mozna jakos lekami unormowac?
Jak wyżej napisałam na swoim przykładzie. U mnie był to efekt „Głodówki” organizmu :) jeśli jest baaaardzo duża wartość ketonów, to może świadczyć o cukrzycy, ale nie przy wartościach 10 (miałam takie właśnie).

Mnie w pierwszej ciąży wychodziły ketony. Zawsze wychodziły jeśli nie zjadłam kolacji, bądź ją zwymiotowałam. Lekarz kazał po prostu dzień przed badaniami coś zjeść przed spaniem i faktycznie jak ręką odjął :)

Ja się zajadałam mandarynkami z synem :D

Jak wyżej napisałam na swoim przykładzie. U mnie był to efekt „Głodówki” organizmu :) jeśli jest baaaardzo duża wartość ketonów, to może świadczyć o cukrzycy, ale nie przy wartościach 10 (miałam takie właśnie).
Ja robiłam glukoze i mam w normie więc to raczej nie cukrzyca

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry