reklama

Marcowe mamy 2022

• Starter tematu Starter tematu julianap
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Niestety sczepienie nie daje 100 gwarancji na to, ze sie nie zachoruje, ale przebieg u zaszczepionych bedzie znacznie lagodniejszy.
Przed wybuchem pandemii mieszkalismy 2 lata w Pekinie i na samym poczatku cieszylam sie, ze “ucieklismy” w sama pore. Teraz chciałabym być w Chinach, bo z tego co mi opowiadają znajomi, to życie wyglada w 100% normalnie. Wszystko dzięki temu, ze ludzie potrafili się spiąć i przestrzegać wszystkich restrykcji. Niestety my Europejczycy cenimy sobie wolność ponad wszystko :)
Wiesz z tym przebiegiem łagodnym u osób zaszczepionych to tak nie do końca. Znam przypadki kilku osób które przed szczepieniem przeszły covida w miarę ok w domu a po szczepieniu znowu zachorowały i skończyly w szpitalu. 😔
Zauważyłam ostatnio że osoby starsze jak sądzę są zaszczepione i już dystansu nie trzymaja tak jak wcześniej.

Wiesz z tym przebiegiem łagodnym u osób zaszczepionych to tak nie do końca. Znam przypadki kilku osób które przed szczepieniem przeszły covida w miarę ok w domu a po szczepieniu znowu zachorowały i skończyly w szpitalu.
Nie ma pewności, że to nie inna odmiana covida i że bez szczepienia nie byłoby jeszcze gorzej... Ja niestety mam znajomych na tamtym świecie. Nie byli zaszczepieni :(
Statystyki mówią jednak, że odkąd są szczepienia, hospitalizacji i zgonów jest mniej.

reklama
Ja już po :)
Zarodek urósł od ostatniej wizyty(21.07) troszkę mało, bo tylko 3 mm. Teraz ma 5,5 mm.
Pojawiło się tętno, 100/min.
Niestety w pęcherzyku ciążowym pojawiła się krew, co może oznaczać, ze nic z tego…
Nie nastawiamy się jednak źle, mam nadzieje, ze wszystko będzie ok :) i za tydzień kolejna wizyta- tymczasem mam leżeć i odpoczywać
Czekałam aż się odezwiesz 🙂 kochana to pozostają ci seriale i wygodne łóżko - narazie wszystko jest dobrze więc trzymam kciuki żeby dalej było. Czasami niestety trzeba pocierpieć na początku aby było lżej później 😀 ważne że maluszek jest i serduszko też.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry