reklama

Marcowe mamy 2022

• Starter tematu Starter tematu julianap
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Nie wytrzymałam. Poszłam dzisiaj do innego lekarza na USG prenatalne. Wszystko jest ok. Rośniemy prawidłowo, ale maluszek przez większość czasu zasłaniał się pępowiną i nie można było wykonać pomiaru kości nosowej. Potem fiknął dwa fikołki i dał się zmierzyć. Wyszły jeszcze jakieś dwie cysty/torbiele w worku owodniowym które mnie martwią, lekarz powiedział tylko, że tak czasami bywa. Dzisiaj będę spać spokojnie 🤤 termin porodu na 21.03
Idealnie w pierwszy dzień wiosny 😁

reklama
Hi dziewczyny, czy ktoraś po badaniach pierwszego trymestru robila amniopunkcje lub test nifty? Jak wyniki? Jak usg? U mnie usg wyszlo poprawnie ale po tescie pappa lekarz polecal dalsza diagnostyke. Nie zrobilam amniopunkcji, zdecydowalismy sie na nifty, drogo ale nieinwazyjnie. Teraz sie stresuje, czekamy na wyniki

Hi dziewczyny, czy ktoraś po badaniach pierwszego trymestru robila amniopunkcje lub test nifty? Jak wyniki? Jak usg? U mnie usg wyszlo poprawnie ale po tescie pappa lekarz polecal dalsza diagnostyke. Nie zrobilam amniopunkcji, zdecydowalismy sie na nifty, drogo ale nieinwazyjnie. Teraz sie stresuje, czekamy na wyniki
Też czekam na wynik. Wczoraj lekarz od razu zlecił mi Nifty i już prenatalnego USG nie robil, bo "test wszystko powie"... Dzisiaj zrobiłam USG u drugiego lekarza i wszystko wygląda dobrze. Mam nadzieję że test to tylko potwierdzi.

Mam pytanie do mam które maja już starsze dzieci. Czy wasze pociechy urodziły się dokładnie w przewidzianym terminie czy wcześniej lub później. Podobno tylko 4% maluchów rodzi się dokładnie w terminie i jestem ciekawa jak to było u was🙂

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry