A jak to się objawia??Cześć dziewczyny, małe pytanko mamczy któraś z was na tym etapie ciąży zauważyła rozejście mięśnia prostego brzucha? Jeśli tak to jakie lub czy w ogóle wdrażacie działania profilaktyczne żeby się dalej nie rozchodził?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A jak to się objawia??Cześć dziewczyny, małe pytanko mamczy któraś z was na tym etapie ciąży zauważyła rozejście mięśnia prostego brzucha? Jeśli tak to jakie lub czy w ogóle wdrażacie działania profilaktyczne żeby się dalej nie rozchodził?
Przy odchylaniu do tyłu na środku brzucha robi się wypukłość, jakby coś na kształt namiotu tipi. Najlepiej sprawdzić właśnie klęcząc z rękami wzdłuż ciała i odchylając się w tył. Nigdy nie miałam z tym mięśniem problemu, trochę się przerazilam że mi się rozszedł. Na pewno po porodzie od razu do fizjoterapeuty biegneA jak to się objawia??
Wrzuciłam sobie w google to hasło i wyskoczyło mi to pojęcie i co i jak z tym. Ja nie miałam z tym problemy w pierwszej ciąży, teraz też jak na razie nie ale widziałam u kuzynki. Wysportowana dziewczyna po porodzie brzuszek płaski ale właśnie taki z "dziurą" rozeszły się mięśnie i nie wróciły. I faktycznie ona wygląda jak na tych zdjęciach w galerii google.Przy odchylaniu do tyłu na środku brzucha robi się wypukłość, jakby coś na kształt namiotu tipi. Najlepiej sprawdzić właśnie klęcząc z rękami wzdłuż ciała i odchylając się w tył. Nigdy nie miałam z tym mięśniem problemu, trochę się przerazilam że mi się rozszedł. Na pewno po porodzie od razu do fizjoterapeuty biegne
No właśnie ja się strasznie martwię bo zawsze miałam dosyć ładny brzuch, dużo ćwiczyłam i mięśnie brzucha były bardzo silne a tu taki namiot mi dziś wyskoczył jak sprawdzałam to rozejścieWrzuciłam sobie w google to hasło i wyskoczyło mi to pojęcie i co i jak z tym. Ja nie miałam z tym problemy w pierwszej ciąży, teraz też jak na razie nie ale widziałam u kuzynki. Wysportowana dziewczyna po porodzie brzuszek płaski ale właśnie taki z "dziurą" rozeszły się mięśnie i nie wróciły. I faktycznie ona wygląda jak na tych zdjęciach w galerii google.
Muszę podpytać lekarki. Nie podaje mi nigdy danych, jedynie mówi że poziom wód jest idealny. Ja mam jutro 24+2 i dowiem się ile młody waży, strzelam że około 700. U Ciebie faktycznie spora dzidziaDziewczyny a jak Wasze poziomy AFI? Mi zwykle wychodziło około 14 cm, a wczoraj gin wyliczył 18,5 cm i zaczynam się martwić, że dojdę do wielowodziachociaż na zdjęciu wydaje mi się, że zaznaczył kieszonkę, gdzie było widoczne dziecko, a czytałam, że płyn do czarne obszary na USG. Sama już nie wiem, jakieś czarne myśli dziś mnie nachodzą. Moja Mała coraz większa, mamy 24+4 wg miesiączki, a wyszła waga 917 gram
![]()
Jestem w 22+3 i jeszcze nie miałam mierzonego tego parametru....Dziewczyny a jak Wasze poziomy AFI? Mi zwykle wychodziło około 14 cm, a wczoraj gin wyliczył 18,5 cm i zaczynam się martwić, że dojdę do wielowodziachociaż na zdjęciu wydaje mi się, że zaznaczył kieszonkę, gdzie było widoczne dziecko, a czytałam, że płyn do czarne obszary na USG. Sama już nie wiem, jakieś czarne myśli dziś mnie nachodzą. Moja Mała coraz większa, mamy 24+4 wg miesiączki, a wyszła waga 917 gram
![]()
To zapytajMuszę podpytać lekarki. Nie podaje mi nigdy danych, jedynie mówi że poziom wód jest idealny. Ja mam jutro 24+2 i dowiem się ile młody waży, strzelam że około 700. U Ciebie faktycznie spora dzidziaja się martwię że mój za mały będzie, jutro się okaże
A i jeszcze kuzynka mówi, że trzeba się pilnować i wstając z łóżka najlepiej robić to z pozycji bocznej, a nie tak na wprostMuszę podpytać lekarki. Nie podaje mi nigdy danych, jedynie mówi że poziom wód jest idealny. Ja mam jutro 24+2 i dowiem się ile młody waży, strzelam że około 700. U Ciebie faktycznie spora dzidziaja się martwię że mój za mały będzie, jutro się okaże
Hmm z tego co ja wiem to od 20 TC powinien być już mierzony poziom płynu owodniowegoJestem w 22+3 i jeszcze nie miałam mierzonego tego parametru....
Dokładnie tak się dorobiłam tego rozejścia - mimo powiększającego się brzucha cięgle podnoszę się przy użyciu mięśni brzuchaA i jeszcze kuzynka mówi, że trzeba się pilnować i wstając z łóżka najlepiej robić to z pozycji bocznej, a nie tak na wprost
Hmm z tego co ja wiem to od 20 TC powinien być już mierzony poziom płynu owodniowego![]()