reklama

Marcowe mamy 2022

• Starter tematu Starter tematu julianap
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Magda933 wydaje mi sie, ze wazne ze sie miescisz. Nie ma znaczenia czy blosko granicy. Nie masz sie czym martwic.
Też tak mi się wydaje :)
Tylko nie wiem jak patrzą na wyniki jak się jest w ciąży, ewentualnie każe mi ograniczyć słodkie 🤷‍♀️ ogólnie to jem dużo słodkości i na bank przekraczam normę dziennego spożywania cukrów 😁😅 ale nie mam nadwagi ani nic z tych rzeczy więc myślę że jest sponio 😊

Też tak mi się wydaje :)
Tylko nie wiem jak patrzą na wyniki jak się jest w ciąży, ewentualnie każe mi ograniczyć słodkie 🤷‍♀️ ogólnie to jem dużo słodkości i na bank przekraczam normę dziennego spożywania cukrów 😁😅 ale nie mam nadwagi ani nic z tych rzeczy więc myślę że jest sponio 😊
To ja z kolei nie jem dużo słodkiego, w ogóle mało co jem a przybieram ostatnio szybko na wadze 🙈 aktualnie już plus 7 kg. A planowałam w całej ciąży przytyć między 7 a 9, trochę nie wyszło 😅

To ja z kolei nie jem dużo słodkiego, w ogóle mało co jem a przybieram ostatnio szybko na wadze 🙈 aktualnie już plus 7 kg. A planowałam w całej ciąży przytyć między 7 a 9, trochę nie wyszło 😅
To ja aktualnie plus 6 kg, 25+4 jest dzisiaj i wydaje mi się, że powtórzę scenariusz pierwszej ciąży, że ostatecznie będzie z tego na koniec koło +15kg :D
A znajoma ostatnio urodziła a na koniec ciąży była 2 kg lżejsza niż przed 🙆

Ja też mam 7 na plusie :) ale nie jest tak źle, mam nadzieję tylko że nie dobije do 70kg hehe
Ja niestety aktualnie mam 9 z przodu. Startowałam z bardzo dużym BMI bo ostro przytyłam rok przed ciążą 😕
To ja aktualnie plus 6 kg, 25+4 jest dzisiaj i wydaje mi się, że powtórzę scenariusz pierwszej ciąży, że ostatecznie będzie z tego na koniec koło +15kg :D
A znajoma ostatnio urodziła a na koniec ciąży była 2 kg lżejsza niż przed 🙆
Kurcze nie strasz że się tyle pod koniec przybiera 🙈 ja liczyłam na to że jeszcze max 5 kg. U mnie dziś 26+0

Ja sprawdzalam w książeczkach ciazy tdwie ostatnie ciaze przytylam kolejno 12 i 10kg, ale np w ostatnich 6tyg przytylam tylko 1-2kg. Nie wiem jak to mozliwe bo same dzieci tyły 1kg w ostatnim miesiacu 🙈🙈 no ale zobaczymy. Teraz tez mam 7 kg na plusie juz na pewno, a jutro zaczynam 28tc

U mnie waga stoi w miejscu, co gorsze czuje coraz większy wstręt do jedzenia przez ta cukrzycę i boję się że waga jeszcze spadnie. Nie wiem.... Coś się w mojej głowie porobiło, jadłam zdrowo nawet przed ciąża (na pewno mniej niż powinnam, a moje BMI wskazywało i tak na lekka nadwagę, ale to pewnie przez hormony i stymulację), ale diagnoza i świadomość ze teraz muszę pilnować jak w zegarku tych posiłków i często jeść na siłę mnie przeraża. Podziwiam wszystkie słodkie mamy. Jak wy sobie z tym radzicie? Przed ciąża praktycznie nie wychodziłam z kuchni, lubiłam eksperymentować i poznawać nowe smaki. Teraz nienawidzę jeść a kuchnie omijam szerokim łukiem. Jestem załamana bo boje sie że przez ten wstręt do jedzenia zaszkodze maluszkowi

Hejka dziewczyny, witam się grudniowo :) prawdziwy grudzień z delikatnym śniegiem u mnie :)
Wczoraj miałam wizytę, moja mała nie jest taka mała, pani doktor od razu powiedziała, że wyprzedza znacznie rówieśników a tego się boję, 25+4 a ona 980 gram. Leży poprzecznie już od dłuższego czasu, mam nadzieję, że się obróci bo już jej się robi ciaśniej bo nie chce CC 🙀 skontrolowała szyjkę na USG bo brzuch się stawia coraz częściej ale prawie 4 cm to dobrze :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry