reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marcowe mamy 2022

najgorsze jak są takie masakryczne mdlosci ze nie możesz nawet pomyśleć o jedzeniu bo odpycha ale jak sie nie zje to jeszcze gorzej i trzeba walczyć że sobą żeby coś przełknąć
Dokładnie, robi się błędne koło. Jeszcze jak zgłodnieje to mi się robi słabo, więc w ogóle super 😅

reklama
Dziewczyny, przepraszam, że tak późno się odzywam. Nadrobię te 20 stron później, więc przepraszam, że się nie odniose do bieżących wpisów. Właśnie przeżyłam taki rollercoaster, że to się w głowie nie mieści.

Rano byłam na 10 na NFZ w Luxmed. Lekarz to burak, ale zleca wszystkie badania i w ogóle, więc go nie skreslalam.
Opierniczyl mnie, że ja śmiem gdzieś wyjeżdżać, jak powinnam na dupie siedzieć i uważać na siebie.
Nic mi nie powiedział w sumie, nie zlecił badań, nie założył karty ciąży, bo wg USG, które zrobił to 6+1 (a jestem 7+4 i 12 dni temu na USG było 5+6), nie ma serca, crl 0.54 i w ogóle. I nara.
Zobacz załącznik 1296493
Wiedziałam, że to oznacza tylko jedno. Każdy chyba wie co.

Na szybko znany lekarz, znalazłam lekarkę mnóstwo ekstra opinii, zwolnił się jej termin na 13:40, na zdjęciach sprzęt igła, centrum prenatalne igła i w ogóle. Poszłam. Miałam wywiad z położna, potem z lekarka, cudowna kobieta. Wszystko jej wyjaśniłam. Zrobiła mi USG.
Dziecko jest PÓŁTORA RAZA większe. Crl 1.21 cm. Serduszko pięknie pracuje. Powiedziała, że pęcherzyk żółtkowy mam przepiękny i z jej doświadczenia, jak jest taki pęcherzyk, to nic złego się nie dzieje. Wiek z pomiarów 7+3 idealny.
Zobacz załącznik 1296497
To było najlepiej wydane 200 zł. Opis z wizyty na dwie strony a4 dostałam i chyba z 8 zdjęć albo i więcej.

Zryczalam się u niej jak mi pokazała pulsujące serce na monitorze jak bóbr.

Przeszłam taki emocjonalny rollercoaster, że hej
o jaaa , nie wiem co napisać nawet. Dobrze ze udało Ci się tak szybko znaleźć lekarkę z dobrym sprzętem 😊 gratuluję serduszka i ze wszystko się dobrze skończyło 😊

Co za burak 😳 najważniejsze że wszystko dobrze 🥰 ja właśnie z tego względu się boję dziś iść mimo, że idę prywatnie 🙈 ale idę do lekarki, która nie chcę żeby prowadziła moją ciążę, więc sobie wkręcam ze jak jej powiem to będzie niemiła albo coś takiego 🙈🤦‍♀️
udawaj ze przyjdziesz na kolejną wizytę 🤣 tak najlepiej :)

Ja chyba muszę zamówić sobie poduszkę dla ciężarnych...uwielbiam spać na brzuchu i teraz mi trochę ciężej leżeć na dziecku i w dodatku na bolących piersiach 😂 poza tym mąż się skarży, że się wierce jakbym coś w tyłku miała 😂
Ja dostałam taką poduchę od męża w poprzedniej ciąży jak już miałam mały brzuszek i to był strzał w 10! Potem przydała się też do karmienia na początku. Teraz śpi z nami 2-letni synuś i nie mamy sumienia wyprowadzać go do jego łóżka, bo uwielbia się do nas tulić w nocy, więc już nie będę miała takich luksusów 😂

reklama
Do góry