Helena!
Moderator
nie wiem, nie badałam przyrostów przy pustym jaju. Dowiedziałam się o nim na usg jak zaczęłam plamić.Czyli puste jajo od początku ma słaby przyrost? Czy dopiero na jakimś etapie przestaje gwałtownie wzrastac![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
nie wiem, nie badałam przyrostów przy pustym jaju. Dowiedziałam się o nim na usg jak zaczęłam plamić.Czyli puste jajo od początku ma słaby przyrost? Czy dopiero na jakimś etapie przestaje gwałtownie wzrastac![]()
Na która?Też mam pierwsza wizytę 1 sierpnia, trzymam kciukikalkulator podał mi termin na 29.03
![]()
Na 18.30 dopiero.. chyba zwariujęNa która?Ja mam z rana na 8:40 i mega się cieszę bo cały dzień bym się stresowała… chociaż wiem ze albo będzie to piekny dzień albo załamka… mega się boje, bo będzie to 8tc a ostatnio w grudniu na tym etapie stanęło serduszko… jeszcze dużo dziewczyn miało puste jajo tak jak Ty i głowa cały czas chodzi. Wiec wiem ze się stresujesz, ale musimy wierzyc ze będzie dobrze i tak jak @Helena! pisze nic na to już nie zaradzimy jak tak się stanie…
A może wpływ też mają te temperatury? Przecież nawet dla osoby nie w ciąży takie upały są męczące lub wręcz niebezpieczne. Organizm osłabiony, to i większa szansa że jakieś naczynko pęknie. Tak sobie teraz pomyślałam...Ja też wczoraj plamilam. Czy to jakaś plaga ?
Rozumiem. Ja żadnej ciąży zbyt szybko nie oznajmialam z mężem nikomu. Najwcześniej to w 3 miesiącu powiedzieliśmy rodzinie. Ostatnio musielismy przekazać smutna wiadomość naszym rodzicom… tylko dlatego ze teściowa mieszka blisko i musiała wiedzieć gdyby przyszło mi nagle jechac do szpitala, a swojej mamie to wiadomo ze musialam się wypłakać…. Mam nadzieje ze teraz czeka nas wszystkie szczęśliwe zakończenieNa 18.30 dopiero.. chyba zwariujęale sama dopiero na ten termin się decyduje, bo ostatnio po dwóch kreskach poleciałam do lekarza , na USG był mały pęcherzyk, a ja rodzicom i w pracy ogłosiłam nowinę.. teraz mam dużo chłodniejszą głowę, z mężem nie wierzymy w ogóle że to się stało
![]()
Ja ma wizytę teraz we wtorek, ale taką serduszkową dopiero 5.08 i wtedy wszystko się okażedlatego poczekajmy aż wszystkie zrobią pierwsze usg. Lutówki dopiero teraz zbierają się do zamkniętego.
Nie na reguły. Mogą być dobre przyrosty a nagle staną. Najrozsadniej czekać do wizyty, ja miałam taki plan ale wkoncu przed wizyta poszłam zbadać trzeci raz beta hcg czy aby dalej jestem w ciąży i poziom progesteronu by w razie czego lekarz przepisał leki.Poradzicie mi czy jeśli robiłam teraz betę w środę 145 i piątek 278, wzrosła o 91% , to czy przed wizytą powtórzyć sobie żeby sprawdzić przyrost jeszcze raz? W poprzedniej ciąży zaczęłam sprawdzać od 1600 i wtedy wzrastała tylko o kilka %, okazało się że mam puste jajo
To moja 5 ciąża ale nigdy nie byłam moderatorem i nie wiem nawet jak założyć grupę zamkniętaJa także uwazam, ze lepiej utworzyć wątek prywatny tutaj. Ale poczekałabym naprawdę z 2 tygodnie. Ja jeszcze nie wiem na czym stoję i myśle ze nie jestem jedyna. Dopiero będę wiedzieć 1 sierpnia, bo mam pierwsza wizytę, a termin z OM wychodzi na 15.03 także gdzie dziewczyny z końcówki…
@MamaR rozumiemy ze będziesz naszym moderatorem grupy![]()
u mnie przy pustym jajem tylko pierwsza beta była 100 % a potem poniżej 66% a uwierzyć mi że trochę tych bet się narobiłam :/ dodatkowo ja sama czułam wewnętrznie że coś jest nie tak więc chodziłam od lekarza do lekarza ,i każdy pocieszał że coś z tego będzie że mam się nie dołować, jedynie jedna Pani doktor miała odmienne zdanie i odrazu po usg mi powiedziała że to puste jajo .Czyli puste jajo od początku ma słaby przyrost? Czy dopiero na jakimś etapie przestaje gwałtownie wzrastac![]()
ja również 1.08 mam wizytę, ale już ma byc serduszkoTeż mam pierwsza wizytę 1 sierpnia, trzymam kciukikalkulator podał mi termin na 29.03
![]()