Elkada
Fanka BB :)
Ja tez mam urlop zaplanowany od 18 sierpnia, wszystko opłacone wiec nie będziemy rezygnować. W sumie wtedy będzie to jakoś 10/11tclepiej teraz niż za rok z 3/4 miesięcznym jechaćtrzeba łapać ostatni luz
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja tez mam urlop zaplanowany od 18 sierpnia, wszystko opłacone wiec nie będziemy rezygnować. W sumie wtedy będzie to jakoś 10/11tclepiej teraz niż za rok z 3/4 miesięcznym jechaćtrzeba łapać ostatni luz
![]()
Mi wypada na 10-11 więc dość wcześnieJa będę prawdopodobnie tak miała.
W 12-13 tyg będę lecieć zależy który to tydzień ciąży bedzie.
U mnie już całkiem sporo osób - rodzice, koleżanki z działu, kadrowa, księgowa (która sama się domyśliła i podpytała), szefostwo, sąsiedzi przez przypadek (bo mi próbowali piwo wcisnąć i mój mąż - zagorzały przeciwnik mówienia komukolwiek mnie wytłumaczył), pewnie niedługo dowiedzą się dzieci (na razie są na wakacjach u dziadków), ale młodszy po każdym większym obiedzie/czymś wzdymającym/jak krzywo stanę pyta z nadzieją czy mam w brzuszku dzidziusia, więc w końcu będę mogła mu odpowiedzieć twierdzącoDziewczyny kto wie o waszej ciąży? W którym tygodniu będziecie dzielić się tą informacją ze światem? My chcemy powiedzieć rodzicom w najbliższym czasie. W sumie jest to pomysł mojego męża, ja bym wolała poczekać. Reszta osób dowie się na początku 2 trymestru.
Póki co mój strach o ciążę jest zbyt duży.
Z tym skupieniem to racja (ja też teraz jestem w pracy, a na forum siedzę, ale ciiii...Masz racje w sumie… chciałam isc dzisiaj na betę, ale jak obudziłam się to odpuściłam, żeby nie nakręcać się w żadną stronę. Zrobię pewnie raz w przyszłym tygodniu
Najgorsze jest to, ze tak ciężko skupić się w pracy. Zaczynam coś robić i zaraz w głowie pojawiają się jakieś ciążowe wątki.
Btw długo planujecie pracować? Czy dość szybko chcecie iść na zwolnienie? Oczywiście poza stanem zdrowia, zagrożeniami i zaleceniami lekarza. Przy założeniu, ze z ciąża wszystko jest ok![]()
ja w poprzedniej ciąży leciałam na wakacje w 24 tyg. chyba. Trochę przy starcie i lądowaniu się stresowałam, bo młody się strasznie wiercił. Na miejscu też średnio znosiłam temp. 35 stopni i wyżej, ale było super i nie żałuję.Ja tez mam urlop zaplanowany od 18 sierpnia, wszystko opłacone wiec nie będziemy rezygnować. W sumie wtedy będzie to jakoś 10/11tc
Miałam to samo wczoraj....Ja też pierwszy raz rzygałam do umywalki przy myciu zębów. Zawsze mniea dziś poszło.....
Dużo osób lata w ciąży. Ja teraz byłam za granicą wprawdzie samochodem ale zaczęłam krwawić to była panika bo nikt tu po ang nie mówi zresztą jeśli nawet to ja medycznego ang nie rozumiem. Na szczęście było to pod koniec pobytu i dwa dni później byłam już u siebie na IP i z dzieckiem wszystko dobrze.Dzieczyny.. a co myślicie o długim urlopie w ciepłym miejscu w pierwszym trymestrze (jeszcze przed badaniami prenatalnymi)? Bardzo chciałbym pojechać, ale jednak stresuje mnie to że będę bez opieki lekarza. Przez wyjazd miałabym też przerwę z wizytą u lekarza - 5 tygodni.
Wiem że to może dziwne pytanie.. ale jest to moja pierwsza ciąża i bardzo mnie to wszystko stresuje.
Łyżeczkowanie robią w znieczuleniu ogólnym. To musiałbyć inny zabiegA ja trzymam najmocniej kciuki za Ciebie
zrobili, bo była przytomna (nie pamietam czy dostała wogóle znieczulenie). trafiła jeszcze na najgorszego lekarza na jakiego tylko mogła…
Ja mam non stop takie ciągnięcie brzucha i uczucie że zaraz zwymiotuje. Do tego dziś znowu przy aplikacji luteiny w środku miałam miękko a to nie wróży chyba nic dobrego. Powinno być ciasno i twardo.A jeszcze mam pytanie czy Wy też macie lub miałyście takie jakby ciągnięcie, nie wiem sama, jak to nazwać w podbrzuszu
Oby szybko zleciało do następnego czwartkuHej, też za tydzień w czwartek!!! Moja pierwsza wizyta![]()
ja pracodawce poinformowałam już po wierwszej wizycie a miałam ją dość wcześnie ze względu na puste jajo które poroniłam w kwietniu ale u mnie w pracy dali mi dwa tyg przestojowego i prosili żebym na następnej wizycie jeśli będzie wszystko ok wzięła l4 , zresztą sama pani doktor stwierdziła ze lepiej żebym poszła na zwolnienie . Nie powiem bo czasem brakuje mi pracy ale za to syn się cieszy że mama w domuCo do L4 - Ja teraz jestem na urlopie, po urlopie planuję już nie wrócić do pracy![]()
Tylko w międzyczasie chce poinformować szefostwo.
Ja przede wszystkim bardzo boje się covida, bo bardzo ciężko go przeszłam w tamtym roku i do tej pory ciągną się za mną komplikacje.
No i wszystkie inne choróbska i masa stresu. Nie potrzebuję tego.