reklama

Marcowe mamy 2023

ja o tym myślałem, ale tutaj chce się wstrzymać do wyników genetyki 🙃 chciałabym mieć taką pamiątkę dla bombelka 😊 widzialam, że są różne dzienniki, pamiętniki itp., ale obecalam sama sobie ze research w tym temacie zrobię ciut pozniej 😉
Moja mama miała taki pamiętnik dla mnie i dla brata po urodzeniu przez pierwszy rok. Super pamiątka. Pamiętam że były w nim odciśnięte nasze stopki po urodzeniu, pierwsze ścinanie włosków, nasze opaski ze szpitala itp. Muszę to odszukać gdzieś :)

reklama
Moja mama miała taki pamiętnik dla mnie i dla brata po urodzeniu przez pierwszy rok. Super pamiątka. Pamiętam że były w nim odciśnięte nasze stopki po urodzeniu, pierwsze ścinanie włosków, nasze opaski ze szpitala itp. Muszę to odszukać gdzieś :)
woow brzmi właśnie cudownie uroczo. Też myslalam ze cos takiego fajnie by było mieć dla swojego potomka 🥰

A polecacie jakieś takie pamietniczki? Czy same robiłyście?

Wiesz Domi, ja to już fruwam 5 metrów nad ziemią i największym moim problemem jest - który pokój przeznaczyć na pokój dziecka 🤣🤣🤣
Nie studźcie mojego entuzjazmu, wiem, że jestem nienormalna, ale muszę, bo się uduszę! 😁😂
Oby tylko takie problemy mi zostały - pokoiki, pamiętniki, segregatorki i dobieranie śpioszków 🤣

Zbędna Laparoskopia w 4tyg bo „podejrzenie” ciąży pozamacicznej, szpital, tona leków, ciagle gadanie lekarzy ze nic może z tego nie wyjść, beta nie podwajająca się co 48h i jest! Silny zarodek, idealnie bijące serduszko ❤️ 05.03 😁
O matko jacy lekarze...
Witaj, jak się w ogóle czujesz po tej laparoskopii? Ja miałam w maju, jeszcze przed ciążą. Ale w ciąży i to niepotrzebnie to jakiś kosmos...

A polecacie jakieś takie pamietniczki? Czy same robiłyście?

Wiesz Domi, ja to już fruwam 5 metrów nad ziemią i największym moim problemem jest - który pokój przeznaczyć na pokój dziecka 🤣🤣🤣
Nie studźcie mojego entuzjazmu, wiem, że jestem nienormalna, ale muszę, bo się uduszę! 😁😂
Oby tylko takie problemy mi zostały - pokoiki, pamiętniki, segregatorki i dobieranie śpioszków 🤣
oczywiście Kochana! Jak najbardziej popieram takie podejście i cieszę się razem z Toba. Nie miałam zamiary studzić entuzjazmu, tylko dałam znać, że narazie w tym akurat temacie jeszcze nie robiłam researchu wiec nie pomogę 🙃 ale Ty śmiało! Pozniej będę wiedziała do kogo uderzyc z poradami jak przyjdzie na mnie pora 🥰

cześć dziewczyny,

mam pytanie, dostałam skierowanie na pierwsze badania. Między innymi badanie na glukoza nacczo? Czy to to badanie na którym się siedzi tak długo w przychodni? Czy tylko oddaje krew?
zastanawiam się czy zdążę przed pracą.

reklama
O matko jacy lekarze...
Witaj, jak się w ogóle czujesz po tej laparoskopii? Ja miałam w maju, jeszcze przed ciążą. Ale w ciąży i to niepotrzebnie to jakiś kosmos...

Czuje się już całkiem dobrze, czasami łapią trochę skurcze w podbrzuszu ale według gin po laparoskopii to spotykane. Ostatnia wizyta 20ego lipca, lekarz prowadzący był bardzo oburzony tym co zrobili lekarze w szpitalu na zlecenie ginekologa u którego byłam potwierdzic ciąże bo nie mogłam wytrzymać a dostałam pilne skierowanie na oddział ze względu na znaczna ilość płynu w zatoce douglasa, który jest przy ciąży pozamacicznej. Mimo to ze na usg pęcherzyk był widoczny w macicy to jeden gin powiedział ze to pęcherzyk ciążowy drugi ze nie… W 4tyg+6 trafiłam na stół usunęli płyn, nie pobrali próbki i na drugi dzień po zabiegu na kontrolnym usg wyszło ze płyn znowu się zebrał…
Na szczęście po czasie sam się wchłonął mimo to ze było go bardzo dużo i do dziś nie wiem skąd i dlaczego bo nie pobrali do badań i chcieli otwierać jeszcze raz…

Ale staram sie już o tym nie myśleć, zostały mi jedynie 2 zrosty.

22ego sierpnia mam prenatalne i gin do którego chodzę słynie z braku pomyłek w podawaniu płci w 12-13tyg także teraz tylko pozytywne myślenie, a no i wymioty pomiędzy 🙈

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry