O to, powiedz coś więcej jaki zakres badań prenatalnych dostałaś na skierowaniu. Bo też mnie to czeka w piątek..a że to moja pierwsza ciąża, i się kwalifikuje, to chciałabym wiedzieć czy poza USG prenatalnym np, na amnio też dają bez problemu..A ja mam dziewczyny przeboje z umówieniem się na te prenatalne… wczoraj dodzwoniłam się do jednego z 5 punktów. I cieszyłam się bo się zarejestrowałam. Ale szybko minelo szczęście, bo pani oddzwoniła z informacja ze muszę poprawić skierowanie. Dzisiaj dzwonię do swojej gin i mówię jak sytuacja wyglada i ze musi to i to dopisać (gadam z pielęgniarka z rejestracji) a ona uświadomiła mnie ze pani dr nie może wpisać tego kodu i jedynie przyjmą mnie w innym punkcie i tam muszę dzwonićCzekam teraz na tel bo powiedział mi ze załatwi mi nowe skierowanie tak aby tam mnie przyjeli… coś czuje ze tak łatwo nie będzie… ale mam koło zapasowe. Jest u nas w miejscowości jeden lekarz ginekolog na NFZ. I umówiłam sie do niego. Prawdopodobnie wypisuje skierowania bez problemu. Także licze ze uda mi sie od niego coś wyciągnąć. Jednak wiem ze ciaz raczej nie prowadzi… szkoda bo myślałam ze dawałby mi skierowania na wyniki…