reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
A u mnie dziś cały dzień leje....na weekend wybywamy na dwa dni pozwiedzać ,oby nie było takiej pogody jak dziś u mnie ...
U mnie tez dramat z pogoda
Dziewczyny czy któraś z was odstawiła już duphaston ?
Ja jak byłam na wizycie 9+3 ( we wtorek )
To kazała mi dokończyć opakowanie i odstawić, bo nie ma potrzeby, żebym to brała...
Wydaje mi się trochę za szybko :( za dwa dni mi się kończy opakowanie, ale myślę czy nie brać jeszcze chociaż po połowie tabletki przez caly przyszły tydzień ( teraz biorę po 1 )
Mam covida i jak teraz odstawie i coś się wydarzy to będą robić problem żebym podeszła na pogotowie ) chorobowe covidowe mam do 21.08
Wczoraj na pogotowiu mówili, że mam podejsc dzis po wyniki, a dzisiaj dzwonili, żeby jednak ktoś z rodziny podszedł, żeby nie narażać innych ...
ostatnio dopiero dostałam na wizycie… w czw (11.08) bylam 10+5 a wg usg 11+0 bo wyszła mi torbiel na prawym jajniku i boli mnie brzuch powiedział żeby brać żeby się wchłonęła do kolejnej wizyty na pewno a mam za 3 tyg u niego wiec to będzie prawie 14 tydzień.
W sumie nie wiem czy to nie za długo ale pewnie w przypadku torbieli/ krwiaków itd jest inaczej.
Z tego co kojarzę to jak są problemy z poziomem progesteronu to przyjmuje się do czasu kiedy łożysko zaczyna już go produkować ale w sumie tez ciałko żółte produkuje progesteron.
Kurcze nie wiem sama… może ktoras z dziewczyn ma większe doświadczenie w tym temacie i pomoże 🙈

Hej. Ja rano zwrcalam. W sumie pustym zoladkiem. Noc byla koszmarna. Myslalam, ze wytne sobie sama ten durny żołądek 😞 z ranka wzięłam euthyrox. Popilam woda, poslam nastawić zmywarke. I niestety wsytko zwróciłam. Teraz czuje sie dalej zle. Wi m, ze to minie za kilka tygodni, ale musialam sie wyzalic. Nie wiem czy ryzykowac i jedc dzisi obiad czy nie🙈 milej niedzieli.

Moje dzieci nie ogarniają, ze jestem w ciazy. Ja im tlimacze, że w brzuszku mieszka malenki dzidziuś, ale nie kminia tego 😂

Mój maz liczy na córkę 🙈
My oboje w sumie i córki od partnera też 🙈
Mam nadzieje ze Ci to minie szybko minie :( ale zjadłabym coś mimo wszystko…
Może suche ziemniaki, albo chleb z masłem?

My oboje w sumie i córki od partnera też 🙈
Mam nadzieje ze Ci to minie szybko minie :( ale zjadłabym coś mimo wszystko…
Może suche ziemniaki, albo chleb z masłem?
Zjem troche ziemniaków z kurczakiem. Chleba juz mam dosyć 😅 w pierwszej ciąży nie doczekalam się objawów, z corka ostatni raz chyba zwrocilam w 17 czy 18 tyg, a z synem zwracalam malo, ale mdlosci byly koszmarne az do polowkowych, potem zgaga masakryczna. Z corka nie mialam zgagi🤔

Dziewczyny czy któraś z was odstawiła już duphaston ?
Ja jak byłam na wizycie 9+3 ( we wtorek )
To kazała mi dokończyć opakowanie i odstawić, bo nie ma potrzeby, żebym to brała...
Wydaje mi się trochę za szybko :( za dwa dni mi się kończy opakowanie, ale myślę czy nie brać jeszcze chociaż po połowie tabletki przez caly przyszły tydzień ( teraz biorę po 1 )
Mam covida i jak teraz odstawie i coś się wydarzy to będą robić problem żebym podeszła na pogotowie ) chorobowe covidowe mam do 21.08
Wczoraj na pogotowiu mówili, że mam podejsc dzis po wyniki, a dzisiaj dzwonili, żeby jednak ktoś z rodziny podszedł, żeby nie narażać innych ...
Ja brałam Progesteron besins zamiast duphastonu i odstawiłam na końcu 7 tygodnia. Oczywiście schodziłam stopniowo z 3 tabletek do 2, potem do 1, potem 0. W któryś dzień po odstawieniu miałam tylko lekkie brązowe plamienie, ale przeszło. W pt usg i z dzieckiem wszystko dobrze.

Chciałabym jeszcze raz powrócić do testów nipty 😆
Z której strony internetowej korzystałyście żeby zamówić badanie. Jest tego całkiem sporo i nie wiem do końca czym to się od siebie różni 🤦🏼‍♀️
Ja prawdopodobnie będę robić z testdna. Zastanawiam się jeszcze tylko czy nifty czy sanco. Muszę wczytać się w temat.
Ginekolog zalecił usg+ pappe i we wtorek będę dzwonić się rejestrować. Tylko, że pappie nie do końca ufam. A Ty decydujesz się na jedne i drugie czy tylko nifty?

Dzień dobry przyszłe mamy:)
To nasze pierwsze forum, i pierwszy wpis☺️.
Trochę się stresujemy ☺️
Dziś zaczęliśmy 8 tydzień. Termin mamy na 26.03.
To moja 4 ciąża. Pierwsza, syn donoszony, druga i trzecia niestety nie udało się i teraz czekamy co nam los przyniesie ❤️. Jestem obarczona kilkoma chorobami więc stres i tak jest podwójny. Wszystkim życzę powodzenia i dużo dobrego ☺️

Dzień dobry przyszłe mamy:)
To nasze pierwsze forum, i pierwszy wpis☺️.
Trochę się stresujemy ☺️
Dziś zaczęliśmy 8 tydzień. Termin mamy na 26.03.
To moja 4 ciąża. Pierwsza, syn donoszony, druga i trzecia niestety nie udało się i teraz czekamy co nam los przyniesie ❤️. Jestem obarczona kilkoma chorobami więc stres i tak jest podwójny. Wszystkim życzę powodzenia i dużo dobrego ☺️
Cześć Kasiu, zdaje się ze jesteśmy w tym samym wieku, witaj w grupie ❤️

reklama
Ja prawdopodobnie będę robić z testdna. Zastanawiam się jeszcze tylko czy nifty czy sanco. Muszę wczytać się w temat.
Ginekolog zalecił usg+ pappe i we wtorek będę dzwonić się rejestrować. Tylko, że pappie nie do końca ufam. A Ty decydujesz się na jedne i drugie czy tylko nifty?
Jedno i drugie :)
Planuje zrobić tak że wszystkie wyniki będę miała mniej więcej w tym samym czasie. Tak dla własnego lepszego samopoczucia 🥹
A pappie też nie ufam bo mam 33 lata i wiem że wynik może być bardziej stresujący niż powinien 🤷🏼‍♀️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry