reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
weź z tą biologią. W tym wieku internet twierdzi, że zajście w ciążę to jakiś cud. Czyli jednak trochę tą biologię już oszukałyśmy. Moja gin mówi, że ma teraz pacjentkę 47 z „wpadką”. Myślała, że to menopauza.
My mieliśmy nieudaną inseminację i zaraz w następnym cyklu bach ciąża, a mieliśmy naturalnie nie zajść...
Bardzo chcę mieć to dziecko...

Skierowanie na prenatalne NFZ jest w 3 przypadkach:
-ukończone 35 lat
-poprzednia ciąża chore dziecko
-wady genetyczne w rodzinie

Poza tym się płaci niestety.
Tak, to wiem. Natomiast zastanawia mnie czy z wizyty prywatnej także otrzymuje się takie skierowanie? Przyznam szczerze że oba warunki spełniam, prywatnie mam umówiona wizytę na 11.08, ale pobocznie umówiłam się także na NFZ w tym tygodniu. Nie wiem tylko czy cisnąć tego lekarza z NFZ o skierowanie?

Tak, to wiem. Natomiast zastanawia mnie czy z wizyty prywatnej także otrzymuje się takie skierowanie? Przyznam szczerze że oba warunki spełniam, prywatnie mam umówiona wizytę na 11.08, ale pobocznie umówiłam się także na NFZ w tym tygodniu. Nie wiem tylko czy cisnąć tego lekarza z NFZ o skierowanie?
można z prywatnej. jeśli masz wskazania to lekarz pryw wystawi też tyko oczywiście tam gdzie robią na nfz :)

Oczywiście, że cisnąć jeżeli się należy to jak najbardziej.
Nie mówiłabym ze jestem zapisana prywatnie a prosiła o skierowanie na fundusz ze względu na okoliczności.
Nie da to wtedy pójdziesz prywatnie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry