reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2023

Bylam dzisiaj na badaniach, popołudniu do odbioru, ciekawe jak tam moja tarczyca bo w poprzednich ciążach się podnosiła i musialam być na tabletkach..
Juz z ostatniej wizyty mialam na karteczce badania do wykonania a jednego nie mogłam odczytać i okazało się że to odczyn Coombsa czy też takie badanie wykonywalyscie??

Co do usg piersi mój lekarz to jakiś cudowny jest 😂 ja u niego mam full pakiet, usg piersi robil na 1 wizycie.
Z tym ze ja raz w roku robie usg bo od kilku lat mam strasznie bolącą prawa piers i dla mnie w dotyku jest w niej coś, tak jakby zgrubienie, jednak lekarz nic nie dopatrzył nigdy, zawsze mowil ze to gruczoły i taki mój urok. A teraz jak zrobiły się wrażliwe na dotyk to zwlasnie ta jedna wydaje się być dużo bardziej opuchnięta 🤷‍♀️
A jeszcze mi powiedzcie czym się różni badanie nipt od nifty ? Bo ja myślałam że wam się literówka wkrada a że to jedno i to samo 😂😂

Tez będę ponad 10h jechac samochodem ale mam nadzieję że do wyjazdy mdlosci trochę przejdą 😂 gorzej z sikaniem bo wstaje 3 razy w nocy 🙉🙉
NIPT to ogólna nazwa badań prenatalnych DNA, a Nifty, Sanco i Harmony to rodzaje, firmy itd.

reklama
Jestem po wizycie i jest serducho! ❤ 133 uderzeń na minutę, 6+4tc, ale kropek ma wielkość odpowiadającą 6+6tc. Cały stres ze mnie zszedł choć nie oznacza to, że i tak stresować się nie będę 😁 tak się cieszę, że aż mi łza poleciała, jak tam leżałam.
Gratulacje, cieszę się że jest wszystko dobrze ❤❤❤

Byłam u lekarza, i mówiła że kosmówka nachodzi na ujście szyjki macicy, więc oszczędny tryb życia. Nawet z długich spacerów mam zrezygnować... Z dzidzia wszystko ok, rośnie jak trzeba, puls jak trzeba. Zastanawiam się tylko kiedy skończy się ten stres... Ważę każde jej słowo i zamiast lżej robi się ciężej... We wtorek kolejna wizyta, bo idzie na urlop od środy i chce jeszcze mnie zobaczyć przed wyjazdem... Nie wiem po co...😭
Nie stresuj się, lekarz powiedziała że z dzidzią jest wszystko ok i tego się trzymajmy. Ciesz się z tego ❤❤❤

Serce bije 177, a dzidziusia mierzy 2,46. Generalnie to więcej pozytywów, tylko ja bym chciała żeby ona mnie zapewniła że wszystko będzie dobrze, ale wiem że nie może, bo sama nie ma 100% pewności. Dostałam od niej ankietę odnośnie depresji, tak panikuje w gabinecie, a do depresji to chyba dalej mi nie było jak teraz 😁
Teraz chyba większość dostaje ulotki, ja dostałam test do zrobienia 🤪
Wieczorem zajrzę i wam napiszę co dokładnie bo nie pamiętam a jestem teraz w pracy.

reklama
Do góry