40stkowaMama
Zaangażowana w BB
O raju, jak Wam cudownie, wszystkie juz po wizytach a ja jeszcze nie umówiona ... Mialam się wybrać w tym tyg, ale wypadło mi roboty 3xtyle. Ta pogoda jest okropna, człowiek puchnie, sapie jak jeti jakies
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ojejku, trzymam kciuki, żeby teraz było bardzo dobrze i bez żadnych stresówojejstraszna historia! Teraz musi być już wszystko ok
![]()
Zobaczę jutro,bo ja już mam w miarę spokój z mdłościami z 6dni,Ja zaczęłam brać z dawką 25 i nie wiem czy to był zbieg okoliczności czy działanie uboczne, ale mdłości zaczęły się od razu. Do tego muszę go brać na czczo, godzinę przed jedzeniem co potęguje złe samopoczucie
Teraz biorę 50 i czuję się podobnie.
Super !W końcu i ja po wizycie. Jest zarodek i jest serduszkoWszystko wydaje się być w porządku. Wg CRL ciąża młodsza o 5 dni, wiec w sumie się zgadza, jak wyliczyłam owulację
![]()
U mnie było tak: na początku chciałam NIFTY Pro, później NIPT (bo tu gdzie mieszkam jest łatwo dostępne i cena jest dużo niższa niż NIFTY, a również bardzo dobrze wykrywa nieprawidłowości). Chyba jednak wybiorę NIPT. Wydaje mi się że to bez większej różnicy, które wybierzemy. Staram się również nie zapominać, że te testy nie są 100 % gwarantem, że maluszki są zdrowe, są niestety inne choroby których żadne badania prenatalne nie wykrywają. Pewność będziemy miały po narodzinach, teraz pozostaje wiara, że wszystko będzie ok.Jak już mowa o badaniach NIPT. Chciałabym Was podpytać (tych które soe decydują lub rozważają) jakie przyjmujecie kryterium wyboru? Pytam bo może któraś ma jakieś doświadczenie, czegoś sie dowiedziala a ja na to nie zwróciłam uwagiBo ja miałam jeden typ, ale zaczynam się wahać. Moja lekarka powiedziała że ona prywatnie skłania się ku Panoramie, że mają bardzo niski odsetek fałszywie dodatnich testów, oraz że mają bardzo rygorystyczne procedury dotyczące wydawania dokumentacji (w sensie ze jest rzetelnie weryfikowana). Troszke jej ufam że to prywatna opinia bo w klinice w której przyjmuje robią Sanco, a nie Panoramę. No i na koniec rzuciła, że jeśli kryterium wyboru nie jest najniższa cena to decydować się na badanie które jest pośrednie (tzn nie brać tych najbardziej rozszerzonych bo one są kiepsko skalibrowane na te dodatkowe choroby, woec to troszke takie wyrzucenie pieniędzy w bloto). Mnie osobiście najbardziej przekonało NIFTY PRO. Chyba dlatego że mają ubezpieczenie- skoro je dają to zakładam, że wierzą w rzetelność wyników... Kurcze ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy to słuszne wnioski
![]()
Ooo ja też pochodzę z tych okolic. Moje ukochane miejsceJa Gdańsk![]()
A w którym tygodniu jesteś?O raju, jak Wam cudownie, wszystkie juz po wizytach a ja jeszcze nie umówiona ... Mialam się wybrać w tym tyg, ale wypadło mi roboty 3xtyle. Ta pogoda jest okropna, człowiek puchnie, sapie jak jeti jakies
Dla większego spokojuJa w sumie jeszcze nie rozmawiałam o tym z mężem, ale zdecyduję się chyba jeżeli USG i Pappa wyjdzie źle. Kurczę, sama nie wiem. Z jakiegoś konkretnego powodu decydujecie się żeby je robić?
Czyli jest nas więcej z tych okolicOoo ja też pochodzę z tych okolic. Moje ukochane miejsce![]()
Tak dokładnie, ok 14 tyg mam mieć zakładany szew profilaktyczny, żeby sytuacja się nie powtórzyła i oczywiście oszczędny tryb życia... Oby dotrwać do bezpiecznego terminu
Teraz będziesz miała szew założony? Jakie jest postępowanie z taką historią w tle?