reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Ja bym poszła później, dziecko większe i anatomię łatwiej będzie ocenić, ja będę miała połówkowe 20+5 zerknij poniżej z bloga mamaginekolog

Załączniki

• 423C11E5-59AE-4D19-9096-36C218B05171.jpeg
    423C11E5-59AE-4D19-9096-36C218B05171.jpeg
    3,5 MB · Wyświetleń: 86
Hej,

ostatnie dwa dni pracy alez ja sie kurcze ciesze.

Miałam dziś wizytę, ku memu wielkiemu zdziwieniu prawdopodobnie spodziewamy się dziewczynki 🤩 Iskierka w przeciwieństwie do syna będzie chyba nie aż taka wyrośnięta, idzie idealnie środkiem parametrów, cały czas usg pokrywa się z OM :)
Wow gratuluje.
Dziewczyny a jak umawiacie się na USG połówkowe?
Bo mam do wyboru 19+6 lub 20+6 i nie wiem czy ten tydzień robi jakaś większą różnicę? :)
zdecydowanie tydzien 20.

Ja jeszcze nie myślę o żadnej wyprawce. W pierwszej ciąży sugerując się listami wyprawek na różnych grupach kupiłam wiele niepotrzebnych rzeczy, w drugiej byłam już o wiele mądrzejsza i kupiłam absolutne minimum. Tak na prawdę maluszek potrzebuje tylko kilku ubranek, pieluszki, witaminy D i K oraz mleko. I na wyjście ze szpitala fotelik. Na wszystko inne przyjdzie czas, także nie ma co się spieszyć 😉 Zacznę kompletować ww rzeczy nie wcześniej niż w 30 tc.

reklama
Ja jeszcze nie myślę o żadnej wyprawce. W pierwszej ciąży sugerując się listami wyprawek na różnych grupach kupiłam wiele niepotrzebnych rzeczy, w drugiej byłam już o wiele mądrzejsza i kupiłam absolutne minimum. Tak na prawdę maluszek potrzebuje tylko kilku ubranek, pieluszki, witaminy D i K oraz mleko. I na wyjście ze szpitala fotelik. Na wszystko inne przyjdzie czas, także nie ma co się spieszyć 😉 Zacznę kompletować ww rzeczy nie wcześniej niż w 30 tc.
Słuszna uwaga, to moja "pierwsza" ciąża i pomimo tego, że jestem w tym temacie zapełnie "zielona" to też nie planuje się śpieszyć i kupić tylko niezbędne minimum, a w dobie dzisiejszej technologii w sumie jak czegoś zabraknie, to większość sklepów internetowych ma wysyłki w ciągu 24 godzin, 😀 tak więc zakładam, że zdążę jeszcze zaszaleć na zakupach jak dzieciątko się urodzi 😀😀😀

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry