Paulina933
Fanka BB :)
Hej a ja dzisiaj rano zaczęłam od 

robiłam sobie jajecznicę... ostatni kęs mi został noo....coś zasmyralo w gardle i moje śniadanie poszło na marne
ale plus jest taki że i tak te wymioty teraz są sporadycznie
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Najlepiej z usg. Mi ustalila lekarka termin wg wieku ciazy z 1 usg . Wg om bylo wtedy 7+1, z ush wyszlo 6+5i to bylo dla nich największym wyznacznikiem i prenatalne ustalali wg tego 6+5Robię prywatnie i na szczęście w moim mieście, więc nie będę jechać niewiadomo ile ... Raczej problemów z terminami nie było jak wtedy się umawiałam... No nie wiem,może po niedzieli się wpisze .. a na który wiek ciązy w ogóle patrzeć?
No tak tylko właśnie w USG wyszły teraz rozbieżnościNajlepiej z usg. Mi ustalila lekarka termin wg wieku ciazy z 1 usg . Wg om bylo wtedy 7+1, z ush wyszlo 6+5i to bylo dla nich największym wyznacznikiem i prenatalne ustalali wg tego 6+5
Ja bym wyliczyła z tego średnią. Tak naprawdę jest spory zakres kiedy można się umówić, bo przecież jakies 3 tygodnie, ale wg mnie najlepiej w przedziale 12+0-12+6.No tak tylko właśnie w USG wyszły teraz rozbieżnościzobaczę co mi powiedzą.. ale póki co jeszcze się nie odważyłam zapisać
![]()
ja bym wziela pod uwage ten starszy wiek ciazy zeby w razie czego nie bylo juz pozno. U mnie wedlug tego co ostatnio wyszlo na usg, na prenatalnych bede 12+6, lekarz sam mi wyliczyl i ustalil taki terminDziewczyny coraz bardziej namacalna wydaje się ta moja ciąża,że może odwaze się już zapisać na prenatalne ale... Według wizyty z lipca (prywatnej) dziś powinno być 8+4. Według wczorajszej na fundusz dziś powinno być 9+1... Już sama nie wiem na które pomiary patrzeć i w razie coś na kiedy umówić się na te prenatalne,żeby było już coś widaćrozważam 25 lub 28 sierpnia. Eh
no i powiem Wam,że jak już mam ułożony w głowie plan,że dzwonię to za chwilę coś mnie odrzuca i mówi poczekaj jeszcze... Ostatnio byłam umówiona i 2 tyg przed badaniami na zwykłej wizycie dowiedziałam się,że serduszko nie bije.. 10 tydz. Kolejna newralgiczna data przede mną. Wizytę prywatną mam 17 sierpnia czy czekać do wtedy? I dopiero się umówić?
PodobnoNo tak tylko właśnie w USG wyszły teraz rozbieżnościzobaczę co mi powiedzą.. ale póki co jeszcze się nie odważyłam zapisać
![]()
Nie jest. Ja pierwsze prenatalne mialam 11+5 a drugie 12+0. Bylo wszystko ladnie widac. I lekarz.od razu plec powiedzial.bezblednieDziewczyny a ja mam prenatalne 11+4 bo tak był terminczy to nie jest trochę szybko ? Czy lepiej szukać w innym mieście tydzien później?
Ja mam prenatalne 13+0 lekarz mówił że robi się do 13+5 najlepiej. Także każdy inaczej mówiJa bym wyliczyła z tego średnią. Tak naprawdę jest spory zakres kiedy można się umówić, bo przecież jakies 3 tygodnie, ale wg mnie najlepiej w przedziale 12+0-12+6.
Ale w sumie.... tak myślę, że 13.0 będzie od OM, a według usg będzie 12+1 właśnie.Ja mam prenatalne 13+0 lekarz mówił że robi się do 13+5 najlepiej. Także każdy inaczej mówi
Wspomni o tym przy rejestracji ze rozni się tydz ciąży wg om a wg pomiarów dzidzi żeby niezapisali cię np w 11 tyg bo może być za wcześnie najlepiej 12 albo 13 jeśli ciąża młodsza to i tak wtedy zmieści się w tym przedziale kiedyvwykonuja te badanie ja mam badanie za niecałe 2 tyg będzie to 12+4 niby ten tydzień idealnyRobię prywatnie i na szczęście w moim mieście, więc nie będę jechać niewiadomo ile ... Raczej problemów z terminami nie było jak wtedy się umawiałam... No nie wiem,może po niedzieli się wpisze .. a na który wiek ciązy w ogóle patrzeć?